Seterjenta Skrevet 15. januar 2006 #1 Skrevet 15. januar 2006 Vi skal ha selskap nå på onsdag, og får en tante på besøk som har både cøliaki og melkeallergi... Jeg lagde en gang en marsipankake (med glutenfritt sukkerbrød), men kan ikke huske hva jeg hadde inne. Noe må det da ha vært!! Hun likte den hvertfall veldig godt og spiste masse. Noen som har et godt forslag til fyll? Tenkte på fromasj, men finner bare sitronfromasj i butikkene her. Og skal man lage selv så må man vel bruke kremfløte? Ect, har du en god oppskrift på en annen 'lettlagd' kake? Blir kjempeglad for svar!!
Arkana Skrevet 15. januar 2006 #2 Skrevet 15. januar 2006 Sjokoladekake 200 g mørk sjokolade 2 ss espresso eller sterk kaffe 150 g sukker 150 g smør 5 egg, delt i plommer og hviter 100 g malte mandler Varm kaffen og smelt sjokoladen i den. Rør sukker og smør i blandingen, og deretter mandlene og eggeplommene, ett om gangen. Pisk eggehvitene stive og vend inn i massen. Fyll en 24 cm springform og stek ved 175 grader i ca 1 time. Troika-kake 200 g malte mandler 200 g melis 3 eggehviter 75 g melis 1 dl vann 3 eggeplommer 150 g smør 1 ss kakao 1 pk rød gelé 3 dl vann 500 g marsipan til lokk 1 ½ plate sjokolade 2 ss delfiafett Pisk eggehvitene stive og rør i mandler og melis. Stekes ved 170 g i ca 30 min. i 26 cm form m/ bakepapir. Trøffelkrem: Kok melis og vann til litt seig masse (ca 8 min.) og avkjøl. Pisk eggeplommer, tilsett melismassen i en tynn stråle mens du pisker godt. Rør inn smøret i små biter, til slutt kakao. Smør kremen på den avkjølte bunnen. Sett på kakeformringen. Ha så på gele som har begynt å stivne. La den stivne helt. Kjevl marsipan til en tynn leiv, som legges over geleen og på sidene, formes glatt og fin. Smelt sjokolade/fett, som avkjøles litt og smøres forsiktig i et jevnt lag over marsipanlokket. Eller du kan bruke en av disse fromasjene som fyll til sukkerbunnen din. Måneskinnsfromasj 4 eggeplommer 100 g sukker 1½ sitron 6 gelatinplater ½ dl kokende vann 4 eggehviter Legg gelatinen i bløt i ca 10 minutter. Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis. Rør inn saften av 1½ sitron og revet skall av 1 sitron- Smelt gelatinen i det kokende vannet, avkjøl litt og bland med kremen. Avkjøl til den såvidt har begynt å stivne. Bland inn piskede eggehviter. Hell i form/bolle og sett kaldt til den har stivnet. Sabayonnefromasj (4-6 porsj.) 6 eggeplommer 150 g sukker 3 plater gelatin Pisk eggeplommer og sukker godt i en bolle. Fortsett piskingen mens kremen varmes langsomt i vannbad. Ha i oppløst gelatin. Sett kaldt til fromasjen er stiv.
Seterjenta Skrevet 15. januar 2006 Forfatter #3 Skrevet 15. januar 2006 Tusen takk for raskt svar Arkana!! Passer sitronfromasj til marsipankake tro? Er ikke så god på å se for meg sånt!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå