AnonymBruker Skrevet 28. juli 2023 #1 Del Skrevet 28. juli 2023 Er langtidsheving med minst 12 t fermentering like sunt som surdeigsbrød? Kjenner jeg er litt lei av surdeig, prøvd det i sommer, og det tar så tid og er så mye oppvask og vedlikehold. Jeg kommer til å gjøre det innimellom, og hoøde surdeigen levende, men har lyst å prøve langtidsheving med minimalt gjær. Er det like sunt?? Anonymkode: b6d82...431 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #2 Del Skrevet 29. juli 2023 Det er jo ikke usunt å heve lenge med fersk gjær. Selv hever jeg pizza 3-4 dager på kjøl, med gjærmengder som er under 1gram. Anonymkode: b7322...94c Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/#findComment-32627367 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #3 Del Skrevet 29. juli 2023 Har ikke lest noe forskning på det. Jeg bakte med surdeig før, men det blir for mye styr. Nå langtidshever jeg. Hever som regel over natta. Bruker da 1/4 teskje tørrgjær. Blir ofte ferske rundstykker til frokost fordi det er så lettvint! 😄 Anonymkode: 05016...47a Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/#findComment-32627384 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #4 Del Skrevet 29. juli 2023 Hvordan er det mye jobb med surdeig? Jeg tar ut starteren på morran og gir den mat. På kvelden setter jeg brøddeig, putter resten av starteren i nytt glass og tilbake kjøleskapet. Dagen etter putter jeg deigen over i former og lar stå en times tid, før jeg steker. En bolle, en slikkepott, og et starterglass til vask. Baker brød i helgene. Anonymkode: ddbf1...ec6 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/#findComment-32627397 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #5 Del Skrevet 29. juli 2023 Og surdeig er mye sunnere fordi bakteriekulturen bryter ned antinæringsstoffer, gluten, stivelse og hjelper med å forfordøye brødet. Surdeigsbrød påvirker også blodsukkeret mindre. Men det er jo en skala, så hjemmelaget langtidshevet brød er kanskje litt endre sunt enn Surdeigsbrød, men langt sunnere enn butikkbrød liksom. ☺️ Anonymkode: ddbf1...ec6 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/#findComment-32627427 Del på andre sider Flere delingsvalg…
KatteLatte Skrevet 30. juli 2023 #6 Del Skrevet 30. juli 2023 AnonymBruker skrev (På 29.7.2023 den 8.49): Har ikke lest noe forskning på det. Jeg bakte med surdeig før, men det blir for mye styr. Nå langtidshever jeg. Hever som regel over natta. Bruker da 1/4 teskje tørrgjær. Blir ofte ferske rundstykker til frokost fordi det er så lettvint! 😄 Anonymkode: 05016...47a Kunne du lagt ut oppskriften du bruker, og hvordan/hvor lenge du hever etc.? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1700221-langtidsheving-kontra-surdeig-sunnhet/#findComment-32636843 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå