Gjest Gjest Skrevet 12. januar 2006 #1 Skrevet 12. januar 2006 Hvilken saus kan jeg lage til kylling? helst en som ikke kommer på pose...jeg mener altså å lage fra bunnen av.
Nelle Skrevet 12. januar 2006 #2 Skrevet 12. januar 2006 Her er det mange gode sauser som passer til kylling: http://forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=168012 Det er mange ulike oppskrifter på karrisauser. Om min egen oppskrift kan jeg si at den er ikke så veldig sterk, og supergod til alt av hvitt kjøtt. De andre sausene har jeg ikke prøvd, men er sikker på at dem er veldig gode også.
Arkana Skrevet 12. januar 2006 #3 Skrevet 12. januar 2006 Her er noen sauser som passer godt til kylling. Sopp- og timiansaus (4 pers.) 1 knust hvitløksfedd 2 hakkede sjalottløk 150 g skivet champignon ½ rød hakket paprika ½ ts hønsebuljongpulver 1,25 dl tørr hvitvin 1,6 dl fløte 2 ts hakket timian ½ ts maisenna 1 ts vann Stek hvitløk, løk, sopp og paprika mykt i panne. Tilsett buljong og vin og la småkoke til væsken er redusert til det halve. Rør inn fløte, timian og maisenna blandet med vann. La småkoke og tykne. Bacon- og spinatsaus (6 pers.) 4 hakkede sjalottløk 4 hakkede baconskiver 5 dl fløte 2 ts hakket timian 3 ts sitronsaft 325 g strimlet spinat 70 g smør Stek bacon og løk. Tilsett fløte, timian og sitronsaft. La koke og redusere til to tredeler. Rør inn spinat og la falle sammen. Ta av varmen og visp gradvis inn smøret. Rømmesaus (8 pers.) 90 g smør 2 hakkede løk 2 ss hvetemel 3 ts brunt sukker 1 ts sennepspulver 3,75 dl melk 2,5 dl rømme 2 ss hakket persille Stek løken myk i smøret. Rør inn mel, sukker og sennep. Rør gradvis inn melk og fløte og la sausen koke og tykne. Rør inn persille. Urte- og sitronsaus (4 pers.) 1 ss sitronsaft 2 knuste hvitløksfedd 2,5 dl fløte 1 ss hakket gressløk 1 ts hakket timian 1 ts hakket oregano ½ ts revet sitronskall Stek sitronsaft og hvitløk ett minutt. Rør inn fløte og la småkoke 4 minutter. Tilsett urter og sitronskall og varm opp.
Nelle Skrevet 13. januar 2006 #4 Skrevet 13. januar 2006 Wow!! Arkana - du er sausemester!!! Tusen takk for supre oppskrifter
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå