AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #1 Skrevet 18. juli 2023 Må denne typen ris vaskes før bruk? Vet noen typer må skylles før man har i kasserollen. Anonymkode: 815d8...b45
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #2 Skrevet 18. juli 2023 At? Det er da ingen grunn til å vaske noen som helst form for ris Anonymkode: 2d832...a21 1
Million Skrevet 18. juli 2023 #3 Skrevet 18. juli 2023 (endret) AnonymBruker skrev (3 minutter siden): At? Det er da ingen grunn til å vaske noen som helst form for ris Anonymkode: 2d832...a21 Jo, man skyller vekk "støvet", stivelse. Da blir den mindre klissete og klebrig når den er ferdig. For eksempel kan du lese om hvorfor her. Endret 18. juli 2023 av Million 2
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #4 Skrevet 18. juli 2023 Million skrev (1 minutt siden): Jo, man skyller vekk "støvet", stivelse. Da blir den mindre klissete og klebrig når den er ferdig. For eksempel kan du lese om hvorfor her. Kan jeg bli syk nå? Anonymkode: 815d8...b45
senior Skrevet 18. juli 2023 #5 Skrevet 18. juli 2023 Det skader neppe å skylle risen. Og det er ikke spesielt for Uncle Bens. Men jeg liker den helst litt klebrig . . . Og litt på siden når man først snakker om ris: Dersom du bruker mye ris er Uncle Bens dyr og etter min mening ikke den beste. Jeg kjøper ris i hele 20 kg sekker i invandrerbutikk. Da kjøper jeg Thailandsk Jasminris fra siste års avling. Den er suveren til valig bruk og holder seg ubegrenset i matboden. I år ga jeg 500 kroner for en sekk. Det blir 25 kr/kg. Og dersom du koker ris ofte, er en automatisk riskoker å anbefale. 1
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #6 Skrevet 18. juli 2023 senior skrev (26 minutter siden): Det skader neppe å skylle risen. Og det er ikke spesielt for Uncle Bens. Men jeg liker den helst litt klebrig . . . Og litt på siden når man først snakker om ris: Dersom du bruker mye ris er Uncle Bens dyr og etter min mening ikke den beste. Jeg kjøper ris i hele 20 kg sekker i invandrerbutikk. Da kjøper jeg Thailandsk Jasminris fra siste års avling. Den er suveren til valig bruk og holder seg ubegrenset i matboden. I år ga jeg 500 kroner for en sekk. Det blir 25 kr/kg. Og dersom du koker ris ofte, er en automatisk riskoker å anbefale. Så det er ikke farlig? Anonymkode: 815d8...b45
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #7 Skrevet 18. juli 2023 En må ikke skylle ris, det kommer an på hvordan du selv liker den best. Jeg gjør det til noen retter og lar være til andre retter. Kommer av på hvor klebrig ris jeg ønsker. Anonymkode: 3c2f5...c88
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2023 #8 Skrevet 18. juli 2023 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Så det er ikke farlig? Anonymkode: 815d8...b45 Nei, det er ikke farlig å la være og skylle ris. Anonymkode: 26f48...51d
Enmanelskeråhate Skrevet 18. juli 2023 #9 Skrevet 18. juli 2023 Må ikke skylle ris, har ikke gjort det på 20år, kun hvis jeg ønsker mindre klebrig konsistens til enkelte retter
senior Skrevet 18. juli 2023 #10 Skrevet 18. juli 2023 1 hour ago, AnonymBruker said: Så det er ikke farlig? Anonymkode: 815d8...b45 Jeg har ikke blitt dårlig av det enda . . . og heller ingen jeg kjenner.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå