Gå til innhold

Eggeskall..


Anbefalte innlegg

Skrevet
:sur: Hvorfor i h....## sitter skallet fast i eggene når jeg skal ta det av? Har spurt litt rundt og ser ut til at alle har sin egen teori. Er det for ferskt, gammelt, for varmt, kalt? :forvirret:
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tror det er skikkelig ferske egg du har kokt. Dem er alltid skallet vanskelig med.

Prøv å kjøl det skikkelig ned før du rensker det, da blir det lettere.

Skrevet
Tror det er skikkelig ferske egg du har kokt. Dem er alltid skallet vanskelig med.

Prøv å kjøl det skikkelig ned før du rensker det, da blir det lettere.

Ja, nykokte egg må ligge litt i kaldt vann, så blir de lette å skrelle. Hvis ikke følger halve egget med.

Skrevet

Mnei....eggene jeg brukte i dag var nok kjøpt i desember og de lå 20 min i kalt vann etterpå så....de var ihvertfall helt kalde... :forvirret:

Skrevet

Kanskje de lå for lenge? Jeg pleier å skylle de i skikkelig kaldt vann i ca 3 minutter.

Skrevet

Et godt tips er å oppbevare eggene i romtemperatur i stedet for i kjøleskap. Og eggene vi kjøper i butikken nå om dagen, er mye ferskere enn de var før det nye regelverket om datostempling av egg kom. Det er lurt å ha egg en god stund før du bruker dem, hvis du skal spise dem hardkokt, for det er graden av ferskhet som har størst utslag på det med at de blir umulige å skrelle...

Skrevet

Jeg skreller eggene under rennende kaldt vann jeg...

Skrevet

Skreller under rennende kaldt vann jeg og...

Og egge "skal" alltid ha romstepmeratur når man bruker dem, da blir resultatet best

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...