AnonymBruker Skrevet 6. juli 2023 #1 Skrevet 6. juli 2023 Til høsten skal barna begynne i en barnehage uten matservering, noe som betyr at vi må ha med tre matpakker per unge hver dag. Jeg trenger derfor tips til enkle, næringsrike matpakker som ikke tar noe tid på morgenen. Ideelt noen oppskrifter på noe jeg kan lage i store kvanta og fryse ned, og kun ta opp av frysa kvelden før (uten noe mer arbeid enn det). Og andre tips som ikke krever veldig mye mer enn å putte det oppi matboksen. Helst oppskrifter som klarer å flette inn noen grønnsaker. Barna er ikke særlig kresne, men ikke spesielt glad i kokt egg (i alle fall det gule). Anonymkode: 0fce0...7d8
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2023 #2 Skrevet 6. juli 2023 Er det vanlig med barnehager uten matservering? Er jo litt styr å lage til tre matpakker per dag. Anonymkode: fd366...5f2
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2023 #3 Skrevet 6. juli 2023 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Er det vanlig med barnehager uten matservering? Er jo litt styr å lage til tre matpakker per dag. Anonymkode: fd366...5f2 Ja. Til ts: det er mange fine matpakkekontoer på Instagram og tik tok. Og YouTube. Se på de norske eller svenske og danske. Anonymkode: 0abe7...d08
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2023 #4 Skrevet 6. juli 2023 I pizzasnurrer eller fylte horn kan du lure i all verdens grønnsaker om du stavmikser det i hjemmelagd tomatsaus som du smører på. Liker barna dine kjøleskapsgrøt? I så fall er det enkelt og næringsrik frokost i barnehagen. Server med frukt og bær, og eventuelt syltetøy. Ellers kan du lage gode og næringsrike smoothie, med både diverse kornsorter, grønnsaker, frukt og bær. Anonymkode: 8089e...4a5 1
Blåjojo Skrevet 6. juli 2023 #5 Skrevet 6. juli 2023 Pizzasnurrer og matmuffins. Kan lages med en del grønnsaker og grove kornprodukter om ønskelig. 1
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2023 #6 Skrevet 7. juli 2023 Her i huset er grove linsepannekaker veldig populært og de kan jeg steke og putte i fryseren Denne opskriften gir 10 stk. 160 g tørre røde splittlinser (= ca 2 dl) 4 dl vann (til koking av linsene) 6 dl vann (til røra) 1 ss sukker 2 ts bakepulver 1/2 ts salt 150 g hvetemel 150 g fullkorn hvetemel 1. Ha linsene + 4 dl vann i en kjele og småkok på lav varme under lokk i ca 10 min, eller til de er gjennomkokte. 2. Ha de kokte linsene over i en stor bolle. PS: Ikke sil av kokevannet, alt skal være med. 3. Tilsett de 6 desiliterne med vann. Kjør blandingen kjapt med stavmikser, til linsene er most og det er en jevn blanding. Dette gjør at linsene blir helt kamuflert i røra. (Ev. bruk en blender til dette). 4. Visp inn sukker, bakepulver, salt og hvetemel. Kanskje det trengs bittelitt mer vann i røra. 5. Stek pannekaker i bittelitt olje i panna til de er gylne på begge sider. I disse har vi også blandet inn spinat eller rødbeter og ungene synes det var veldig morsomt med rosa og grønne pannekaker. Og på pannekakene har de Chiasyltetøy (fin kilde til fiber,omega3,antioksidanter og kalsium) 400 g bringebær(fryste funker fint,andre bær kan også brukes 2 dl vann 1 dl chiafrø Søtning om ønskelig Ha bringebær og vann i en kjele, kok opp. La koke et par minutter. Rør deretter inn chiafrø, og la kjøles ned litt før du tar det over i passende beholdere. (Hvis du vil ha et søtere syltetøy så tar du i søtningen først) Vi sender også med smoothie (i gjenbrukbare klemmeposer) som inneholder mer en kun bær/frukt og væske. Eks banan,blåbær, fryst brokkoli,havregryn,hjemmelaget nøttesmør og juice eller bringebær,jordbær,bringebær,fryst blomkål,fryst brokkoli,chiafrø og kokosmelk. Anonymkode: 020dc...e6c 1
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2023 #7 Skrevet 7. juli 2023 Sommerruller. Ved første øyekast kan det virke som mye jobb, men det går faktisk veldig fort. Selve jobben er egentlig bare å kutte opp grønnsakene og pakke rullene. Dipp smeller du sammen få minutter (eller kjøper ferdig). Det samme gjelder for wraps med diverse fyll. Det går fort, særlig når man lager til mange. Anonymkode: 9d799...f24 1
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2023 #8 Skrevet 7. juli 2023 Hva er galt med brødskiver og en gulrot? Hvorfor sende med barna mat som også er vanskelig å spise? Anonymkode: 940d1...37f 2 1
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2023 #9 Skrevet 8. juli 2023 Pleier å lage opp søndag, og onsdag kveld, så slipper man å stå med det hver morgen, mye lages også i store partier, og fryses Havregrøt med bær Bananpannekaker Omelett (kan ha i cottage cheese / annen ost, og de grønnsaker barna liker) eggmuffins, med havregryn (kan fryses i store kvanta) Falafler og grønnsaksstaver Empanadas Pasta i ulike varianter, om barnet kan spise med gaffel Quiche Quesedilla Søtpotetvafler Innbakt kalkunpølse Vårruller Kjøp et utvalg av sistema bokser, og "glass" med skrukork. Når du først tar en økt hver søndag, vask og rens gulrøtter, agurk, eller de grønnsakene barna liker, og skjær i staver. Det holder fint gjennom uka i en ziplockpose, så kan du legge litt oppi hver dag. Anonymkode: 1cbd2...c7f
Pølsevann Skrevet 8. juli 2023 #10 Skrevet 8. juli 2023 Anbefaler å lage på kvelden, så slipper du å styre på morgenen. vi sender med middagsrester i mattermos, lapper(har en haug i frysern), grønnsaker, frukt/bær, omelett, kokt egg (vår spiser bare det hvite, men håper hun en dag begynner å spise plommen også), pizzasnurrer, Horn, hjemmelaget energibar (fra frysern), havrekjeks (havregryn og banan), fiskekaker, fiskekaker, falukorv blant annet.
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2023 #11 Skrevet 8. juli 2023 Jeg pleier å lage innbakt hummer i små biter, grønnsakssuppe med boller av kikerter i en liten plastboks, minipizzaer med minibacon og ost, sushi (som ligger på isbiter), små tomater fylt med ricotta og stekt bokhvete, minipaier med forskjellig fyll, noen med kjøtt og noen med bær eller frukt i biter. Anonymkode: 1e6e3...268
Tvist Skrevet 8. juli 2023 #12 Skrevet 8. juli 2023 AnonymBruker skrev (20 timer siden): Hva er galt med brødskiver og en gulrot? Hvorfor sende med barna mat som også er vanskelig å spise? Anonymkode: 940d1...37f Brødskiver 3 ganger om dagen er kanskje litt mye, greit å ha noe annet også. 1
Hansehan Skrevet 8. juli 2023 #13 Skrevet 8. juli 2023 Kona pleide å lage miniomeletter på sånne silikonbrett. Hun puttet noe fyll (kokt skinke, pepperoni, ost, paprika, cherrytomater osv.) i formene, helte pisket egg over og puttet i ovnen. Hun lagde gjerne 4-5 brett i slengen og puttet i en boks i kjøleskapet. Det hendte at jeg rappet med meg et par på vei ut døren om morgenen. Those were the days.
AnonymBruker Skrevet 9. juli 2023 #14 Skrevet 9. juli 2023 Mange gode tips her. Viktig å tenke på at barnet skal klare å få i seg maten uten hjelp, og uten for mye søl. Og husk at det enkle er ofte det beste! Anonymkode: 09904...2cf 1
AnonymBruker Skrevet 9. juli 2023 #15 Skrevet 9. juli 2023 Frokost: polarbrød eller skiver med smøreost, leverpostei, makrell i tomat. Havregryn med melk i boks (send evt med en boks gryn og en liten flaske melk de kan heller over). Kjøleskapsgrøt. Lunsj: Fiskekaker, hjemmelagde lunsjkaker (kan bruke karbonadedeig i stedet), speilegg/omelett. Evt brødskive til. Oppskjært frukt/grønt. Eller skiver/polarbrød med pålegg og yoghurt. Fylte horn og pizzasnurrer. Spinatpannekaker med ost og skinke. Anonymkode: cd158...80f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå