Lealaus Skrevet 9. januar 2006 #1 Skrevet 9. januar 2006 Pistasjenøtter er noe jeg er helt hektet på for tiden, så jeg lurer på om noen har oppskrifter hvor dette er en av ingrediensene?
Arkana Skrevet 9. januar 2006 #2 Skrevet 9. januar 2006 Pistasj-biscotti (40 stk) 3 eggehviter 75 g sukker ¼ ts malt kardemomme 1 ts finrevet appelsinskall 110 g hvetemel 110 g pistasjnøtter Stivpisk eggehvitene, visp gradvis inn sukkeret. Vend inn kardemomme, appelsinskall, mel og nøtter. Fordel i en smurt og bakepapirkledt 8x26 cm form. Stek ved 180-190 grader i 30 minutter. Avkjøl i formen, pakk i folie og la stå over natten. Skjær i 3 mm tykke skiver som stekes ved 140-150 grader i ca 15 minutter, til de er sprø og tørre. Avkjøl på rist. Pistasjmakroner (ca 20 stk) 75 g pistasjnøtter 125 g melis 2 store eggehviter 15 g sukker 55 g pistasjnøtter 250 g melis 125 g smør Mal nøttene med melis. Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn sukkeret. Vend inn pistasj/melis. Lag runde kaker på stekebrett og la dem stå 10 minutter før de stekes ved 180 grader i 10-12 minutter. La avkjøles på brettet. Mal nøttene og melis til kremen. Visp smøret mykt og visp inn nøttene. Legg to og to kjeks sammen med krem mellom. Sjokolade-pistasjkake 150 g mørk sjokolade 150 g sukker 150 g pistasjnøtter 150 g smør 6 store egg, delt i plommer og hviter en klype salt 150 g mørk sjokolade 1,5 dl kremfløte en dråpe appelsinblomstvann (kan sløyfes) 2-4 ss grovhakkede pistasjnøtter Smelt sjokolade. Kjør 50 g av sukkeret med pistasjnøttene i foodprocessor til deet er finmalt. Tilsett smøret og 50 g sukker til. Tilsett eggeplomme, en om aangen. Tilsett så sjokoladen.Stivpisk eggehvitene med en klype salt, visp så inn resten av sukkeret. Vend inn i røren og fordel i en smurt og bakepapirkledt 23 cm springform. Stek ved 190 grader i 20 minutter, senk temperaturen til 180 grader i stek 20-25 minutter til. La avkjøles i formen ca 15 minutter før den vendes ut på rist. Smelt sjokoladen og rør inn fløte, appelsinblomst vann. Visp til en tykk krem og bre over kaken. Dryss på nøttene.
LilleBille Skrevet 9. januar 2006 #3 Skrevet 9. januar 2006 Pistasjenøtter er knallgodt sammen med pasta. Gjerne med litt blåmuggost - smeltet i litt cream fresh
Gjest gjest1 Skrevet 9. januar 2006 #4 Skrevet 9. januar 2006 Den lille nøttefabrikken har egen kokebok, kanskje du finner noe der? http://www.nottefabrikken.no/
NullHull Skrevet 10. januar 2006 #5 Skrevet 10. januar 2006 ASPARGES MED NØTTER 1 bunt frisk grønn asparges 1 ss sesamolje 10 stk. grohakkede valnøttkjerner 2 ss grovhakkede pistasjnøtter 4 ss revet parmesan litt nykvernet pepper Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne. Ta i grovhakkede nøtter det siste minuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering. Serveres med godt brød til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå