apeklatt Skrevet 26. juli 2023 #1 Del Skrevet 26. juli 2023 Vi har fått 20 kg levende krabbe fra en nevø. Må selvfølgelig koke disse. Hva må man tenke på? Hva er spiselig og hva må kastes? Må man ha spesielt utstyr, slik som ved hummer? Kan jeg fryse de hele eller bør vi ta ut kjøttet og så fryse? Har aldri spist eller tilberedt andre skalldyr enn reker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2023 #2 Del Skrevet 27. juli 2023 Nå er ikke krabbe noe jeg spiser til vanlig eller har mye erfaring med. Men har hørt at krabbene må puttes i kokende vann mens de enda lever, og at kjøttet bør fryses ganske umiddelbart etter at det er kokt om det skal fryses. Rent praktisk er det sikkert lurt å rense krabben først, men om det er et must kan jeg ikke svare på. Alt det hvite i klør og bein kan spises, mens i innmaten i skjellet der er det noe bein, innvoller og magesekk rundt munnpartiet til krabben som skal fjernes, etter at man har brukket ut "undersiden" av krabben. Har hørt at man kan bli dårlig av å spise dette, men det er mulig det er en myte. Det finnes sikkert fancy utstyr som kan gjøre det lettere. Men man klarer å knekke ting opp med nøtteknekker eller knuse forsiktig med en liten hammer for så å plukke det fra hverandre. Samt suge kjøttet ut av bena om det skal spises direkte. Krabbekoking og Krabbespising har pleid å være en utendørs aktivitet, for det blir litt lukt og søl av det. Ihvertfall om man ikke har skikkelig utstyr. Anonymkode: 12ebd...35a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThereGoesBob Skrevet 27. juli 2023 #3 Del Skrevet 27. juli 2023 Sikkert greit å ikke koke de innendørs pga. lukt. Er det ikke bare å plumpe de oppi fosskokende vann da slik at de kreperer umiddelbart? Er ingen ekspert selv, men here you go.. https://www.youtube.com/watch?v=Q4OruyTufcY 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. juli 2023 #4 Del Skrevet 28. juli 2023 https://meny.no/tema/skalldyr/krabbe/tilberede-krabbe/ Her er tips til både koking og hva du bør fjerne (paven, pga. smak). Anonymkode: dd77a...42f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå