AnonymBruker Skrevet 12. juni 2023 #1 Skrevet 12. juni 2023 Anbefaler alle å se denne. Legen og forskeren her går grundig inn på utviklingen som har ført oss her, hvilke økonomiske krefter som er i sving, og hva vi kan gjøre. I enkelte land merker de UP-mat med varselsymbol. Det er som han sier stor motvilje i UK til at staten styrer for mye når det gjelder kostholdet til befolkningen, men vi er allerede styrt av leverandørenes påprakking av disse mat-etterligningene på oss. "The purpose of food, historically, has been about love and nourishment, and feeding friends, family, and community. And that has determined our physiology. And now we have companies making ultra-processed food purely for mass profit" Anonymkode: 17a28...10c 3 2
AnonymBruker Skrevet 14. juni 2023 #2 Skrevet 14. juni 2023 Er det noko ny info? Altså annan enn at ultraprosessert mat ekstremt lite gunstig for menneskekroppen? Anonymkode: d3164...437
Snok1 Skrevet 14. juni 2023 #3 Skrevet 14. juni 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Er det noko ny info? Altså annan enn at ultraprosessert mat ekstremt lite gunstig for menneskekroppen? Anonymkode: d3164...437 Det kommer masse ny forskning som bekrefter og forsterker gammel kunnskap om at det er bra å lage mat fra bunnen av. 2
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #4 Skrevet 15. juni 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Er det noko ny info? Altså annan enn at ultraprosessert mat ekstremt lite gunstig for menneskekroppen? Anonymkode: d3164...437 Det er ikke nye info. Men han fokuserer sterkt på regulering og ansvar på et høyere hold enn bare hos enkeltindivider. Det er ikke bare vår skyld at vi spiser denne ultraproduserte maten. De mektige matvaregigantene pusher den på befolkningen. Anonymkode: 17a28...10c 3 3
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #5 Skrevet 15. juni 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Det er ikke nye info. Men han fokuserer sterkt på regulering og ansvar på et høyere hold enn bare hos enkeltindivider. Det er ikke bare vår skyld at vi spiser denne ultraproduserte maten. De mektige matvaregigantene pusher den på befolkningen. Anonymkode: 17a28...10c Hvorfor kjøper egentlig folk fortsatt grandiosa når den ikke er spesielt god og man kan kjapt lage seg lompepizza e.l. ? Anonymkode: 7e1d7...351 1
Nowayback Skrevet 15. juni 2023 #6 Skrevet 15. juni 2023 Men vi er så mange mennesker uansett, så ingen krise om mange dør av selvvalgt kosthold?
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #7 Skrevet 15. juni 2023 AnonymBruker skrev (24 minutter siden): Hvorfor kjøper egentlig folk fortsatt grandiosa når den ikke er spesielt god og man kan kjapt lage seg lompepizza e.l. ? Anonymkode: 7e1d7...351 Synes den er bedre enn lompepizza, og det er mer arbeid. Nå spiser jeg ikke Grandiosa så ofte, men det er nå grunnen min. Anonymkode: 1bc96...130 1
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #8 Skrevet 15. juni 2023 Vi har spist ultraprossesert mat i 50 år. Det er sikkert ikke sunt, men vedder på at en hel rekke folk får panikk av denne «nye kunnskapen». Anonymkode: 646af...52e
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #9 Skrevet 15. juni 2023 Jeg håper virkelig ikke at ultraprosessert mat er akutt helsefarlig. Men han har jo et poeng at den trigger overspising. Det er lettere å hive innpå med ferdigpizza, chips og annen industrimat enn rene råvarer. Og man blir fortere mett av naturlig mat som man må tygge. Anonymkode: 95f07...6fc 1
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #10 Skrevet 15. juni 2023 Men hva slags mat og tilbehør helt konkret er ikke prosessert? Anonymkode: cc5e7...02b
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2023 #11 Skrevet 15. juni 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Men hva slags mat og tilbehør helt konkret er ikke prosessert? Anonymkode: cc5e7...02b Hva tror du selv? Grønnsaker, frukt, bær, rent kjøtt, ren fisk, egg. Preservering av mat med ingredienser som salt er prosessert men ikke ultraprosessert. f.eks pasta og ost, og veldig mye som du finner i butikken. Den ultraprosesserte maten har en lang ingrediensliste med stoffer du ikke kjenner igjen som mat. Anonymkode: 95f07...6fc 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå