Gå til innhold

bær på sprit - stått i 2 år!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Dumme meg. Har glemt et par glass med blåbær på sprit (ca 40%) som skulle bli likør. Er det bare å kaste eller?

Anonymkode: 5a950...687

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Nei, den må ha såpass med tid. Vil tro den er god😊 

Anonymkode: 6c4ca...92d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

takk:) er du sikker. Iflg. oppskriftene skal den stå i 4 uker...

Anonymkode: 5a950...687

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

takk:) er du sikker. Iflg. oppskriftene skal den stå i 4 uker...

Anonymkode: 5a950...687

Blir bare mer blåbærsmak av å stå lenge.

AnonymBruker
Skrevet

Det blir jo ikke dårlig når det er sprit. Det dreper alle bakterier og blir ikke ødelagt.

Anonymkode: c89ef...221

AnonymBruker
Skrevet

Kaste? Den er best etter 5 år 😊

Anonymkode: efd21...b40

AnonymBruker
Skrevet

se - lukt - smak! mulig det bare blir bedre. jeg bruker sterkere sprit når jeg lagrer det lenge før siling, blir megabra!

Anonymkode: 4f16d...635

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvorfor skulle du kaste det?
Sprit blir ikke dårlig. Og sprit konserverer, så det er jo ikke sånn at bærene har råtna el.l.

Kos deg med likøren

Anonymkode: fe0af...778

AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk for gode svar🥰

Anonymkode: 5a950...687

AnonymBruker
Skrevet

Vil tro den bare har fått mer smak med tiden, vil alle fall prøvd den først før jeg hadde kastet den. Det har jo stått i sprit, da skal det jo ikke bli dårlig...

Anonymkode: 9b60f...88a

AnonymBruker
Skrevet

Hvis bærene ikke er synlig mugne, og det ikke smaker eller lukter suspekt, er det bare å nyte :)

Anonymkode: 89763...030

AnonymBruker
Skrevet

Tipper den er kjempegod🫐

Anonymkode: 4adff...54d

AnonymBruker
Skrevet

Sikkert kjempegod😊

Jeg har 5 år gammel multelikør stående, tømmer litt mer sprit å bær i hvert år😆 Kjempegod😎 Om det er riktig vet jeg ikke, men dårlig er den iallefall ikke.

Anonymkode: 03e4a...604

Skrevet

Drikk i vei 😀

Skrevet
On 8/3/2023 at 5:12 PM, AnonymBruker said:

takk:) er du sikker. Iflg. oppskriftene skal den stå i 4 uker...

Anonymkode: 5a950...687

Jeg har hatt bær av ulike typer i 3-4 år i glass med sprit. Går helt fint. Det står fire uker i oppskriftene fordi det er et absolutt minimum det må stå. Minimum her i huset er iallfall fire måneder. 

Skrevet

Og, om man lager kirsebærlikør, bærene er helt fantastiske når likøren er klar. Kan spises der og da, brukes i desserter eller feks som «innmat» i konfekt (ha marsipan rundt, rulle i sjokolade og feste en ristet og skåldet mandel på toppen). 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...