Gå til innhold

Må uncle bens ris vaskes?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Må denne typen ris vaskes før bruk? Vet noen typer må skylles før man har i kasserollen. 
l0qfbiz1nh1zsxdmfsic.png

Anonymkode: 815d8...b45

AnonymBruker
Skrevet

At? Det er da ingen grunn til å vaske noen som helst form for ris

Anonymkode: 2d832...a21

  • Nyttig 1
Skrevet (endret)
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

At? Det er da ingen grunn til å vaske noen som helst form for ris

Anonymkode: 2d832...a21

Jo, man skyller vekk "støvet", stivelse. Da blir den mindre klissete og klebrig når den er ferdig. For eksempel kan du lese om hvorfor her.

Endret av Million
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Million skrev (1 minutt siden):

Jo, man skyller vekk "støvet", stivelse. Da blir den mindre klissete og klebrig når den er ferdig. For eksempel kan du lese om hvorfor her.

Kan jeg bli syk nå?

Anonymkode: 815d8...b45

Skrevet

Det skader neppe å skylle risen. Og det er ikke spesielt for Uncle Bens. Men jeg liker den helst litt klebrig . . .

Og litt på siden når man først snakker om ris:

Dersom du bruker mye ris er Uncle Bens dyr og etter min mening ikke den beste. Jeg kjøper ris i hele 20 kg sekker i invandrerbutikk. Da kjøper jeg Thailandsk Jasminris  fra siste års avling. Den er suveren til valig bruk og holder seg ubegrenset i matboden. I år ga jeg 500 kroner for en sekk. Det blir 25 kr/kg. Og dersom du koker ris ofte, er en automatisk riskoker å anbefale.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
senior skrev (26 minutter siden):

Det skader neppe å skylle risen. Og det er ikke spesielt for Uncle Bens. Men jeg liker den helst litt klebrig . . .

Og litt på siden når man først snakker om ris:

Dersom du bruker mye ris er Uncle Bens dyr og etter min mening ikke den beste. Jeg kjøper ris i hele 20 kg sekker i invandrerbutikk. Da kjøper jeg Thailandsk Jasminris  fra siste års avling. Den er suveren til valig bruk og holder seg ubegrenset i matboden. I år ga jeg 500 kroner for en sekk. Det blir 25 kr/kg. Og dersom du koker ris ofte, er en automatisk riskoker å anbefale.

Så det er ikke farlig?

Anonymkode: 815d8...b45

AnonymBruker
Skrevet

En må ikke skylle ris, det kommer an på hvordan du selv liker den best. Jeg gjør det til noen retter og lar være til andre retter. Kommer av på hvor klebrig ris jeg ønsker. 

Anonymkode: 3c2f5...c88

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Så det er ikke farlig?

Anonymkode: 815d8...b45

Nei, det er ikke farlig å la være og skylle ris.

Anonymkode: 26f48...51d

Skrevet

Må ikke skylle ris, har ikke gjort det på 20år, kun hvis jeg ønsker mindre klebrig konsistens til enkelte retter

Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Så det er ikke farlig?

Anonymkode: 815d8...b45

Jeg har ikke blitt dårlig av det enda . . . og heller ingen jeg kjenner.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...