Gjest Gjest Skrevet 13. januar 2006 #1 Skrevet 13. januar 2006 Lurte bare på hvordan man får til kyllingkraft...?Og kan jeg fryse den kanskje?? hilsen uvitende husmor
Gjest Anerikke Skrevet 13. januar 2006 #2 Skrevet 13. januar 2006 (endret) Kok hele skrotten en time eller to, avkjøl, sil krafta og frys den! Endret 13. januar 2006 av Geri
Gjest piaf Skrevet 13. januar 2006 #3 Skrevet 13. januar 2006 (endret) Jeg lager ofte kyllingkraft. Vet jeg har skrevet minst ett laaangt innlegg om framgangsmåten en gang, men finner det ikke igjen, så dette blir bare highlights. Du kan koke kraft på skroget etter en ferdigspist kylling, men det beste er å bene ut/partere en fersk, rå kylling og så bruke skroget av den til kraft. Lår og bryststykkene kan du da fryse eller spise til middag. Skjær skroget i tre, skyll stykkene godt i rennende, kaldt vann, ha i gryte sammen med gulrot, løk, purre, stangselleri, hvitløk, 1 laurbærblad og persillestilker og/eller andre urter. Kok opp, fjern alt skum, tilsett 5 hele pepperkorn, la småputre i 1 1/2 time. Sil fra, smak evt til med salt, kjøl raskt ned og sett i kjøleskap til neste dag. Fjern fettet som har dannet seg på toppen, frys ned i passe porsjoner. Av skroget fra en kylling på ca. halvannet kilo får jeg ca. 12 dl kraft. Endret 13. januar 2006 av piaf
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå