Gå til innhold

Oppskrifter med pistasjenøtter i?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pistasjenøtter er noe jeg er helt hektet på for tiden, så jeg lurer på om noen har oppskrifter hvor dette er en av ingrediensene?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Pistasj-biscotti (40 stk)

3 eggehviter

75 g sukker

¼ ts malt kardemomme

1 ts finrevet appelsinskall

110 g hvetemel

110 g pistasjnøtter

Stivpisk eggehvitene, visp gradvis inn sukkeret. Vend inn kardemomme, appelsinskall, mel og nøtter. Fordel i en smurt og bakepapirkledt 8x26 cm form. Stek ved 180-190 grader i 30 minutter. Avkjøl i formen, pakk i folie og la stå over natten. Skjær i 3 mm tykke skiver som stekes ved 140-150 grader i ca 15 minutter, til de er sprø og tørre. Avkjøl på rist.

Pistasjmakroner (ca 20 stk)

75 g pistasjnøtter

125 g melis

2 store eggehviter

15 g sukker

55 g pistasjnøtter

250 g melis

125 g smør

Mal nøttene med melis. Visp eggehvitene stive og visp gradvis inn sukkeret. Vend inn pistasj/melis. Lag runde kaker på stekebrett og la dem stå 10 minutter før de stekes ved 180 grader i 10-12 minutter. La avkjøles på brettet. Mal nøttene og melis til kremen. Visp smøret mykt og visp inn nøttene. Legg to og to kjeks sammen med krem mellom.

Sjokolade-pistasjkake

150 g mørk sjokolade

150 g sukker

150 g pistasjnøtter

150 g smør

6 store egg, delt i plommer og hviter

en klype salt

150 g mørk sjokolade

1,5 dl kremfløte

en dråpe appelsinblomstvann (kan sløyfes)

2-4 ss grovhakkede pistasjnøtter

Smelt sjokolade. Kjør 50 g av sukkeret med pistasjnøttene i foodprocessor til deet er finmalt. Tilsett smøret og 50 g sukker til. Tilsett eggeplomme, en om aangen. Tilsett så sjokoladen.Stivpisk eggehvitene med en klype salt, visp så inn resten av sukkeret. Vend inn i røren og fordel i en smurt og bakepapirkledt 23 cm springform. Stek ved 190 grader i 20 minutter, senk temperaturen til 180 grader i stek 20-25 minutter til. La avkjøles i formen ca 15 minutter før den vendes ut på rist.

Smelt sjokoladen og rør inn fløte, appelsinblomst vann. Visp til en tykk krem og bre over kaken. Dryss på nøttene.

Skrevet

Pistasjenøtter er knallgodt sammen med pasta. Gjerne med litt blåmuggost - smeltet i litt cream fresh

Skrevet

ASPARGES MED NØTTER

1 bunt frisk grønn asparges

1 ss sesamolje

10 stk. grohakkede valnøttkjerner

2 ss grovhakkede pistasjnøtter

4 ss revet parmesan

litt nykvernet pepper

Skjær aspargesen i biter som deretter ristes i varm panne. Ta i grovhakkede nøtter det siste minuttet. Dryss nyrevet parmesan over rett før servering. Serveres med godt brød til.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...