Gå til innhold

Hjelp til forrett og dessert , eventuelt vin


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hovedretten er italiensk vegetarisk pizza (surdeig, gjestene kan velge mellom sopp, spinat & gorgonzola,  artisjokk etc ).  Nå lurer jeg litt på hva jeg kan servere som forrett og dessert. Det bør være relativt lett.

Vil veldig gjerne ha tips om vin også.

Anonymkode: 323a9...61f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Honningmelon og spekeskinke til forrett om det spises kjøtt. Spiser ikke kjøtt selv, men kommer ikke på noe godt alternativ for spekeskinke annet enn røkt tofu. Mega, Meny og av og til Kiwi har ferdig røkt tofu i så fall. 
 

Ingen anelse på vin. 

Skrevet

Ratti Barbera d`Alba 2022 er en ganske grei og rimelig rødvin til pizza. 180,-.

Varenr. 3434901.

Til dessert hadde jeg tatt jordbær med fløte og sukker, eller sjokolademousse med vaniljesaus. Eller bare smelt sammen en brownie og servert med jordbær.

Forrett: kanskje bare noen ritzkjeks med noe ferdigkjøpt skagenrøre, eller melbatoast (sånne små harde) med et strøk pesto og oppkuttede tomater. 

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har et par ganger servert jordbær og champagne til forrett før pizzaer om sommeren. 

Alternativ: Litt aperitivo/ antipasti, som oliven, marinert paprika, nøtter, melonbiter og minimozzarella på tannpirker. Prøv å unngå de samme toppingene du bruker til pizzaene, og unngå mer brød. Prosecco eller italiensk rosé til.

Til pizza liker jeg å drikke chianti, eller italiensk rosé der også (feks på nebbiolo) dersom du ikke har det til forretten.

Dessert: Kolonihagens sitronsorbet med norske bringebær. Evt kombinert med en god vaniljeis hvis du vil ha det mer kremet. Friskt og godt etter mye loff og ost (som pizza jo er!).

Anonymkode: a0baf...78c

  • Liker 3
  • Nyttig 1
Skrevet

Enig i at det ikke bør være med «brød»mat eller mye ost i forrett/dessert.

Tenker du å ha italiensk som tema eller kan det være noe annet?

Du skriver heller ikke noe om også forretten må være vegetar.

Selv savner jeg ofte noe salat til pizzaen, så er grønnsaksbasert forrett hadde jeg satt pris på. 
Feks noe av dette:

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/hvite-asparges-med-skinke-og-eggesmor

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sashimisalat-med-avokado-og-wasabikrem
 

En lett suppe kan også være godt.

Skal du ha italiensk tema tror jeg at jeg ville gått for en frisk pannacotta evt kvalitetsgelato og kanskje friske bær.

Må det ikke være italiensk kan jeg anbefale denne:

https://www.godt.no/oppskrifter/dessert/pudding-og-mousse/9768/sjokoladekrem-toppet-med-friske-bringebaer

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Forrett: Caprese med burrata

Dessert: Tiramisu

Anonymkode: 6291b...b53

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Takk for tips! Beklager,  glemte å skrive at det må være vegetarisk (ost, melk og egg går fint). Tar gjerne imot flere!

Anonymkode: 323a9...61f

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg tyr ofte til en av disse. De er enkle og lage og samtidig er de ikke de typiske forrettene som «alle» serverer

https://www.vegetarbloggen.no/2016/04/28/perlebygg-med-aspargessalat/


http://www.veganmisjonen.com/2011/11/oppskrift-ravioli-squashravioli.html?m=1

Dessert:

https://www.vegetarbloggen.no/2019/06/22/vegansk-panna-cotta-med-granateplesirup/
 

Anonymkode: 7f8f4...a65

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Skrevet

Ville kjørt på med italiensk-ish forrett og dessert, siden det er pizza til hovedrett. Går ut i fra at det skal være vegetarisk, så da ville jeg gått for noe sånt som dette til forrett https://www.cucina-naturale.it/ricette/verdure-estive-grigliate-con-pesto-e-crema-di-mozzarella/ eller caprese med burrata og tiramisu eller en frisk sitronterte med marengs til dessert. 

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville kjørt italiensk siden middagen er det. 

Forrett: Caprese, liten porsjon minestronesuppe, brushetta med gode tomater og basilikum/balsamico, frisk salat med balsamico og foccaccia.

Dessert: Pannacotta eller tiramisu. Gjerne espresso til. 

Anonymkode: 09950...ab7

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Caprese er en fin og lettlaget forrett, men jeg synes det blir for likt hovedretten med en rett til som består av tomat og ost (selv om det blir friskt vs varmebehandlet).

Anonymkode: a0baf...78c

  • Liker 1
Skrevet

Caprese er veldig godt, men jeg synes det blir litt mye ost på ost. Hvis ikke temaet må være italiensk hadde jeg kanskje gått for en gazpacho der halvparten av tomatene er erstattet med vannmelon eller en halv mango samt tilsatt koriander (frisk) og øvrige grønnsaker.  Litt worchestersauce og en ss majones gjør seg også godt i gazpacho. Kan serveres i glass eller suppeskål. Lettvint, billig og kan forberedes i god tid. 

Denne er også god! Enkel ertesuppe med mynte - Mat På Bordet (matpaabordet.no)

Sånn i utgangspunktet tenker jeg at forrett til pizza kanskje ikke er nødvendig, men heller en salat til. (som noen foreslo) Sorbet med bær og litt mørk sjokolade er også et godt tips til dessert. 

 

 

 

 

 

 

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Granateplesirup er lett å få tak i på internasjonal butikk - godt til mye.

Anonymkode: a0baf...78c

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg er enig i at både bruschetta og caprese salat er godt, men føler det er litt «to much» eller «same same» som hovedretten pizza.

Jeg foreslo lengre oppe asparges og spekeskinke, men ser det skal være vegetar. Asparges kan feks grilles og serveres med parmesanchips istf parmaskinke.

Har også tenkt tanken lefseruller, men mulig det også blir litt mye. Men kom over disse?

https://www.vegetarbloggen.no/2013/06/07/ra-squashruller/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2018/05/29/aubergineruller/

 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Butter skrev (5 timer siden):

Jeg er enig i at både bruschetta og caprese salat er godt, men føler det er litt «to much» eller «same same» som hovedretten pizza.

Jeg foreslo lengre oppe asparges og spekeskinke, men ser det skal være vegetar. Asparges kan feks grilles og serveres med parmesanchips istf parmaskinke.

Har også tenkt tanken lefseruller, men mulig det også blir litt mye. Men kom over disse?

https://www.vegetarbloggen.no/2013/06/07/ra-squashruller/
 

https://www.vegetarbloggen.no/2018/05/29/aubergineruller/

 

Parmesan er ikke vegetar ;) 

Anonymkode: 7f8f4...a65

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Salat med gulrotlaks (finner oppskrift på gulrotlaks på internett, falsk laks altså) evt en lett salat med tomat og mozzerella. 

Til dessert feks panna cotta, tiramisu, eller iskrem

Anonymkode: 861f2...175

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...