Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

Vi feirer et jubileum i sommer, og har tenkt å servere reker som en del av menyen. 
Feirer på en noe «rustikk» plass der det er litt begrensa med fasiliteter. Dårlig med kjøkken og innlagt vann fex. Så det hele får en uformell stil.

Er det i en sånn setting innafor å servere reker på avispapir sånn midt på langbordet, om det gir mening?

Anonymkode: 5525c...ead

  • Hjerte 1
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Hei!

Vi feirer et jubileum i sommer, og har tenkt å servere reker som en del av menyen. 
Feirer på en noe «rustikk» plass der det er litt begrensa med fasiliteter. Dårlig med kjøkken og innlagt vann fex. Så det hele får en uformell stil.

Er det i en sånn setting innafor å servere reker på avispapir sånn midt på langbordet, om det gir mening?

Anonymkode: 5525c...ead

Hvorfor ikke i skåler?

Anonymkode: 618ca...c47

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Hei!

Vi feirer et jubileum i sommer, og har tenkt å servere reker som en del av menyen. 
Feirer på en noe «rustikk» plass der det er litt begrensa med fasiliteter. Dårlig med kjøkken og innlagt vann fex. Så det hele får en uformell stil.

Er det i en sånn setting innafor å servere reker på avispapir sånn midt på langbordet, om det gir mening?

Anonymkode: 5525c...ead

Æsj. Vet ikke hvorfor. men bare ekkelt. 

Anonymkode: 8f3d9...425

Skrevet

Løsningen jeg har sett ved sånn langbord er aluminiumsfolie som en løper på midten av bordet og reker på dette. 

  • Liker 8
  • Hjerte 1
  • Nyttig 6
Skrevet

Absolutt ikke! Å servere reker på avispapir midt på langbordet er både uhøflig og mangler all form for finesse. I stedet, sørg for å bruke passende serveringsfat og dekk bordet elegant. Vann med sitronskiver og servietter bør være lett tilgjengelig for gjestene, og sørg for å gi dem riktig bestikk og tilbehør. Husk, selv i en uformell setting kan man opprettholde visse standarder for skikk og bruk.

  • Liker 4
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
visp skrev (1 minutt siden):

Løsningen jeg har sett ved sånn langbord er aluminiumsfolie som en løper på midten av bordet og reker på dette. 

Ville gjort noe sånt. Aluminiumsfolie eller annet som er laget for mat og ikke klistrer seg til rekene. Eventuelt bretter «skåler» eller kjøpt ferdige former av aluminiumsfolie. Sånne engangs

Anonymkode: d6d27...319

  • Liker 8
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ville gjort noe sånt. Aluminiumsfolie eller annet som er laget for mat og ikke klistrer seg til rekene. Eventuelt bretter «skåler» eller kjøpt ferdige former av aluminiumsfolie. Sånne engangs

Anonymkode: d6d27...319

Eller noe sånt: https://www.partyking.no/serveringsfat-av-palmeblader-87768.html?gclid=CjwKCAjw4ZWkBhA4EiwAVJXwqbUoMq78gaOkQzbkQk29m2MrlESV-MkvCsfRfXCHt08Kj6_6b6AiqRoCeaUQAvD_BwE

 

Anonymkode: d6d27...319

AnonymBruker
Skrevet

Alu.folie er topp 👌🏼

Anonymkode: 54201...531

AnonymBruker
Skrevet

Dårlig med kjøkken: Husk at reker fort blir dårlig, håper det er fungerende kjøleskap?

Ikke innlagt vann: Stort problem! Alle trenger skylleboller underveis, kanskje bytte vann en gang, og å få vaske hender etterpå, så dere trenger minst 1,5 liter per pers. 

Anonymkode: a5d68...43f

  • Liker 3
  • Hjerte 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Hei!

Vi feirer et jubileum i sommer, og har tenkt å servere reker som en del av menyen. 
Feirer på en noe «rustikk» plass der det er litt begrensa med fasiliteter. Dårlig med kjøkken og innlagt vann fex. Så det hele får en uformell stil.

Er det i en sånn setting innafor å servere reker på avispapir sånn midt på langbordet, om det gir mening?

Anonymkode: 5525c...ead

Avispapir da ser jeg for meg fuktig papir og reker med papirbiter 🙈  men kunne gått fint med sånn foliebrett eller aluminiumsfolie. Men dere har kjøleskap sånn rekene ikke blir dårlige ? Så er det jo alle fluene som kommer etter skallet om dere ikke har noen steder å ha det. Så er det jo veldig greit å kunne vaske seg på hendene etterpå 🙈

Anonymkode: 00ba8...f40

AnonymBruker
Skrevet

Jeg hater rekelukt på hendene, og må ha anledning til å vaske dem godt etterpå. Er det ikke innlagt vann? I såfall ville jeg servert noe annet.

Anonymkode: 87f2c...482

  • Liker 5
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Avispapir da ser jeg for meg fuktig papir og reker med papirbiter 🙈  men kunne gått fint med sånn foliebrett eller aluminiumsfolie. Men dere har kjøleskap sånn rekene ikke blir dårlige ? Så er det jo alle fluene som kommer etter skallet om dere ikke har noen steder å ha det. Så er det jo veldig greit å kunne vaske seg på hendene etterpå 🙈

Anonymkode: 00ba8...f40

Har kjøleskap ja 😅

Vi har inne innlagt vann, men tilgang på masse friskt vann fra brønn 😊

Anonymkode: 5525c...ead

AnonymBruker
Skrevet

Tusen takk for fine forslag til serveringsfat dere! Da dropper jeg avispapir-ideen 😅

 

Anonymkode: 5525c...ead

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Nei æsj

Anonymkode: 2a59f...477

Skrevet
Rebecca30 skrev (2 timer siden):

Absolutt ikke! Å servere reker på avispapir midt på langbordet er både uhøflig og mangler all form for finesse. I stedet, sørg for å bruke passende serveringsfat og dekk bordet elegant. Vann med sitronskiver og servietter bør være lett tilgjengelig for gjestene, og sørg for å gi dem riktig bestikk og tilbehør. Husk, selv i en uformell setting kan man opprettholde visse standarder for skikk og bruk.

giphy.gif

  • Hjerte 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Hei!

Vi feirer et jubileum i sommer, og har tenkt å servere reker som en del av menyen. 
Feirer på en noe «rustikk» plass der det er litt begrensa med fasiliteter. Dårlig med kjøkken og innlagt vann fex. Så det hele får en uformell stil.

Er det i en sånn setting innafor å servere reker på avispapir sånn midt på langbordet, om det gir mening?

Anonymkode: 5525c...ead

Hørtes godt ut lykke til med selskapet :)

  • Hjerte 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Dårlig med kjøkken: Husk at reker fort blir dårlig, håper det er fungerende kjøleskap?

Ikke innlagt vann: Stort problem! Alle trenger skylleboller underveis, kanskje bytte vann en gang, og å få vaske hender etterpå, så dere trenger minst 1,5 liter per pers. 

Anonymkode: a5d68...43f

1,5 L vann pr pers holder jo ikke. Folk må jo ha tilgang til å vaske seg før måltidet ( man har håndhilst på masse folk🤢) og etter måltidet. I tillegg til skylleboller til hver enkelt som skiftes ut underveis i måltidet. I tillegg må jo rekene holdes iskalde frem til servering. 

Anonymkode: a3e8c...f4a

Skrevet (endret)

Rekebord er veldig vanlig og i Sverige har de egne krepsbord. Hadde sjekket etter bildeinspirasjon på nettet.

Ryddet for sitat av slettet innhold og svar til dette. Perelandra, mod. 

Endret av Perelandra
  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Man får kjøpt aluminimumsformer. Eller så kan man pakke inn stekebrett i folie. Ellers er jo store skåler ok. Bare å ta med hjem og vaske. 

Ville kjøpt våtservietter siden det er dårlig med vann. Papir holder ikke alltid. Det trenger ikke ligge på selve bordet, men opplys hvor det er. En del klør på hendene av å skrelle ig da er det greit å få vasket bort saften. Det finnes våtservietter med sitronlukt i engangspakninger. Vet ikke hvor man får kjøpt det da. 

Anonymkode: 5ad78...ed4

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...