AnonymBruker Skrevet 24. juli 2023 #1 Skrevet 24. juli 2023 Jeg har lyst å prøve å bake med surdeig. Har ikke lyst å bruke hvetemel, bruker det svært lite, vil helst ha litt sunnere mel. Ser at noen surdeigstartere er med rug. Kan man da bake med annet mel, f.eks spelt? Anonymkode: 273a8...9e9
AnonymBruker Skrevet 24. juli 2023 #2 Skrevet 24. juli 2023 Jeg har to startere, en med hvetemel og en med rug. Jeg ville ha prøvd å lage to startere, en med spelt og en med rug. Bruker begge til begge meltyper og blander også. Lurt å prøve seg fram og se hva man liker best. Jeg brukte omtrent denne fremgangsmåten: https://www.renmat.no/oppskrift/surdeig-fra-start-til-mål#:~:text=Rosinvann lager du ved å,det er for lite væske. Men jeg brukte 100 g starter, 100 g mel og 100 g vann hele tiden, og brukte restene i andre deiger underveis (vafler, gjærbrød, pannekaker...) Anonymkode: 8ae51...ed8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå