Gå til innhold

Spørsmål om surdeigstarter


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har lyst å prøve å bake med surdeig. Har ikke lyst å bruke hvetemel, bruker det svært lite, vil helst ha litt sunnere mel. Ser at noen surdeigstartere er med rug. Kan man da bake med annet mel, f.eks spelt? 

Anonymkode: 273a8...9e9

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg har to startere, en med hvetemel og en med rug. Jeg ville ha prøvd å lage to startere, en med spelt og en med rug. Bruker begge til begge meltyper og blander også. Lurt å prøve seg fram og se hva man liker best. Jeg brukte omtrent denne fremgangsmåten: https://www.renmat.no/oppskrift/surdeig-fra-start-til-mål#:~:text=Rosinvann lager du ved å,det er for lite væske.

Men jeg brukte 100 g starter, 100 g  mel og 100 g vann hele tiden, og brukte restene i andre deiger underveis (vafler, gjærbrød, pannekaker...)

Anonymkode: 8ae51...ed8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...