Gå til innhold

Hemmelig ingrediens i maten?


Anbefalte innlegg

Gjest Vikarsykepleier
Skrevet

Har du en rett eller retter der du bruker "en hemmelig ingrediens" som du anser er unik?

Jeg lærte for mange år på en hyttetur med ei venninne å bruke pepper og en klatt smør i kakao, det var hennes greie. Selv bruker jeg en tskje vaniljesukker i dynegrøt. Kan være at dette ikke er spesielt, men jeg innbiller meg det.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Buljongpulver fra innvandrerbutikk 🙂

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruner smøret som skal i mange kaker, brownies og sjokoladekake for eksempel.

Anonymkode: 13035...91c

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Gjest Vikarsykepleier
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Jeg bruner smøret som skal i mange kaker, brownies og sjokoladekake for eksempel.

Anonymkode: 13035...91c

Uh, dét må prøves ut neste gang. Jeg trodde jeg laget verdens beste brownies, men kanskje jeg kan dra det enda litt lenger!

AnonymBruker
Skrevet

Jeg sparer på pamesanskalker og koker dem med pastasausen og gryter. Gir masse umami

Anonymkode: a86c3...6ba

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Skrevet
33 minutter siden, Pal Fungi said:

Buljongpulver fra innvandrerbutikk 🙂

A.k.a MSG?

AnonymBruker
Skrevet

Bruker soja saus til mye. Jeg steker med den og en skvett i sauser. 

Anonymkode: bd83b...053

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg sparer på pamesanskalker og koker dem med pastasausen og gryter. Gir masse umami

Anonymkode: a86c3...6ba

Det gjør jeg også.

Anonymkode: 6824e...ec3

AnonymBruker
Skrevet

Eg rører inn ett egg og nokre vaniljedråpar i semulegrynsgraut.

Anonymkode: 54564...987

AnonymBruker
Skrevet

Aivar i tomatsaus!

Anonymkode: bd6a3...d30

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Mye mer smør og salt enn du tror.

Anonymkode: 663f9...37c

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

Mye mer smør og salt enn du tror.

Anonymkode: 663f9...37c

..enn du tror du trenger. Skulle det stå.

Anonymkode: 663f9...37c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har bacon i raguen når jeg lager bolognese og/eller lasagne, det blir veldig godt! Parmesan og litt honning i bechamel-sausen.
Bruker mye honning i maten generelt.. det gir god smak til mye:)

Anonymkode: 696ff...acb

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Vikarsykepleier skrev (8 minutter siden):

Uh, dét må prøves ut neste gang. Jeg trodde jeg laget verdens beste brownies, men kanskje jeg kan dra det enda litt lenger!

Bloom kakaoen i smøret også så får du veldig mye mer smak🤩

Anonymkode: 13035...91c

Gjest Vikarsykepleier
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Eg rører inn ett egg og nokre vaniljedråpar i semulegrynsgraut.

Anonymkode: 54564...987

Må også prøves, takk for tips.

Bruker du hele egget, eller bare plommen?

Gjest Vikarsykepleier
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Bloom kakaoen i smøret også så får du veldig mye mer smak🤩

Anonymkode: 13035...91c

Jeg lager brownie med kokesjokolade i varmebad med smøret ... 😁

Skrevet
Nettrollet skrev (28 minutter siden):

A.k.a MSG?

Denne 

L006011.png

Skrevet

Tror kanskje at mange gjør det samme som meg, for det er tips jeg har plukket opp her og der. 

* I gryteretter med kjøtt og i brune sauser bruker jeg noen dråper med worcestersauce og selvfølgelig soyasaus.  Det gjør seg med noe syrlig i sausen, og i viltgryter bruker jeg gjerne sølvløk og noe av søet i glasset.  Tar alltid vare på rester i sølvløksglass og sylteagurkglass. Bruker agurksøet i brune sauser og i potetsalat.  
*  Vender sei som skal stekes i knust cornflakes.  Bruker også cornflakes som topping på fiskegrateng.  
 

Skrevet

Usikker på om noe jeg bruker er hemmelig, men kom på 1 ting:

1 ts honning i pizzadeigen, det gir veldig god smak!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...