Gjest Malina Skrevet 10. januar 2006 #1 Skrevet 10. januar 2006 Hei! Lurere på om noen har en enkel (og så sunn som mulig) oppskrift på en rømmedressing. På forhånd,takk! Line!
Gjest piaf Skrevet 10. januar 2006 #2 Skrevet 10. januar 2006 Har ingen oppskrift, men vil bare tipse om at det er smart å bruke den nye Matyoghurten fra Tine istedet for lettrømme, matyoghurten har kun 8 % fett. Kesam er selvfølgelig også et alternativ, men jeg synes matyoghurten smaker bedre.
Arkana Skrevet 10. januar 2006 #4 Skrevet 10. januar 2006 Denne er veldig god. Hvis du liker Peppes rømmedressing vil du elske denne. Jeg bruker et beger lettrømme (men du kan selvsagt bruke rømmekolle, kesam eller yoghurt naturell om du vil, men smaken og konsistensen vil jo bli litt annerledes) og blander med 2 ts sukker, 1 ts salt, 1½ ts hvitløkspulver (fersk hvitløk synes jeg blir altfor dominerende), 1 ts løkpulver, 1½ ts hvit pepper, en skvett sitronsaft og en potte hakket gressløk. Lar du den stå i kjøleskap et par timer blir smaken mye bedre.
Saga Skrevet 25. mars 2007 #6 Skrevet 25. mars 2007 Denne er veldig god. Hvis du liker Peppes rømmedressing vil du elske denne. Jeg bruker et beger lettrømme (men du kan selvsagt bruke rømmekolle, kesam eller yoghurt naturell om du vil, men smaken og konsistensen vil jo bli litt annerledes) og blander med 2 ts sukker, 1 ts salt, 1½ ts hvitløkspulver (fersk hvitløk synes jeg blir altfor dominerende), 1 ts løkpulver, 1½ ts hvit pepper, en skvett sitronsaft og en potte hakket gressløk. Lar du den stå i kjøleskap et par timer blir smaken mye bedre. ← Bruker vanligvis ikke å trekke frem gamle tråder, men denne oppskriften har jeg lett etter lenge. Dressingen ble utrolig god! Jeg tilsatte mer hvitløkspulver enn det sto, men den smakte akkurat som Peppe's rømmedressing. Jeg lurer litt på hva funksjonen til hakket gressløk er i denne dressingen, jeg fikk bare tak i kryddergressløk og det turte jeg bare bruke litt av. Tusen takk Arkana!!
Gjest *Tara* Skrevet 25. mars 2007 #7 Skrevet 25. mars 2007 Jeg bruker kun fersk hvitløk i maten ... synes det lukter mye mer etterpå om man bruker hvitløkspulver ... Dessuten blir det en helt annen smak..
Arkana Skrevet 25. mars 2007 #8 Skrevet 25. mars 2007 Jeg bruker kun fersk hvitløk i maten ... ← Jeg bruker vanligvis også fersk hvitløk og er litt "anti-hvitløkspulver", men da jeg prøvde fersk hvitløk i denne synes jeg i grunnen at hvitløksmaken ble altfor dominerende (sier jeg som vanligvis elsker mye hvitløk), så jeg valgte å fortsette med pulveret.
Gjest Sunhands Skrevet 22. mai 2016 #9 Skrevet 22. mai 2016 Testet denne oppskriften i dag, og dressingen ble veldig god!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå