Gå til innhold

Gjenbruke pestoglass til hjemmelaget syltetøy - erfaringer


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skal lage syltetøy i helga, både jordbær og bringebær. Har tenkt å bruke noen glass som har vært brukt til rød og grønn pesto, men er usikker på om det er å anbefale? Har tidligere primært brukt syltetøyglass fra butikk og gjenbrukt andre syltetøyglass. Noen som har tips, råd eller erfaringer? 

Anonymkode: 0a6b1...8cf

AnonymBruker
Skrevet

Gjenbruker syltetøyglass, men også glass etter syltede rødbeter, sylteagurk mm. Jeg har ikke brukt pestoglass fordu de er for små fir vårt bruk, men de er jo tette så ingen brann til at de ikke skal kunne brukes.

Anonymkode: 6b079...b9b

  • Liker 1
Skrevet

Bruker glass fra alt mulig. Bare vær nøye med at det er rent, jeg pleier også å varme det opp til 100 grader i ovnen og la det stå i ti minutter før jeg fyller på.

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Jeg unngår glass som lukter sterkt. Noen glass får jeg ikke lukten ut av uansett hva jeg gjør. Så lukt på glassene. Er det sterk lukt, ville jeg unngå det til syltetøy. Hvis ikke er det bare å bruke dem. 

Anonymkode: ab5a4...9eb

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Så lenge de er vasket såpass godt at det ikke sitter lukt igjen, går det helt fint. 

Anonymkode: 96510...726

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. 

Anonymkode: 67bc7...044

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (27 minutter siden):

Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. 

Anonymkode: 67bc7...044

Oi, greit å vite, er kanskje ikke den beste kombinasjonen.

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. 

Anonymkode: 67bc7...044

Syltet agurk glass fungerer heller ikke. Jeg liker ikke syltet agurk og synes det setter smak på syltetøy, lukten sitter i selv etter mange vask. Pesto går fint. 

Anonymkode: 2e0ea...4b1

AnonymBruker
Skrevet

Om man vasker og steriliserer glassene, går det nok helt fint.

Jeg gjenbruker også gamle syltetøyglass, glass som har inneholdt sylta chili, glass som har inneholdt pizzasaus osv osv når jeg lager fermentert chilisaus
 

Anonymkode: 1a1f4...757

AnonymBruker
Skrevet

Gjenbruker det meste så lenge det er et "klikklokk"  og lokket fungerer som det skal slik at det helt sikkert blir tett. Synes lukt og smak går ut av glass om jeg legger de enten i eddikvann eller vann med krystall soda (OBS! Må ikke forveksles med kaustisk soda!!)

Anonymkode: 8efb3...ec5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...