Gå til innhold

Din ultimate havregrøt med topping


Anbefalte innlegg

Jeg har spist havregrøt til frokost i dag, og konkluderte med meg selv at dagens topping er en av de to absolutt best mulige etter min mening:

  • Norske bringebær (frøset ned for noen dager siden, tatt opp og tint direkte i den varme grøten slik at de safter seg litt :hjerte: ), Ceylon-kanel, smørøye og lønnesirup.
  • Favorittopping om vinteren: Bringebærene byttes ut med en blodappelsin i fileter, ellers identisk.

Havregrøten koker jeg av lettkokte havregryn og vann, og uten salt, siden jeg sverger til et lite smørøye av salt meierismør.

Hva er din absolutte favorittkombinasjon?

Anonymkode: efeb6...a96

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1703861-din-ultimate-havregr%C3%B8t-med-topping/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker steel-cut havre fra Urkorn, koker 15 min og koker opp for en uke, oppbevarer i kjøleskap.

Min topping er:

Valnøtter, mandler, chiafrø, solsikkekjerner. 

Så har jeg epler (kun pink lady), pærer og blåbær. Pluss en god dose kanel. 

Godt med kalorier her, men en god start på dagen for meg. Spiser ikke noe mer før middag da, sånn i 17-18 tiden. Frokost i 10-11 tiden, prøver å spise alle måltider innenfor et vindu på åtte timer. 

Anonymkode: 32d8d...d2f

Jeg sverger til havregrøt kokt på jerseymelk og vann, gjerne med en liten fløteskvett til slutt. Har også egg oppi, for å øke proteininnholdet. Topper med ceylonkanel, nøtter, smør og litt honning. Noen ganger også bær.

Jeg liker best havregrøt kokt med vann eller melk, så stavmikser jeg det med litt gresk yoghurt naturell på slutten. 
 

Topping jeg liker best er blåbær, banan, kanel og sukrin gold.

Anonymkode: 541ae...158

Annonse

Mariehøna skrev (6 timer siden):

Til lettkokte havregryn (med kun h-melk, ikke vann) bruker jeg kanel, sukker, rosiner og smelta soft smør 😊

Soft er ikke smør 😭 Det er margarin

Anonymkode: 28f59...179

  • Nyttig 1

Frokosten min består (kjedelig nok) alltid av steel cut oats og synes cottage cheese med jordbær/syltetøy og hakkede pekannøtter er veldig godt. Men det går mest i mandelsmør med litt salt og lønnesirup på. Det meste av nøttesmør er egentlig digg på. 

Anonymkode: 3e25a...5aa

Vær så snill og prøv denne!

Melk og havregryn økologisk(de blir mer kremet), litt sukker og litt mer enn du tror med salt. Kokes 10 min og rører inn litt fløte og en klatt skikkelig smør. Toppes med mandler, eplebiter, sukker og kanel. 
 

usunn kanskje. Men syndig godt!

Annonse

Slik lager jeg havregrøten til min sønn på 5 år. Dessverre må jeg si, for når andre lager den er den ikke like god.

Jeg legger en liten neve _store_ havregryn i en skål. Jeg fyller opp med vann til den nederste kanten av skålen. Jeg setter mikroen på 5 min. Etter det fyller jeg på en dæsj kremfløte og litt salt. Rører rundt og lar mikroen gå 1- 2 min til. Da blir grøten perfekt. 

Min sønn vil ha smør, most banan og blåbærsyltetøy som topping (foreløpig har han kun prøvd selvplukkede). 

Anonymkode: d88af...9fc

Gjest Adobyen

Den varianten jeg liker best er vel omtrent det simpleste man kan tenke seg.  Ca 1 dl lettkokte havregryn og 3 dl vann. Kokes opp og helles over i dyp tallerken. Den blir ganske tynn.  Oppå har jeg kanel og en ostehøvlet skive smør. Når smøret har smeltet så drar jeg det utover hele overflaten :) 

IMG_2189.jpeg

Endret av Adobyen

Havregrøt med sukron gold, peanøttsmør og kanel

Havregrøt med sukrin gold og brunost. 
 

Havregrynsgrøt med honning og valnøtter. 
 

Koker alltid med melk og en dæsj salt. 

Anonymkode: 5f333...b66

Annonse
Snørtesnella skrev (7 timer siden):

Vær så snill og prøv denne!

Melk og havregryn økologisk(de blir mer kremet), litt sukker og litt mer enn du tror med salt. Kokes 10 min og rører inn litt fløte og en klatt skikkelig smør. Toppes med mandler, eplebiter, sukker og kanel. 
 

usunn kanskje. Men syndig godt!

Interessant! Jeg bruker også økologiske lettkokte havregryn, har gjort det så lenge at jeg ikke har sammenlikningsgrunnlag for å merke forskjell til konvensjonelt dyrket havre.

Ellers merker jeg meg at ingen andre ser ut til å være like opphengt som meg i kombinasjonen havre/bringebær (særlig nå i den norske bringebærsesongen). Det anbefales sterkt altså - jf feks den skotske desserten cranachan.

Anonymkode: efeb6...a96

  • Hjerte 1

Jeg bruker Havre-og byggrynsblanding fra Coop, har oppi litt chiafrø/hirseflak/ekstra byggryn alt etter som. Salt, kardemomme, kanel, mandelmelk. River squash og har oppi på slutten av koketiden, avogtil har jeg oppi litt eggehvite for ekstra protein.

 Nå når det er norske bær i sesong går det i jordbær,blåbær,bringebær, rips og solbær. Avogtil legger jeg frosne bær i bunnen av skålen og strør litt sukrin gold over, de tiner av den varme grøten. Andre toppinger jeg liker er karamelliserte epler/eplemos, banan, mandelsmør/peanøttsmør. Aprikos og kiwi er også veldig godt. Cottage cheese også, forresten! Elsker havregrøt 😍

Anonymkode: deae3...b6e

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Det viktigste er å gå over til Store havregryn, gjerne økologiske. Store gryn metter mye lenger, siden det tar lenger tid å brytes ned.

Anonymkode: 0ac71...7bf

Det kommer vel alt an på hva man er ute etter da. :ler: 

Anonymkode: efeb6...a96

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...