Gå til innhold

Middag til mange på hyttetur


Stjerne

Anbefalte innlegg

Hei.

Vi er en gjeng på 10 som skal på hyttetur. Hytta har alt av utstyr, men vi har ikke lyst til å bruke hele ettermiddagen på å forberede middag. Er det noen som har tips til mat som er enkel å tilberede (evt. kan tilberedes på forhånd og bare varmes opp)?

Stjerne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

En gryterett må vel være det enkleste. F.eks. chili con carne, eller en god kyllinggryte (frosne kyllinglår er supert til dette, og ikke så dyrt heller). Lages på forhånd og varmes opp på hytta. Så koker dere ris/pasta/poteter til og kanskje varmer noen baguetter i ovnen og tar med en diger bolle salat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du har mulighet til å ta med deg et fondu sett er jo det sikkelig koselig å spise på hytta ;)

Kutt forskjellige typer kjøtt på forhånd.

Server med salat, bagetter og evt bearnaise/pepper/rødvins saus

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Betty Boop

Finnbiff. Finnes i frysedisken og tror det er oppskrift på pakka.

Fondue er kos, helt enig. Det har vi hatt på hyttetur og.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lapskaus er vel den ultimatet hyttematen. Men det er bare godt når man er skikkelig sulten etter en lang dag ute i marka ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En eller annen form for stek som bare trenger å varmes litt når dere kommer frem.

Litt utenom sesong, men får-i-kål er genial hyttemat.

Biff, helstekt indrefilet eller noe annet som tar kort tid å steke. Så lenge tilbehøret er laget på forhånd, går det veldig fort og greit.

Lasagne som bare trenger å varmes.

Forslag til tilbehør som er greit å ta med: alle varianter av salat, fløtegratinerte poteter, sauser og dip, forvaskede grønnsaker og ferdig oppskjert brød.

Ellers bruker vi å spise pai og salat (som er ferdig laget) til lunsj.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Taco-suppe-gjest

Oppskrifta må du nok gange opp om det er til mange, denne holder til 3-4 personer!

400 gram kjøttdeig

1 stor løk

1 pose tacokrydder

1 krm timian

4 middels poteter

1 liten hønsebuljong

1 purre

1 boks mais

2-3 fedd hvitløk

Brun kjøttdeig, tilsett tacokrydder og timian. Skrell poteter og skjær i terninger, og kok opp i buljongen til de er myke (7-8 min). Finhakk løk og hvitløk, skjær purre i ringer. Bland alt, og la suppen få et oppkok. Serveres rykende varm, med rundstykker eller liknende..!

Hvis du vil ha suppa sterkere, kan du ha oppi f.eks chili.

Håper det smaker!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Taco-suppe-gjest

...og hvis du vil ha den mildere, kan du tilsette creme fraiche! (kanskje lurt å ha ved bordet, så kan de som vil ha oppi..).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tacosuppa minner meg på at tortillasuppe også er veldig godt!

Tortillasuppe (6-8 pers.)

1 hakket løk

1 hakket jalapeño

2 knuste hvitløksfedd

1 kg oksekjøtt i biter

1 boks hermetiske tomater

½ glass salsa

ca 3 dl oksekraft

ca 3 dl vann

ca 3 dl hønsebuljong

ca 3 dl ferdig tomatsuppe (Heimz, Campbell e.l.)

1 ts malt spisskummen

1 ts chilipulver

1 ts salt

½ ts sitronpepper

2 ts worcestershiresaus

2 ts tabasco

¼ kopp revet cheddar

De fire første ingrediensene stekes i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt ost og la småkoke ca 1 time. Hell i porsjonsskåler, dryss over ost og server.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oj, her var det mange gode forslag :-D

Suppene høres jo geniale ut, de skal jeg nok prøve ut uansett (selv om det kanskje ikke blir på hytteturen) :)

Ost- og vinkveld hadde vært midt i blinken for meg, men vi har med oss noen som er litt sære i matveien. Tror ikke det faller i smak der gitt.... Og fondue er det ingen av oss som har :tristbla:

Lurer på om vi ikke går for stek. Gjør den klar på forhånd og bare varmer den når vi skal spise. Med ferdigkuttede grønnsaker, poteter og saus til. Jo, det blir bra tror jeg. En dag i boks :)

Stjerne :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På siste hyttetur hadde vi jegergryte, og det var knallsuksess!!

Tok med oss frossent viltkjøtt (ferdig oppskjært) og litt kjøttkraft og satte det på plata mens hele gjengen dusja etter fjelltur, hadde i rømme, pepper og krydderurter og kokte ris, og vips, sa hadde vi herlig og lettvint middag til alle.

Du kan også bruke toro jegergryte-poser som sausebasis hvis du ikke har kjøttkraft liggende eller ikke gidder å lage det på hytta.

ps: deeeeeilig med god rødvin til! :tronderbart:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...