AnonymBruker Skrevet 17. juli 2023 #1 Skrevet 17. juli 2023 Jeg har en oppskrift på en kake som skal bakes i 26 cm form, men jeg har lyst til å prøvebake den i mindre utgave først. Har funnet en tabell over opp- og nedskalering av størrelse som tar utgangspunkt i 24 cm form. For å øke fra 24 cm til 26 cm skal man gange ingrediensene med 1,2, for å gå ned fra 24 cm til 20 cm skal man gange med 0,7. Blir det da riktig å først dele på 1,2 for å gå fra 26 cm til 24 cm, og så gange med 0,7 for å gå fra 24 cm til 20 cm? Har noen prøvd denne konverteringen før? Anonymkode: b17c1...96f
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2023 #2 Skrevet 17. juli 2023 Det blir riktig. Men du kan regne ut med 20×20/(26*26) = 0.59 Kvadratet av ny diameter delt på kvadratet av gammel diameter. Anonymkode: 2a7ed...3be
AnonymBruker Skrevet 17. juli 2023 #3 Skrevet 17. juli 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det blir riktig. Men du kan regne ut med 20×20/(26*26) = 0.59 Kvadratet av ny diameter delt på kvadratet av gammel diameter. Anonymkode: 2a7ed...3be Tusen takk! Det er lenge siden mattetimene, gitt! Anonymkode: b17c1...96f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå