Gå til innhold

Norsk matkultur er på vei tilbake til røttene.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg synes det er flott at det er blitt mote å spise kortreist mat.  Det er bra for miljøet, norsk matproduksjon og for matkulturen. 

På 90-tallet serverte man gjestene spansk ibericoskinke med oliven.  I dag serverer vi  heller norsk fenalår med rømme og tyttebær. Vi bør heller videreutvikle norske tradisjonsretter noe, om de i utgangspunktet er kjedelig.   
   

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Få tilbake de gode gamle kafeene. Har ikke smakt god potetball eller rømmegrøt på år og dag.

Anonymkode: 6c16c...7d4

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Syns det er flott at folk er blitt mer opptatt av å benytte seg av hele dyret og ikke bare de «beste» delene. Det er også mye tradisjonsmat som er godt. 

Anonymkode: aca5b...5f7

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet
Amossa skrev (20 minutter siden):

Jeg synes det er flott at det er blitt mote å spise kortreist mat.  Det er bra for miljøet, norsk matproduksjon og for matkulturen. 

På 90-tallet serverte man gjestene spansk ibericoskinke med oliven.  I dag serverer vi  heller norsk fenalår med rømme og tyttebær. Vi bør heller videreutvikle norske tradisjonsretter noe, om de i utgangspunktet er kjedelig.   
   

Spørs hva man spiser som er kortreist. Uansett hvor kortreist en biff er, er den noe av det verste du kan spise, miljømessig så klart.

https://www.faktisk.no/artikler/j7n90/nei-rodt-kjott-fra-breim-er-ikke-bedre-for-klimaet-enn-avokado-fra-chile

Anonymkode: 89885...018

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Spørs hva man spiser som er kortreist. Uansett hvor kortreist en biff er, er den noe av det verste du kan spise, miljømessig så klart.

https://www.faktisk.no/artikler/j7n90/nei-rodt-kjott-fra-breim-er-ikke-bedre-for-klimaet-enn-avokado-fra-chile

Anonymkode: 89885...018

Ja, men så langt er ikke de fleste av oss kommet.  Jeg er av dem som gjerne spiser kjøtt i blant.  Når jeg først gjør det, så tenker jeg det er bedre at kjøttet er fra en okse i Lofoten eller fra en villsau som har beitet i fjellet her.  Bedre enn at kjøttet er blitt fraktet fra Sør-Amerika og hit.  

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...