Gå til innhold

Tips om utenlandske middagsretter eller evt oppskriftsider på nett


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg elsker smaksrik mat fra andre land, blandt favoritter ligger mange arabiske retter som biryani og tagine-retter. Liker godt sterk mat. Ønsker å teste ut mer, så tar gjerne imot tips eller oppskrifter på noe skikkelig godt om noen har ❤️🤤

Anonymkode: 00194...842

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tangine med kikerter og dadler
Olivenolje  
1 stor løk, hakket  
2 fedd hvitløk, finhakket  
2 gulrøtter, terninger  
1/2 rød -1 chili, finhakket  
1 ts spisskummen  
1 ts malt koriander  
1 ts malt ingefær  
1/2 ts kanel  
1 boks hakkede tomater ca 380 g  
600 g  kikerter,( ca to bokser)   
8 - 10 store steinfrie dadler, grovhakket  
1/2 sitron, saften  
Frisk koriander, hakket 

Tilbehør 

Quinoa 
Avokado

•Varm litt olivenolje i en gryte over middels varme. 
•Tilsett løk og gulrøtter, og til løkene er myk og gylden.(ca 5 min)                                             •Rør inn hvitløk, spisskummen, koriander, ingefær og kanel og sauté 30 sekunder. Tilsett tomater, kikerter og 3 dl vann og kok opp.  
• Reduser varmen og kok i 10 minutter.
•Ha i litt mer vann om nødvendig. Rør dadler og sitronsaft i tagine, krydret med salt og pepper og la det småkoke i noen minutter til.                                                                       •Server med quinoa og avokado og dryss over hakket koriander.

Gulrot og kikert tangine 
1 stor løk, hakket  
3 fedd hvitløk, finhakket eller presset  
Litt olivenolje  
1 1/4 ts havsalt  
1 1/2 ts malt ingefær  
1 1/2 ts gurkemeie  
1/4 ts kanel  
1/2 ts sort pepper  
1/4 ts cayenne pepper  
2 ts Ras el hanout 
Noen kvaster persille eller koriander.                                                                                               8 store skrelte gulrøtter, kuttet i staver  
6 dl vann eller grønnsak buljong  
2 ts lønnesirup (evt lys sirup) 
600 g kokte kikerter   
1 dl gule rosiner
Friske chilipeppers 

•Varm olje i en stor gryte og stek løken i noen minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og stek litt til.
•Rør inn alle krydderne og og gulrøtter. Rør godt, slik at de blandes med krydderne og la surre i ett minutt. 
•Hell i ca 6 dl vann og legg i noen kvister med koriander. Kok opp og småkok til gulrøttene er nesten møre. Tilsett mer væske om nødvendig. 
•Fjern korianderen og tilsett sirup , ferdigkokte kikerter og rosiner.
Fortsett å småkoke gryten til kikertene er varme og sausen er redusert.  
•Smak til med salt og pepper og juster med mer krydder hvis ønskelig.  
•Server med couscous og toppet med et dryss koriander og hele chilipepper stekt i olje.

Linsegryte 
1 ss rapsolje 
1 stk løk , finhakket 
2 fedd hvitløk , finhakket 
1 ts fersk ingefær , finhakket 
1/2- 1 stk rød chili , finhakket 
4 dl tørkede røde linser 
1 ss karri 
4 dl grønnsakskraft 
1 bokser hermetiske hakkede tomater 
4 dl kokosmelk 
1 stk lime , saften 
salt og pepper 
2 stk vårløk , finhakket 
frisk koriander/basilikum/mynte

•Varm rapsoljen i en kjele. Ha i løk, hvitløk, ingefær og chili. La frese i 2 minutter. 
•Ha i linsene og karrien. La frese i ytterligere 2 minutter under omrøring 
•Ha i hermetiske tomater, grønnsakskraft, kokosmelk og lime og la koke til linsene er møre. Dette tar ca. 20 minutter. 
•Topp linsegryten med vårløk og koriander like før servering.

Soondh – Ingefærcurry 
1 løk, hakket
5 ss raspet ingefær
2 ss ingefærpulver blandet med 1 dl vann
6 fedd hvitløk, hakket
1 ts spisskummenfrø
1/2 ts garam masala
1 ts salt (eller smak)
1 liter vann  
1 boks hvite bønner
2 ss olje 

•Bland ingefærpulver med 1 dl vann og sett til side.
•Stek løk, hvitløk og spisskummenfrø i en gryte med olje. Når løken er myk, tilsett raspet ingefær og stek i ca et minutt til.
• Rør jevnlig så ingefær ikke setter seg fast i bunnen. Ha i blandet ingefærpulver og vann og resten av ingrediensene. Kok opp suppen, skru ned varmen og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
•Bønnene tilsettes mot slutten av koketiden 

Vi spiser den med roti

Tyrkisk vegetargryte 
1 stk sjalottløk 
½ stk kinesisk hvitløk 
½ - 1stk rød chili  
1½ stk søtpotet 
1½ stk gul paprika 
250 g grønne linser 
250g kikerter 
1 ss tomatpuré 
1½ ts røkt paprikapulver 
1½ ts tyrkisk krydder 
½ boks passata, moste tomater
1½ ts  grønnsaksbuljong 
1½ ss mango chutney 
¾ ss olje 
2 dl vann

Hvitløksbulgur 
½ stk kinesisk hvitløk 
100g bulgur fullkorn

•Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Skrell og kutt søtpotetene i terninger. Rens og kutt paprikaene i biter. Skyll linsene og kikertene i kaldt vann. 
•Varm opp en vid kjele til middels varme høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, til de er blanke.  
•Ha i tomatpuréen, paprikakrydderet, tyrkisk krydder og litt salt.  
•Stek videre, under omrøring i omtrent 3 minutter og tilsett de moste tomatene, grønnsaksbuljongen og mangochutneyen.
•Skyll ut tomatflasken med oppgitt mengde vann, og hell det i gryten.
•Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter, eller til søtpotetene er møre. Rør om underveis. Tilsett mer vann om konsistensen blir for tykk. Smak til med salt.                 •Skrell og finhakk hvitløken. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hvitløken i kokevannet.
 

Anonymkode: 30d73...069

  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Tangine

Gulrot og kikert tangine 

Anonymkode: 30d73...069

Det heter tagine, gjør det ikke?

Jeg foreslår "Et kjøkken i Istanbul", han har utrolig mange fine oppskrifter. Ellers er jeg av og til innom "Alt asiatisk"

 

  • Liker 3
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Brunhilde said:

Det heter tagine, gjør det ikke?

Jeg foreslår "Et kjøkken i Istanbul", han har utrolig mange fine oppskrifter. Ellers er jeg av og til innom "Alt asiatisk"

 

Et kjøkken bruker jeg mye, elsker den🤤 skal sjekke ut alt asiatisk. Takk ❤️

Anonymkode: 00194...842

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 hours ago, AnonymBruker said:

Tangine med kikerter og dadler
Olivenolje  
1 stor løk, hakket  
2 fedd hvitløk, finhakket  
2 gulrøtter, terninger  
1/2 rød -1 chili, finhakket  
1 ts spisskummen  
1 ts malt koriander  
1 ts malt ingefær  
1/2 ts kanel  
1 boks hakkede tomater ca 380 g  
600 g  kikerter,( ca to bokser)   
8 - 10 store steinfrie dadler, grovhakket  
1/2 sitron, saften  
Frisk koriander, hakket 

Tilbehør 

Quinoa 
Avokado

•Varm litt olivenolje i en gryte over middels varme. 
•Tilsett løk og gulrøtter, og til løkene er myk og gylden.(ca 5 min)                                             •Rør inn hvitløk, spisskummen, koriander, ingefær og kanel og sauté 30 sekunder. Tilsett tomater, kikerter og 3 dl vann og kok opp.  
• Reduser varmen og kok i 10 minutter.
•Ha i litt mer vann om nødvendig. Rør dadler og sitronsaft i tagine, krydret med salt og pepper og la det småkoke i noen minutter til.                                                                       •Server med quinoa og avokado og dryss over hakket koriander.

Gulrot og kikert tangine 
1 stor løk, hakket  
3 fedd hvitløk, finhakket eller presset  
Litt olivenolje  
1 1/4 ts havsalt  
1 1/2 ts malt ingefær  
1 1/2 ts gurkemeie  
1/4 ts kanel  
1/2 ts sort pepper  
1/4 ts cayenne pepper  
2 ts Ras el hanout 
Noen kvaster persille eller koriander.                                                                                               8 store skrelte gulrøtter, kuttet i staver  
6 dl vann eller grønnsak buljong  
2 ts lønnesirup (evt lys sirup) 
600 g kokte kikerter   
1 dl gule rosiner
Friske chilipeppers 

•Varm olje i en stor gryte og stek løken i noen minutter til den er myk. Tilsett hvitløk og stek litt til.
•Rør inn alle krydderne og og gulrøtter. Rør godt, slik at de blandes med krydderne og la surre i ett minutt. 
•Hell i ca 6 dl vann og legg i noen kvister med koriander. Kok opp og småkok til gulrøttene er nesten møre. Tilsett mer væske om nødvendig. 
•Fjern korianderen og tilsett sirup , ferdigkokte kikerter og rosiner.
Fortsett å småkoke gryten til kikertene er varme og sausen er redusert.  
•Smak til med salt og pepper og juster med mer krydder hvis ønskelig.  
•Server med couscous og toppet med et dryss koriander og hele chilipepper stekt i olje.

Linsegryte 
1 ss rapsolje 
1 stk løk , finhakket 
2 fedd hvitløk , finhakket 
1 ts fersk ingefær , finhakket 
1/2- 1 stk rød chili , finhakket 
4 dl tørkede røde linser 
1 ss karri 
4 dl grønnsakskraft 
1 bokser hermetiske hakkede tomater 
4 dl kokosmelk 
1 stk lime , saften 
salt og pepper 
2 stk vårløk , finhakket 
frisk koriander/basilikum/mynte

•Varm rapsoljen i en kjele. Ha i løk, hvitløk, ingefær og chili. La frese i 2 minutter. 
•Ha i linsene og karrien. La frese i ytterligere 2 minutter under omrøring 
•Ha i hermetiske tomater, grønnsakskraft, kokosmelk og lime og la koke til linsene er møre. Dette tar ca. 20 minutter. 
•Topp linsegryten med vårløk og koriander like før servering.

Soondh – Ingefærcurry 
1 løk, hakket
5 ss raspet ingefær
2 ss ingefærpulver blandet med 1 dl vann
6 fedd hvitløk, hakket
1 ts spisskummenfrø
1/2 ts garam masala
1 ts salt (eller smak)
1 liter vann  
1 boks hvite bønner
2 ss olje 

•Bland ingefærpulver med 1 dl vann og sett til side.
•Stek løk, hvitløk og spisskummenfrø i en gryte med olje. Når løken er myk, tilsett raspet ingefær og stek i ca et minutt til.
• Rør jevnlig så ingefær ikke setter seg fast i bunnen. Ha i blandet ingefærpulver og vann og resten av ingrediensene. Kok opp suppen, skru ned varmen og la den småkoke i omtrent 10 minutter.
•Bønnene tilsettes mot slutten av koketiden 

Vi spiser den med roti

Tyrkisk vegetargryte 
1 stk sjalottløk 
½ stk kinesisk hvitløk 
½ - 1stk rød chili  
1½ stk søtpotet 
1½ stk gul paprika 
250 g grønne linser 
250g kikerter 
1 ss tomatpuré 
1½ ts røkt paprikapulver 
1½ ts tyrkisk krydder 
½ boks passata, moste tomater
1½ ts  grønnsaksbuljong 
1½ ss mango chutney 
¾ ss olje 
2 dl vann

Hvitløksbulgur 
½ stk kinesisk hvitløk 
100g bulgur fullkorn

•Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Rens og finhakk chilien. Skrell og kutt søtpotetene i terninger. Rens og kutt paprikaene i biter. Skyll linsene og kikertene i kaldt vann. 
•Varm opp en vid kjele til middels varme høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i omtrent 3 minutter, til de er blanke.  
•Ha i tomatpuréen, paprikakrydderet, tyrkisk krydder og litt salt.  
•Stek videre, under omrøring i omtrent 3 minutter og tilsett de moste tomatene, grønnsaksbuljongen og mangochutneyen.
•Skyll ut tomatflasken med oppgitt mengde vann, og hell det i gryten.
•Kok opp, og la gryten småkoke i 15–20 minutter, eller til søtpotetene er møre. Rør om underveis. Tilsett mer vann om konsistensen blir for tykk. Smak til med salt.                 •Skrell og finhakk hvitløken. Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha hvitløken i kokevannet.
 

Anonymkode: 30d73...069

Tusen takk ❤️

Anonymkode: 00194...842

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (5 minutter siden):

Det heter tagine, gjør det ikke?

Jeg foreslår "Et kjøkken i Istanbul", han har utrolig mange fine oppskrifter. Ellers er jeg av og til innom "Alt asiatisk"

 

En stemme til herfra.

Har også kokebøkene fra "alt asiatisk", er ekstra kos med en bok når man lager mat. 

Ellers er mine favoritter på nett "RecipeTinEats",  "Feasting at Home", "Food 52", "Serious Eats", for å nevne noen.

Her kan du enkelt søke opp ulike kjøkken. 

Anonymkode: 8f4e9...fbd

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

En stemme til herfra.

Har også kokebøkene fra "alt asiatisk", er ekstra kos med en bok når man lager mat. 

Ellers er mine favoritter på nett "RecipeTinEats",  "Feasting at Home", "Food 52", "Serious Eats", for å nevne noen.

Her kan du enkelt søke opp ulike kjøkken. 

Anonymkode: 8f4e9...fbd

"RecipeTinEats" abbonnerer jeg på nyhetsbrev fra. Og så glemte jeg "Just One Cookbook". Her er det japanske oppskrifter og mye som er veldig godt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (3 minutter siden):

"RecipeTinEats" abbonnerer jeg på nyhetsbrev fra. Og så glemte jeg "Just One Cookbook". Her er det japanske oppskrifter og mye som er veldig godt.

Da er den lagt til favoritter, og jeg gleder meg til å søke litt der etter ferie :)

Anonymkode: 8f4e9...fbd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brunhilde skrev (2 timer siden):

Det heter tagine, gjør det ikke?

Jeg foreslår "Et kjøkken i Istanbul", han har utrolig mange fine oppskrifter. Ellers er jeg av og til innom "Alt asiatisk"

 

Jo. Er autokorrektur som har slått til 🙈

Anonymkode: 30d73...069

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (23 timer siden):

Jeg elsker smaksrik mat fra andre land, blandt favoritter ligger mange arabiske retter som biryani og tagine-retter. Liker godt sterk mat. Ønsker å teste ut mer, så tar gjerne imot tips eller oppskrifter på noe skikkelig godt om noen har ❤️🤤

Anonymkode: 00194...842

Jeg syns siden et kjøkken i Istanbul har veldig mange gode oppskrifter. 

Anonymkode: c1e4a...028

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...