Samfunnsdebatt Skrevet 5. juli 2023 #1 Skrevet 5. juli 2023 Jeg har lyst å lage forskjellig god middagsmat, å ta det med ut på tur å spise denne varm ute i naturen. Eller på bilturer og båt. Uten å ty til oppvarming og at man må ha et bord. - Men jeg kan ikke reglene om hvordan ulike mattyper kanskje kan bli dårlig, hvis man holder den varm i viss tid. - Jeg vet heller ikke om hva som er egnet oppbevaring som vil holde temperaturen, og hva temperaturen bør være. - Jeg vet heller ikke hvilke retter som kan være fine og egnet til det. Kan dere hjelpe meg med kunnskap og ideer? Tanken er god, men har null erfaring eller kjennskap til det.
AnonymBruker Skrevet 5. juli 2023 #2 Skrevet 5. juli 2023 En god mattermos med supper og gryteretter. Noen er todelte slik at du kan ha f.eks ris og kjøtt/fisk for seg. Salat oppbevares for seg. Pølser på termos er en annen klassiker. Anonymkode: b6668...577 1
AnonymBruker Skrevet 5. juli 2023 #3 Skrevet 5. juli 2023 Vi har mattermoser til sånt bruk. I de kan vi ha suppe, gryterett, grøt eller bare varmt vann til å trekke pølser eller fylle i turmat-poser i når vi skal spise. Ting som ikke bør spises etter å ha vært oppbevart i romtemperatur er ris og pasta, det er bedre å lage det ute og spise direkte etter det er laget. Anonymkode: ef2af...6e7 1
Samfunnsdebatt Skrevet 5. juli 2023 Forfatter #4 Skrevet 5. juli 2023 Hva er reglene for varm ris og pasta medbragt på tur?
AnonymBruker Skrevet 5. juli 2023 #5 Skrevet 5. juli 2023 Samfunnsdebatt skrev (1 time siden): Hva er reglene for varm ris og pasta medbragt på tur? Ville ikke tatt det med varmt. Men avkjølt ville jeg tatt med men spist innen 3 timer. Anonymkode: 7c02d...15e 2
Daisy-love Skrevet 5. juli 2023 #6 Skrevet 5. juli 2023 Lapskaus er min favorittturmat. Tar med på termos. Kjøp egnet mattermos på f.eks Clas eller Biltema (eller bokhandel/sportsbutikk/IKEA. Har selv kun fra Clas og Biltema). Ta varmt vann i termosen mens du varmer lapskausen opp hjemme. Hell av det varme vannet og ta på lapskausen og sett lokket. Mattermos er vid i toppen og lett å spise av. Husk noe å spise med på turen. 1
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2023 #7 Skrevet 7. juli 2023 Samfunnsdebatt skrev (På 5.7.2023 den 14.09): Hva er reglene for varm ris og pasta medbragt på tur? Å avkjøle raskt. https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/hvordan-oppbevare-rester-av-ris-og-pasta/ Anonymkode: 99593...606 1
AnonymBruker Skrevet 7. juli 2023 #8 Skrevet 7. juli 2023 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Å avkjøle raskt. https://www.matprat.no/artikler/oppbevaring-og-holdbarhet/hvordan-oppbevare-rester-av-ris-og-pasta/ Anonymkode: 99593...606 Det er ikke noe problem å ha med varm ris på tur. Vi snakker om et par timer i termos. Det er noe annet enn å la rise stå på kjøkkenbenken i mange timer før mange timer i kjøleskapet. Varm ris på termos er en vanlig del av lunsjpakka i mange asiatiske land. Anonymkode: b6668...577 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå