AnonymBruker Skrevet 27. juli 2023 #1 Skrevet 27. juli 2023 Jeg skal lage syltetøy i helga, både jordbær og bringebær. Har tenkt å bruke noen glass som har vært brukt til rød og grønn pesto, men er usikker på om det er å anbefale? Har tidligere primært brukt syltetøyglass fra butikk og gjenbrukt andre syltetøyglass. Noen som har tips, råd eller erfaringer? Anonymkode: 0a6b1...8cf
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2023 #2 Skrevet 27. juli 2023 Gjenbruker syltetøyglass, men også glass etter syltede rødbeter, sylteagurk mm. Jeg har ikke brukt pestoglass fordu de er for små fir vårt bruk, men de er jo tette så ingen brann til at de ikke skal kunne brukes. Anonymkode: 6b079...b9b 1
Tvist Skrevet 27. juli 2023 #3 Skrevet 27. juli 2023 Bruker glass fra alt mulig. Bare vær nøye med at det er rent, jeg pleier også å varme det opp til 100 grader i ovnen og la det stå i ti minutter før jeg fyller på. 3
AnonymBruker Skrevet 28. juli 2023 #4 Skrevet 28. juli 2023 Jeg unngår glass som lukter sterkt. Noen glass får jeg ikke lukten ut av uansett hva jeg gjør. Så lukt på glassene. Er det sterk lukt, ville jeg unngå det til syltetøy. Hvis ikke er det bare å bruke dem. Anonymkode: ab5a4...9eb 3 1
AnonymBruker Skrevet 28. juli 2023 #5 Skrevet 28. juli 2023 Så lenge de er vasket såpass godt at det ikke sitter lukt igjen, går det helt fint. Anonymkode: 96510...726 2
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #6 Skrevet 29. juli 2023 Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. Anonymkode: 67bc7...044 1
Tvist Skrevet 29. juli 2023 #7 Skrevet 29. juli 2023 AnonymBruker skrev (27 minutter siden): Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. Anonymkode: 67bc7...044 Oi, greit å vite, er kanskje ikke den beste kombinasjonen.
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #8 Skrevet 29. juli 2023 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Pestoglass fungerer fint. Tacoglass gir derimot salsasmak på syltetøyet de første gangene. Anonymkode: 67bc7...044 Syltet agurk glass fungerer heller ikke. Jeg liker ikke syltet agurk og synes det setter smak på syltetøy, lukten sitter i selv etter mange vask. Pesto går fint. Anonymkode: 2e0ea...4b1
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2023 #9 Skrevet 29. juli 2023 Om man vasker og steriliserer glassene, går det nok helt fint. Jeg gjenbruker også gamle syltetøyglass, glass som har inneholdt sylta chili, glass som har inneholdt pizzasaus osv osv når jeg lager fermentert chilisaus Anonymkode: 1a1f4...757
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2023 #10 Skrevet 30. juli 2023 Gjenbruker det meste så lenge det er et "klikklokk" og lokket fungerer som det skal slik at det helt sikkert blir tett. Synes lukt og smak går ut av glass om jeg legger de enten i eddikvann eller vann med krystall soda (OBS! Må ikke forveksles med kaustisk soda!!) Anonymkode: 8efb3...ec5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå