Gå til innhold

Methi seeds


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kjøpte en pakke methi seeds (funugreek seeds, sukkerhorns, fenuggriek, fenugrego, bockshornsaat; alle disse navnene står på posen, ikke noe på norsk) fordi jeg fant en oppskrift hvor man skulle bruke dette.

Det gikk nesten galt med tennene... kjempeharde klumper. Noe særlig smak merket vi heller ikke.

Noen som kjenner til dette krydderet? Hva bruker dere det til? Og hvordan?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det norske navnet er bukkehornskløver, fenugreek seeds på engelsk. Jeg kjøpte frøene for å bruke i Jamie Olivers curry med kokosmelk, tror de er ganske vanlige i indisk mat.

Frøene skulle brukes hele i sausen. Synes ikke de var så harde etter å ha kokt en stund, men noen særegen smak av dem kjente ikke jeg heller (men de bidrar vel til den helhetlige smaken i rettene der de brukes likevel, vil jeg tro).

Skrevet

Som Piaf over her sier er det bukkhornskløver frø.

Jeg bruker dem i curryretter, de får en litt mer karakteristisk smak når de blir "svidd" litt på panna i lag med andre krydder som også skal i retten. Jeg Støter alltid krydderfrøene litt før jeg har dem i gryta.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...