Gå til innhold

Hva bruker dere forskjellig type eddik til?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Bringebæreddik, rødvinseddik, sherryeddik osv

Anonymkode: 951d6...02a

Skrevet

*Bringebæreddik: Broccolisalat, pavlova
*Rødvinseddik: Pizzadeig, dressing
*Sherryeddik: Bruker ikke

AnonymBruker
Skrevet
Brunhilde skrev (1 time siden):

*Bringebæreddik: Broccolisalat, pavlova
*Rødvinseddik: Pizzadeig, dressing
*Sherryeddik: Bruker ikke

Pizzadeig? 

Anonymkode: 951d6...02a

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Pizzadeig? 

Anonymkode: 951d6...02a

Ja, deigen blir mer sprøere og bedre med litt eddik i. Jeg bruker som regel denne oppskrifen. 

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Jeg bruker hvitvinseddik til aioli og rødvinseddik til dressinger

Skrevet
Brunhilde skrev (1 minutt siden):

Ja, deigen blir mer sprøere og bedre med litt eddik i. Jeg bruker som regel denne oppskrifen. 

Det har jeg faktisk aldri hørt. Jeg som er så glad i å lage mat. Denne skal jeg prøve. Takk. 

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Brukte hvitvinseddik i en pastasaus jeg lagde en gang. Utenom deg bruker jeg ikke mye eddik. Hatt litt vanlig eddik i salat noen ganger når jeg har glemt å kjøpe sitron. 

Anonymkode: 86bf9...5a2

AnonymBruker
Skrevet

Vanlig eddik: i stedet for tøymykner og når jeg lager syltet rødløk.

Sherryeddik: Gazpacho, salat.

Hvitvinseddik: Gazpacho, salat

Crema de balsamico: tomat/mozzarella,  salat

Riseddik: som del av saus til wok

Malteddik: på potetbåter/pommes frites

Anonymkode: daaa5...88d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Eplesidereddik: dressinger

Husholdningseddik: mot ugress (kverker alt, miljøvennlig)

Hvilken som helst eddik: lage eddiklake til syltet rødløk, sylteagurker, syltet rødbete etc

Anonymkode: fe120...61e

Skrevet

Jeg har hvitvinseddik, eplecidereddik, rødvinseddik og vanlig 7% eddik i huset.  Egentlig kunne jeg klart meg med den vanlige 7%-eddiken. 

* Hvitvinseddik: til fiskesuppe, sauser til fisk, salater og dressinger, pavlova, syltede grønnsaker
*  Eplecidereddik:  som hvitvinseddik og til syltet rabarbra
*  Rødvinseddik:  i gryteretter med kjøtt
* 7%-eddik:  til kokt fisk og i fiskelever, syltet rødløk

AnonymBruker
Skrevet

Vanlig eddik; til å lage andre eddiker (tyttebær, bringebær), sylting (kål, rødløk, agurk, tomater, hvitløk..), vaskemiddel, tøymykner

Rødvinseddik; tomatbaserte sauser, dressing, vinaigrette, enkelte sauser, noen gryteretter (mye av franske oppskrifter) 

Hvitvinseddik; sylting, sennep, tatziki, bernaisesaus, chutney, filodeig, potetsalat, marinade, dressinger

Bringebæreddik; på salat, i enkelte desserter, marengsbunner 

Sherryeddik; sauser, marinader, rødkål, gazpacho

Har også ulike varianter, mye kan brukes til det samme. Men type og kvalitet har mye å si i retter der eddiken kjennes godt, som sauser. Mindre å si når det kommer til sylting og gryter. 

Anonymkode: 81811...8ea

  • Liker 1
Skrevet

Vanlig eddik: flekkfjerner på klær, tar rødvinsflekker og flekker etter emulsjoner osv. skyllemiddel ved lukt på klær

Riseddik: til asiatisk sticky sauce

hvitvinseddik: pavlova, agurksalat

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...