AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #1 Skrevet 5. juni 2023 Hva slags pasta er ok å spise i ny og ne? Uten masse unødvendige tilsetningsstoffer. Anonymkode: 35996...5ba
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #2 Skrevet 5. juni 2023 Pasta laget av røde linser, soya eller erter. Du finner det i allergi hyllen på rema eller coop butikker. Mye mer protein og mindre karbohydrater. Anonymkode: 3da27...741 2
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #3 Skrevet 5. juni 2023 En pastarett blir mindre usunn av å ha mye kjøtt og grønnsaker sammen med pastaen. Ikke la det bare være hvetemel som utgjør måltidet. Anonymkode: 28f05...238 1
Lill3My Skrevet 5. juni 2023 #4 Skrevet 5. juni 2023 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Hva slags pasta er ok å spise i ny og ne? Uten masse unødvendige tilsetningsstoffer. Anonymkode: 35996...5ba Heller enn å tenke på pastaen, ville jeg vært mer nøye med resten av retten. Pasta består hovedsakelig av mel, så velg gjerne en fullkorns-variant, eller gå for en av de «sunnifiserte» variantene laget av bønner eller linser. spiser duen moderat porsjon pasta, med en god mengde protein og grønnsaker, er det ikke så gæli. «Problemet» med pasta er at det ofte spises som hovedingrediens slik at du får i deg mye raske karbohydrater, minimalt med protein og grønt. Spiser du nok protein og grønnsaker, vil fiber og protein bidra til å gjøre deg mettere og samtidig redusere blodsukkerstigningen. Uten nok protein og grønt, vil du sannsynligvis spise mye større mengder pasta og imtillegg på ganske mye større utslag på,blodsukkeret. fun fact: koker du pasta og deretter lar det kjøle seg ned, omdannes mye av stivelsen til RESISTENT STIVELSE - dette kan ikke kroppen ta opp, ergo blir totalt energiopptak noe lavere, reduserer belastningen på blodsukkeret, og i tillegg er den resistente stivelsen snadder for tarmbakteriene. Du kan forresten fint varme opp igjen pastaen. Det sagt, spis pasta som et normalt menneske, men lag gjerne ekstra slik at du har ferdigkokt pasta til noen av de kommende dagene/måltidene - både sunt og veldig praktisk! (Dette gjelder for så vidt også ris og potet)
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #5 Skrevet 5. juni 2023 Er pasta usunt? Jeg spiser det nesten hver dag. Fullkornspasta, hvitløk, tomater, kyllingfilet...Det er jo sunt! Anonymkode: ca682...b9d 4
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #6 Skrevet 5. juni 2023 AnonymBruker skrev (47 minutter siden): Hva slags pasta er ok å spise i ny og ne? Uten masse unødvendige tilsetningsstoffer. Anonymkode: 35996...5ba Det er vel ikke unødvendige tilsetningsstoffer i pasta? Anonymkode: 01244...015 1
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #7 Skrevet 5. juni 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Pasta laget av røde linser, soya eller erter. Du finner det i allergi hyllen på rema eller coop butikker. Mye mer protein og mindre karbohydrater. Anonymkode: 3da27...741 Dette! Anonymkode: 3e1b5...bbf
AnonymBruker Skrevet 5. juni 2023 #8 Skrevet 5. juni 2023 Jeg er enig med Lill3My. Ikke se på pastaen som en ingrediens isolert sett, men se heller på hele måltidet. Det hjelper ikke å bruke "sunn" variant av pasta hvis resten av retten er dynget ned med bacon, ost og fløte. Samtidig så er det heller ikke så farlig å bruke helt vanlig pasta av hvitt hvetemel hvis de øvrige ingrediensene er gode. Selv pleier jeg å velge fullkornpasta fra Sopps. Anonymkode: c8893...f63 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå