AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #1 Skrevet 29. juli 2023 Ønsker vegetar gryte, enkel og god. Fint om den kan lages i større porsjoner og fryses ned til kjapp overtidsmat, middag, mellommåltid, lunsj osv. Spises gjerne med pita, hvitløksbrød, brødskive, rundstykker, baugetter, salat.. Har du oppskrift på dette, som er god? Anonymkode: c70ad...3ba 2 1
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #2 Skrevet 29. juli 2023 Har ikke laget mye linsegryte, men ville gått fot billige ingredienser. F.eks gir stekt løk, hvitløk og chilli nye smak. Gulrot, kål, poteter, spinat, grønnsaker i sesong. Kokosmelk, grønnsakskraft, Hakkete tomater Krydder kan varieres. Ingefær og sitron. Garam masala. Karri. Tacokrydder. Basilikum/friske urter. Anonymkode: 8d6f3...edf
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2023 #3 Skrevet 30. juli 2023 Dal. Finnes masse forskjellige på nett. Min har stort sett røde linser, tomat på boks, litt kokosmelk ( fryser ned resten ), ingefær, garam masala, fenugreek, kummin, gurkemeie, løk, hvitløk, chili. Har ris med kardemommekapsler og nellikspiker. Anonymkode: 6fa02...cc4
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2023 #4 Skrevet 30. juli 2023 Denne daalen lager jeg til middag en gang i uka til et par dager, noe jeg har gjort i snart 2 år. Nydelig om høst og vinter. 200 gram røde linser (jeg bruker to forskjellige typer) 2 ss smør (eller ghee om du har) 1 stor rødløk finhakket 2-3 hvitløksfedd finhakket 1 ss revet ingefær 2 ts koriander (pulveret, ikke planten) 2 ts gurkemeie 1,5 ss sitronsaft (om du har) 1/2 ts garam masala 0,5 - 1,5 ts salt (avhengig av hvor salt du vil ha det) 1 ss smør (igjen) 1 ss olje 1 ss spisskummenfrø 1 ts brune sennepsfrø (om du har) 1 ts korianderfrø (om du har) 1/2 ts kashmiri chilipulver Stek løken i en gryte med smør, når løken er gjennomsiktig tar du i hvitløk og ingefær. Stek til det lukter godt. Ha i koriander og gurkemeie, og stek til det lukter godt. Tilsett linsene og 1 liter vann. Ha på lokket og kok under lav varme mens du rører engang iblant. Kok til konsistensen blir så kremete som du ønsker, 30-60 min Når daalen er tykk nok har du i sitronsaft, garam masala, og smaker deg frem med salt I en liten stekepanne eller smørsmelter varmer du opp olje og smør på middels varme. Når det er varmt har du i spisskummenfrøene og venter til de begynner å lage "poppelyder". Så har du i sennepsfrøene og korianderfrø. Stek til det lukter godt, men uten at det brenner seg. Så tar du det av varmen og tilsetter kashimiri chilipulver før du heller den varme tadkaen (smørblandingen vår heter tadka) over daalen. Jeg pleier å servere med roti (grove tynne "pannekaker" som puffer opp som pitabrød, kjøper frossent i asiabutikk), men ris og det meste er sikkert godt til. Har du litt naturell yoghurt og noe chutney så kan du også ha det til. Har jeg blomkål eller spinat så har jeg ofte det i daalen mens den koker. Noen av krydderne kan være noe vanskelig å få tak i avhengig av hvor man bor, men sum a summarum så er dette billig og godt om man har de riktige krydderne Anonymkode: 4cedd...f95 2 1
Ellah Skrevet 30. juli 2023 #5 Skrevet 30. juli 2023 Kremet daal fra vegetarbloggen en veldig god. Linsegryte fra Hanne-Lene også, særlig den pimpa versjonen 😊 1
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2023 #6 Skrevet 30. juli 2023 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Ønsker vegetar gryte, enkel og god. Fint om den kan lages i større porsjoner og fryses ned til kjapp overtidsmat, middag, mellommåltid, lunsj osv. Spises gjerne med pita, hvitløksbrød, brødskive, rundstykker, baugetter, salat.. Har du oppskrift på dette, som er god? Anonymkode: c70ad...3ba Linsegryte(2 porsjoner,men jeg både dobler og trippeldobler den) 2 ss smaksfri vegetabilsk olje (raps, solsikke) 5-6 sjalottløk 2 hvitløksfedd En stor tommelfinger ingefær, ca 2 ss når den er finhakket 1/2 rød chilli 1 boks (400 ml) grovhakkede tomater 1 boks (400 ml) kokosmelk 2 dl tørre røde spiltlinser 1 ts currypulver 1 ts salt • Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chilli mens du varmer opp oljen. • Ha i løk og surr til den blank og tilsett chilli, ingefær og hvitløk. • La det surre et par minutter før currypulveret røres inn. •Bland inn kokosmelk,tomater og så linser. • La koke i 15 min og rør med jevnlig mellomrom slik at linsene ikke brenner seg fast.. Kikertgryte (4 porsjoner) 400 g hermetiske kikerter eller 200 g tørre som et bløtlagt og kokt 2 sjalottløk 1 båt hvitløk 2 ss olivenolje 2 gulrøtter 1 squash 2 poteter 300 g tomater (hermetiske kan også brukes) 1 laurbærblad revet skall av 1 sitron salt og pepper etter smak • Finhakk løk og hvitløk (ikke press hvitløken) og fres i olje(skal ikke få farge). • Skrell og skjær gulrøtter og poteter i fine skiver og ha i kjelen. •Skjær tomat og squash i fine terninger og ha i kjelen sammen med laurbærblad og revet skall fra sitronen. •Varm opp og sett på lokk. La gryten småkoke under lokk i ca. 10 minutter. • Ha til slutt i kikertene og la det småkoke videre i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Anonymkode: da8d9...920
Rufs Skrevet 30. juli 2023 #7 Skrevet 30. juli 2023 Denne er nydelig. https://www.vegetarbloggen.no/2017/05/15/kremet-daal/
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2023 #8 Skrevet 30. juli 2023 Vidar Bergum sin tyrkiske linsesuppe er kjempegod. Anonymkode: d1b23...e9a
pusla Skrevet 1. august 2023 #9 Skrevet 1. august 2023 Hanne Lenes vegetar har en jeg synes er kjempegod: https://vegetarentusiast.no/linsegryte/
AnonymBruker Skrevet 1. august 2023 #10 Skrevet 1. august 2023 Den aller enkleste vegetargryta jeg lager er Toro mexikansk gryte med bønner og kikerter oppi 😅 Anonymkode: 9c393...87f
AnonymBruker Skrevet 2. august 2023 #11 Skrevet 2. august 2023 Tar bare ferdigkokte linser/bønner ++ i pitabrødet/lefsa! Anonymkode: e3713...0de
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå