Gå til innhold

Hemmelig ingrediens i maten?


Gjest Vikarsykepleier

Anbefalte innlegg

Gjest Vikarsykepleier

Har du en rett eller retter der du bruker "en hemmelig ingrediens" som du anser er unik?

Jeg lærte for mange år på en hyttetur med ei venninne å bruke pepper og en klatt smør i kakao, det var hennes greie. Selv bruker jeg en tskje vaniljesukker i dynegrøt. Kan være at dette ikke er spesielt, men jeg innbiller meg det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg bruner smøret som skal i mange kaker, brownies og sjokoladekake for eksempel.

Anonymkode: 13035...91c

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vikarsykepleier
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Jeg bruner smøret som skal i mange kaker, brownies og sjokoladekake for eksempel.

Anonymkode: 13035...91c

Uh, dét må prøves ut neste gang. Jeg trodde jeg laget verdens beste brownies, men kanskje jeg kan dra det enda litt lenger!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg sparer på pamesanskalker og koker dem med pastasausen og gryter. Gir masse umami

Anonymkode: a86c3...6ba

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Bruker soja saus til mye. Jeg steker med den og en skvett i sauser. 

Anonymkode: bd83b...053

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Jeg sparer på pamesanskalker og koker dem med pastasausen og gryter. Gir masse umami

Anonymkode: a86c3...6ba

Det gjør jeg også.

Anonymkode: 6824e...ec3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Eg rører inn ett egg og nokre vaniljedråpar i semulegrynsgraut.

Anonymkode: 54564...987

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Just now, AnonymBruker said:

Mye mer smør og salt enn du tror.

Anonymkode: 663f9...37c

..enn du tror du trenger. Skulle det stå.

Anonymkode: 663f9...37c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Jeg har bacon i raguen når jeg lager bolognese og/eller lasagne, det blir veldig godt! Parmesan og litt honning i bechamel-sausen.
Bruker mye honning i maten generelt.. det gir god smak til mye:)

Anonymkode: 696ff...acb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Vikarsykepleier skrev (8 minutter siden):

Uh, dét må prøves ut neste gang. Jeg trodde jeg laget verdens beste brownies, men kanskje jeg kan dra det enda litt lenger!

Bloom kakaoen i smøret også så får du veldig mye mer smak🤩

Anonymkode: 13035...91c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Vikarsykepleier
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Eg rører inn ett egg og nokre vaniljedråpar i semulegrynsgraut.

Anonymkode: 54564...987

Må også prøves, takk for tips.

Bruker du hele egget, eller bare plommen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Vikarsykepleier
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Bloom kakaoen i smøret også så får du veldig mye mer smak🤩

Anonymkode: 13035...91c

Jeg lager brownie med kokesjokolade i varmebad med smøret ... 😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror kanskje at mange gjør det samme som meg, for det er tips jeg har plukket opp her og der. 

* I gryteretter med kjøtt og i brune sauser bruker jeg noen dråper med worcestersauce og selvfølgelig soyasaus.  Det gjør seg med noe syrlig i sausen, og i viltgryter bruker jeg gjerne sølvløk og noe av søet i glasset.  Tar alltid vare på rester i sølvløksglass og sylteagurkglass. Bruker agurksøet i brune sauser og i potetsalat.  
*  Vender sei som skal stekes i knust cornflakes.  Bruker også cornflakes som topping på fiskegrateng.  
 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Usikker på om noe jeg bruker er hemmelig, men kom på 1 ting:

1 ts honning i pizzadeigen, det gir veldig god smak!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...