Gå til innhold

Er Brunost det ypperste innen norsk matkultur?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Må innrømme at brunost gjør meg stolt som nordmann. Er ikke så nasjonalistisk av meg, men hvis noen foreslo å forby brunost, da hadde jeg sultestreiket.

Anonymkode: 51d47...dfb

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Haha, nei, jeg syns kanskje ikke den er det ypperste innen norsk matkultur, men jeg er enig i at det er godt. :ler:

Med det ypperste tenker jeg kanskje mer i retning røykelaks, skalldyr og Kraftkar - men hver sin smak, og jeg forstår godt at ikke alle tenker som meg. :)

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

 men hvis noen foreslo å forby brunost, da hadde jeg sultestreiket. Anonymkode: 51d47...dfb

Veldig mange slankere på diett har forbud mot den gode brunosten, for den er full av velsmakende sukker.
Det er jo derfor en alltid har lyst på ei skive til med dette gode brune greiene. 🤎 :) 

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Jau! Raudost og Gamalost et eg fleire gongar om dagen. Vert ikkje norskare enn det. 

Endret av Nattens rytter
Skrevet

Ryddet for dialekt. 

Christina82, mod

  • Nyttig 2
Skrevet

om det er det ypperste vet jeg ikke. Men veldig godt. Vi kan være stolte. Savner det når jeg er i utlandet. Og hamstrer julebrunost. 1 pakke igjen! :strix:

AnonymBruker
Skrevet

Det er ikke rart at brunost er godt - det er jo en diger fløtekaramell sånn i grunnen. Husker jeg hadde med meg en diger brunost til studenthybelen i Frankrike etter ferie hjemme, og alle ble sjokkerte og fascinerte over denne søte karamellen som norske studenter påsto var en ost. :fnise: 

Jeg spiser ikke brunost til hverdags lenger, men kjøper inn feks til jul og påske, og koser meg med det da en stund (ikke minst på nystekte vafler med smør). Slik setter i hvert fall jeg mer pris på brunosten - hvis jeg spiser det hver dag går jeg bare lei. Brunost som har stått for lenge åpen blir dessuten mindre god og harskner litt.

For meg er ellers brunost standard G35 Gudbrandsdalsost (ikke fettredusert) - man trenger balansen av det søte mot det syrlige fra geitemelken for at osten skal smake balansert.

Anonymkode: b5549...125

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Ingen matvare representerer Norge mer enn oppdrettslaks.

Anonymkode: 02a09...05b

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Ingen matvare representerer Norge mer enn oppdrettslaks.

Anonymkode: 02a09...05b

Sett fra utlandet er nok det dessverre sant, og det er veldig synd.

Anonymkode: b5549...125

AnonymBruker
Skrevet

Mulig. Men godt er det ikke. 

Anonymkode: 24488...c30

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...