Nimbus Skrevet 31. juli 2023 #1 Skrevet 31. juli 2023 Tenkte kjøpe nedfryst og plastlaminert indrefilet på Strømstadferja. Har med kjølebag med elementer. Skal overnatte i Strømstad og kommer hjem på ettermiddagen dagen etter. Hva tror dere? Vil kjøttet holde seg? Er det mulig å fryse ned om det har tint litt i kantene? Erfaringer?
AnonymBruker Skrevet 31. juli 2023 #2 Skrevet 31. juli 2023 Det er bedre å heller ta kjøttet og pakke det godt inn i noe godt varmeisolerende uten elementer. Slike fryseelementer har kun en funksjon for å holde ferskvarer i kjøleskapstemperatur kalde. Hvis du har elementer og prøver å holde frossenmat kald, så blir i praksis bare overflaten hvor varmen kan lekke ut, enda større slik at varmetapet blir større. For eksempel så er det bedre å surre et pledd i flere lag rundt en liten matvare, enn å ha elementene og kun 1 lag isolasjon. Så veien til suksess er bedre isolasjon, ikke elementer. Anonymkode: c6cf1...16c
Nimbus Skrevet 31. juli 2023 Forfatter #3 Skrevet 31. juli 2023 AnonymBruker skrev (26 minutter siden): Det er bedre å heller ta kjøttet og pakke det godt inn i noe godt varmeisolerende uten elementer. Slike fryseelementer har kun en funksjon for å holde ferskvarer i kjøleskapstemperatur kalde. Hvis du har elementer og prøver å holde frossenmat kald, så blir i praksis bare overflaten hvor varmen kan lekke ut, enda større slik at varmetapet blir større. For eksempel så er det bedre å surre et pledd i flere lag rundt en liten matvare, enn å ha elementene og kun 1 lag isolasjon. Så veien til suksess er bedre isolasjon, ikke elementer. Anonymkode: c6cf1...16c Det visste jeg ikke. Takk for tips. Da legger jeg avispapir rundt kjøttet og legger i frysebag?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå