AnonymBruker Skrevet 23. juni 2023 #1 Del Skrevet 23. juni 2023 Det er tid for å prøve seg igjen, sukkerbrød, min nemesis 😅 Jeg har klart det 1 gang, den første gangen jeg brukte romtempererte egg, så fikk jeg en flott, fin og høy kake som ikke kollapset i midten når den kom ut av ovnen til avkjøling. Men jeg har ikke klart det siden. Selv med romtempererte egg. Jeg tok å fant ut av at det å piske eggedosis lenge, men i en økende hastighet vil gi en mye bedre konsistens enn å dure på med høyeste hastighet. Men hvordan hindre at kaken kollapser i midten? 😩 Jeg bruker oppskrift fra detsøteliv: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sukkerbrod Men selv eter å følge tipsene der, så kollapser kaken. Jeg rører forsiktig, prøver å vende inn melet. Dog er det vanskelig å få den luftige eggedosisen til å blande seg med melet, og det blir mer vending enn jeg skulle ønske 😕 Jeg åpner ikke ovnen mer enn nødvendig, plasserer kaken så langsomt og forsiktig som mulig på benken når den er ferdig, prøver å ikke en gang puste nær kaken. Jeg stikker den med en strikkepinne for å sjekke at kaken er ferdig, kanskje jeg «sikker luften» ut av kaken 😅 er en tynn strikkepinne. Jeg vet ikke hva jeg gjøre videre; løsningen for å få 3 lag har vært å lage 2 kaker de siste årene. Men hadde vært greit å unngått det da 😅 Han noen, noen gode tips å komme med? Anonymkode: 6e411...3d7 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2023 #2 Del Skrevet 23. juni 2023 Det er lurt å starte med lav hastighet, ja, og langsomt øke, og å piske i minst 15-20 minutter. Romtempererte ingredienser er et must. Du kan prøve med en tannpirker heller enn en strikkepinne. Jeg tar den ut av ovnen, lar den stå en bitte liten stund bare så den stivner litt, og så setter jeg den opp ned, i formen, på en rist. Den står altså og kjøler seg helt av opp ned, i formen. Det forhindrer synking. Jeg har en kjøkkenduk over for å bevare fuktighet. Anonymkode: 17917...fc8 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32397943 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 23. juni 2023 #3 Del Skrevet 23. juni 2023 Hvis du følger alle vanlige tips og ikke lykkes ville jeg rett og slett prøvd en annen oppskrift. Det er alltids litt forskjell i ingrediensforholdene og det kan være utslagsgivende. Jeg bruker denne: 4 egg 140 g sukker 140 g hvetemel 1 ts bakepulver Pisk egg og sukker til en stiv og luftig eggedosis. Vend inn siktet mel og bakepulver. Hell i en smurt og strødd (evt bakepapirkledd) 24 cm springform og stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Avkjøl på rist. Alle sier at romtempererte ingredienser er nødvendig, det har jeg aldri gjort og det har aldri vært et problem. Det jeg er nøye med er å sikte i det tørre for å unngå klumper, røre minst mulig og ikke åpne ovnsdøren før kaken er ferdig. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32399297 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2023 #4 Del Skrevet 23. juni 2023 Jeg baker med potetmel, og lykkes alltid 😊 Jeg tror hvetemelet gjør sen mer ustabil. Anonymkode: 52441...de5 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32399310 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2023 #5 Del Skrevet 23. juni 2023 Jeg lykkes som regel. Bruker potetmel eller en blanding av mel og potetmel. Det varierer hva slags oppskrift jeg bruker, tar oftest utgangspunkt i en basisoppskrift som har 25g sukker og 25g mel per egg. Er ikke så innmari nøye på temperaturen på eggene, men pisker eggedosisen lenge. Jeg sliter mest med å vende inn melet uten at det blir noen klumper som jeg først oppdager nederst på bunnen når kaka er stekt. Jeg har begynt å piske inn litt av melet på laveste hastighet (tilsetter ørlite om gangen med tesil). Da er røra blitt litt mer "stabil" og det er lettere å vende inn resten av melet. Etter steking lar jeg bunnen avkjøles opp ned på rist, såfremt den er omtrent like høy som kantene på formen. Anonymkode: 28c81...52d Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32399847 Del på andre sider Flere delingsvalg…
#frøken Skrevet 23. juni 2023 #6 Del Skrevet 23. juni 2023 Bruk så ferske egg som mulig mange «frokostegg» er for store, så vei eggene slik at forholdet til de andre ingrediensene blir riktig 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32400565 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. juni 2023 #7 Del Skrevet 23. juni 2023 Hvis du aldri får det til, bør du teste en ny oppskrift. Husker min mor alltid var hysterisk når hun skulle bake for å lage bløtkake, for sukkerbrødet sank i midten nesten bare du tenkte på det. I voksen alder har jeg aldri opplevd at sukkerbrødet synker i midten, og jeg gjør ikke noe spesielt under bakingen. Anonymkode: 7a83a...fd5 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32400716 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pal Fungi Skrevet 23. juni 2023 #8 Del Skrevet 23. juni 2023 Prøve oppskriften til Nettbakeren 🙂 http://nettbakeren.no/sukkerbrod-by-nettbakeren/ Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32400785 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 25. juni 2023 #9 Del Skrevet 25. juni 2023 On 6/23/2023 at 7:39 AM, AnonymBruker said: Det er tid for å prøve seg igjen, sukkerbrød, min nemesis 😅 Jeg har klart det 1 gang, den første gangen jeg brukte romtempererte egg, så fikk jeg en flott, fin og høy kake som ikke kollapset i midten når den kom ut av ovnen til avkjøling. Men jeg har ikke klart det siden. Selv med romtempererte egg. Jeg tok å fant ut av at det å piske eggedosis lenge, men i en økende hastighet vil gi en mye bedre konsistens enn å dure på med høyeste hastighet. Men hvordan hindre at kaken kollapser i midten? 😩 Jeg bruker oppskrift fra detsøteliv: https://www.detsoteliv.no/oppskrift/sukkerbrod Men selv eter å følge tipsene der, så kollapser kaken. Jeg rører forsiktig, prøver å vende inn melet. Dog er det vanskelig å få den luftige eggedosisen til å blande seg med melet, og det blir mer vending enn jeg skulle ønske 😕 Jeg åpner ikke ovnen mer enn nødvendig, plasserer kaken så langsomt og forsiktig som mulig på benken når den er ferdig, prøver å ikke en gang puste nær kaken. Jeg stikker den med en strikkepinne for å sjekke at kaken er ferdig, kanskje jeg «sikker luften» ut av kaken 😅 er en tynn strikkepinne. Jeg vet ikke hva jeg gjøre videre; løsningen for å få 3 lag har vært å lage 2 kaker de siste årene. Men hadde vært greit å unngått det da 😅 Han noen, noen gode tips å komme med? Anonymkode: 6e411...3d7 Jeg pleier å snu brødet noe minutter etter at det er kommet ut av ovnen. Rist over og under og vipp rundt. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32411554 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2023 #10 Del Skrevet 29. juni 2023 Jeg prøvde detsøteliv sin oppskrift igjen. Romtempererte egg, så få vendinger med slikkepotten som mulig for å få melet blandet inn. Og … ja denne gangen fungerte det 🥳🥳 Jeg klarte å dele kaken i 3 lag, uten å få hull i noen av dem 😄 Trengte ikke noe potetmel, ikke noe vann. Problemet er jo at det nesten virker tilfeldig om det funker eller ikke 😅 Jeg er nå glad og lettet 😄 nå er det bare å sette sammen kaken 🍰 Anonymkode: 6e411...3d7 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1690901-hvordan-lykkes-med-sukkerbr%C3%B8d/#findComment-32434595 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå