AnonymBruker Skrevet 4. august 2023 #1 Skrevet 4. august 2023 Jeg er utdannet kokk, elsker matfaget og har jobbet på kjøkken som både kokk og kjøkkensjef (med administrasjon og personalansvar) i over 15 år. Jeg har skadet bena og etter to år med sykemeldinger anbefaler legen min nå at jeg prøver å finne en jobb hvor jeg kan sitte stille. Dette innebærer mest sansynelig etterutdanning og jeg aner ikke hvilken retning jeg skal/kan velge. Er det noen som kan dele erfaring med etterutdanning eller kariereskifte i starten av 40-årene? Noen som har gode råd eller tips til hva jeg kan velge videre? Anonymkode: 9e1a9...ce1
AnonymBruker Skrevet 4. august 2023 #2 Skrevet 4. august 2023 Ville gått for IT. Norge er i et skrikende behov for IT-folk. Og en IT-utdanning er den mest fremtidssikre. Dessuten er den veldig fleksibel. Du kan jobbe hjemmefra som gjør det lettere å tilpasse helsesituasjonen din. Og man skal ikke glemme at det er veldig godt betalt. Så ville valgt IT uten tvil. Anonymkode: b16f0...5f2 2
AnonymBruker Skrevet 4. august 2023 #3 Skrevet 4. august 2023 It, arkiv (en del it i disse studiene), enkelte ingeniørstudier, økonomi. Anonymkode: bb741...f8e 1
NiceOrNothing Skrevet 4. august 2023 #4 Skrevet 4. august 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg er utdannet kokk, elsker matfaget og har jobbet på kjøkken som både kokk og kjøkkensjef (med administrasjon og personalansvar) i over 15 år. Jeg har skadet bena og etter to år med sykemeldinger anbefaler legen min nå at jeg prøver å finne en jobb hvor jeg kan sitte stille. Dette innebærer mest sansynelig etterutdanning og jeg aner ikke hvilken retning jeg skal/kan velge. Er det noen som kan dele erfaring med etterutdanning eller kariereskifte i starten av 40-årene? Noen som har gode råd eller tips til hva jeg kan velge videre? Anonymkode: 9e1a9...ce1 Synd å forkaste så mye kompetanse som du har i kokkefaget , en tid da det blir færre og færre kokker . Hva med å bli lærer , sensor , ernæringsfysiolog , jobbe med menyer ,bryllupsplanlegger etc ? Bare tanker fra meg 😊 4
AnonymBruker Skrevet 4. august 2023 #5 Skrevet 4. august 2023 Undervise på restaurant- og matfag? Anonymkode: 2be5e...8b1 3
viren Skrevet 4. august 2023 #7 Skrevet 4. august 2023 Hva med matfaget er det du liker? Er det det kreative, å jobbe med mennesker, det organisatoriske etc? Jeg ville startet med å lage en oversikt over hvilke deler jeg liker å drive med, og hvilke jeg ikke liker før jeg hodestups hadde kastet meg inn i et nytt fagfelt. Trivsel er viktig, og ofte kan man bruke ferdighetene og interessene sine på nye måter i andre yrker. Hva kunne du tenkt deg å bruke mer tid på, eller mindre tid på? Når du vet dette, forsøk å identifisere yrker og roller som kan passe, og deretter hvilke av disse det er gode muligheter for å få seg jobb innen. Du har en spennende tid foran deg, selv om det sikkert virker skummelt å skulle skifte beite er det også utrolig givende. 😊
AnonymBruker Skrevet 5. august 2023 #8 Skrevet 5. august 2023 Om du tenker etterutdanning (altså: bygge på den utdannelsen du allerede har) så kan PPU være et alternativ. Om du også har den formelle kompetansen på plass. Da kan du undervise i skolen, i ditt fag. Tenker du omskolering (utdanning til et nytt yrke) så bør du tenke igjennom hva dine ferdigheter er, hva ser du for deg å jobbe med, hva er jobbmulighetene der du bor eller er du flyttbar, hvor lang utdannelse kan du tenke deg å ta (fagbrev, bachelor, master?) Anonymkode: 37e1b...8fd
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå