salsera Skrevet 17. januar 2006 #1 Skrevet 17. januar 2006 Kjøpte en pakke methi seeds (funugreek seeds, sukkerhorns, fenuggriek, fenugrego, bockshornsaat; alle disse navnene står på posen, ikke noe på norsk) fordi jeg fant en oppskrift hvor man skulle bruke dette. Det gikk nesten galt med tennene... kjempeharde klumper. Noe særlig smak merket vi heller ikke. Noen som kjenner til dette krydderet? Hva bruker dere det til? Og hvordan?
Gjest piaf Skrevet 17. januar 2006 #2 Skrevet 17. januar 2006 Det norske navnet er bukkehornskløver, fenugreek seeds på engelsk. Jeg kjøpte frøene for å bruke i Jamie Olivers curry med kokosmelk, tror de er ganske vanlige i indisk mat. Frøene skulle brukes hele i sausen. Synes ikke de var så harde etter å ha kokt en stund, men noen særegen smak av dem kjente ikke jeg heller (men de bidrar vel til den helhetlige smaken i rettene der de brukes likevel, vil jeg tro).
Gjest gjest1 Skrevet 17. januar 2006 #3 Skrevet 17. januar 2006 Som Piaf over her sier er det bukkhornskløver frø. Jeg bruker dem i curryretter, de får en litt mer karakteristisk smak når de blir "svidd" litt på panna i lag med andre krydder som også skal i retten. Jeg Støter alltid krydderfrøene litt før jeg har dem i gryta.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå