rutti Skrevet 17. januar 2006 #1 Skrevet 17. januar 2006 Noen som har en god oppskrift på rundstykker, både grove og fine å dele med meg? De må bli bra, skal ha gjester på kveldsmat i kveld.
Arkana Skrevet 17. januar 2006 #2 Skrevet 17. januar 2006 (endret) Grove seter-rundstykker (35-40 stk) 200 g smør 1 liter melk 75 g gjær 3 ts salt 2 ss sukker 200 g havregryn 300 g sammalt hvete 900 g hvetemel Smelt smøret og hell i melken, varm til 37 grader. Rør gjæren ut i litt av væsken. Tilsett resten av ingrediensene og elt til en blank og smidig deig. Dekk bollen med plast og la heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett og del i 35-40 emner som trilles til rundstykker. Sett på stekebrett, dekk til og etterhev ca 20 minutter. Pensle med egg, og stek på midterste rille ved 225 grader i ca 15 minutter. Avkjøl på rist. Fine rundstykker (ca 40 stk, eller 2 brytebrød) 4 dl lunkent vann 4 dl lunken melk 100 g gjær ¾ dl sukker ¾ dl smeltet smør 2 liter hvetemel Løs gjæren i lunken væske og rør inn sukker og smør. Elt inn hvetemelet litt etter litt. La heve til dobbel størrelse. Del deigen i ca 40 emner og trill dem til boller. Legg på stekebrett (eller for brytebrød, bruk to stekebrett og legg 20 rundstykker inntil hverandre på hvert brett). La etterheve ca 15 minutter. Pensle med egg. Stek ved 225 grader i ca 15 minutter. Endret 17. januar 2006 av Arkana
Arkana Skrevet 17. januar 2006 #4 Skrevet 17. januar 2006 Ja, du kan fint bruke tørrgjær. Da blander du den med det tørre istedet for å løse i væsken. Og væsken kan med fordel være et par grader varmere også.
rutti Skrevet 17. januar 2006 Forfatter #5 Skrevet 17. januar 2006 de fine rundstykkene, er det sånn bryte brød opplegg? skal de stå 40 stykker på et brett?
Arkana Skrevet 17. januar 2006 #6 Skrevet 17. januar 2006 de fine rundstykkene, er det sånn bryte brød opplegg? skal de stå 40 stykker på et brett? ← Det gjør du som du vil. Det har ingenting å si for steketiden eller resultatet. Glemte å skrive at hvis du lager dem som brytebrød, så blir det to stykker, altså 20 rundstykker på hvert brett. Men du kan som sagt lage separate rundstykker hvis du vil.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå