Gå til innhold

Hjemmelagde mellombarer som kan lure femåringen?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har en femåring som elsker Eldorados mellombarer, og da helst de med sjokolade/karamell osv. Skjønner jo det, søtt og godt, og egentlig det samme som godteri, omtrent.

Får jo selvfølgelig ikke dette hele tiden. Men, konseptet er så greit, så jeg skulle gjerne hatt en oppskrift på noe jeg kan lage selv, som er sunnere?

Anonymkode: 3cd78...421

  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Har en femåring som elsker Eldorados mellombarer, og da helst de med sjokolade/karamell osv. Skjønner jo det, søtt og godt, og egentlig det samme som godteri, omtrent.

Får jo selvfølgelig ikke dette hele tiden. Men, konseptet er så greit, så jeg skulle gjerne hatt en oppskrift på noe jeg kan lage selv, som er sunnere?

Anonymkode: 3cd78...421

Disse har falt i smak hos barna her i hus :) 
 

200 gram valnøtter + 30 gram til pynt  
300 gram myke dadler  
80 gram peanøttsmør (lager eget av kun peanøtter) 
2 teskjeer vaniljeekstrakt  
En klype flaksalt (eller vanlig salt)  
100 gram Coop mørk kokesjokolade 

Fremgangsmåte

Ha valnøtter, dadler, peanøttsmør, vaniljeekstrakt og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør blandingen i cirka ett minutt til alt begynner å samle seg til en tykk masse. (er dadlene tørre, så ha dem gjerne først i litt kokende vann for å myke dem opp)

Legg en brødform på toppen av et lag med bakepapir, og tegn med blyant rundt formen. (eventuelt mål opp med målebånd/linjal). Sett formen ved siden av omrisset, og gjør det samme en gang til. Du skal nå ha et rektangel som måler dobbelt så stort som brødformen. 

Hell energiblandingen ut av kjøkkenmaskinen og over på bakepapiret. Klapp den sammen til et flatt rektangel ved hjelp av omrisset du tegnet. Deigen skal nå være klissete, men kompakt. Sett i kjøleskapet for å stivne i cirka 20 minutter. Mens du venter, smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller i mikrobølgeovn. 

Ta deigen ut av kjøleskapet, og skjær rektangelet i to så du har to like deler. Dekk brødformen med bakepapir, og legg forsiktig den ene delen ned i bunnen. Klem godt ned i alle hjørner. 

Hell over et tynt lag sjokolade, og bre utovermed en slikkepott. Sett så i kjøleskapet i ytterligere 20 minutter. 

Legg det siste laget oppå den stivnede sjokoladen. Dekk toppen med resten av den smeltede sjokoladen, og strø over grovhakkede valnøtter. La hvile i kjøleskapet i 40 minutter før servering, da det blir enklere å skjære stykker.

Anonymkode: c1313...18f

  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet

GroGro har kommet med noen raw bars. 

Hvis du ikke kjenner til GroGro anbefaler jeg deg å sjekke dem ut. 
 

https://grogro.no

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (16 minutter siden):

Disse har falt i smak hos barna her i hus :) 
 

200 gram valnøtter + 30 gram til pynt  
300 gram myke dadler  
80 gram peanøttsmør (lager eget av kun peanøtter) 
2 teskjeer vaniljeekstrakt  
En klype flaksalt (eller vanlig salt)  
100 gram Coop mørk kokesjokolade 

Fremgangsmåte

Ha valnøtter, dadler, peanøttsmør, vaniljeekstrakt og salt i en kjøkkenmaskin med knivblad. Kjør blandingen i cirka ett minutt til alt begynner å samle seg til en tykk masse. (er dadlene tørre, så ha dem gjerne først i litt kokende vann for å myke dem opp)

Legg en brødform på toppen av et lag med bakepapir, og tegn med blyant rundt formen. (eventuelt mål opp med målebånd/linjal). Sett formen ved siden av omrisset, og gjør det samme en gang til. Du skal nå ha et rektangel som måler dobbelt så stort som brødformen. 

Hell energiblandingen ut av kjøkkenmaskinen og over på bakepapiret. Klapp den sammen til et flatt rektangel ved hjelp av omrisset du tegnet. Deigen skal nå være klissete, men kompakt. Sett i kjøleskapet for å stivne i cirka 20 minutter. Mens du venter, smelt sjokoladen forsiktig i vannbad eller i mikrobølgeovn. 

Ta deigen ut av kjøleskapet, og skjær rektangelet i to så du har to like deler. Dekk brødformen med bakepapir, og legg forsiktig den ene delen ned i bunnen. Klem godt ned i alle hjørner. 

Hell over et tynt lag sjokolade, og bre utovermed en slikkepott. Sett så i kjøleskapet i ytterligere 20 minutter. 

Legg det siste laget oppå den stivnede sjokoladen. Dekk toppen med resten av den smeltede sjokoladen, og strø over grovhakkede valnøtter. La hvile i kjøleskapet i 40 minutter før servering, da det blir enklere å skjære stykker.

Anonymkode: c1313...18f

Vet du om en forenklet versjon med kakaopulver i røra istedenfor sjokoladelagene faller i smak?

Anonymkode: c3946...da5

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Vet du om en forenklet versjon med kakaopulver i røra istedenfor sjokoladelagene faller i smak?

Anonymkode: c3946...da5

Det vil gå helt fint. Vi har lagd med også :) 

Anonymkode: c1313...18f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...