Gå til innhold

Ostekakebunn som deler seg


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Laget ostekake for første gang, brukte matprat sin oppskrift. Kaken ble perfekt bortsett fra at bunnen delte seg opp liksom, ble til mange smuler på tallerkenen. Hva har jeg gjort feil her? Brukte 250 gram digestive kjeks og 100 gram smør og synes jeg fikk presset den bra nok ned i bunnen.

Anonymkode: f8f6d...b0d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Kan være smøret. Når det blir kaldt og hardt smuler det deg. Jeg blander i litt olje.

Anonymkode: d1374...38d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Hvilket smør brukte du? 

Om man bruker for mykt smør (f.eks. bremykt mykere), kan man slite med å få det til å henge i hop. 

Anonymkode: 5aaeb...2a2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

For meg høres det ut som det er for lite smør. 
Jeg bruker vanligvis 2 deler kjeks, og 1 del smør. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Jeg brukte melange. Men syntes det virket litt tørt da jeg hadde blandet det sammen så kanskje det ble for lite smør ja

Anonymkode: f8f6d...b0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (15 minutter siden):

Jeg brukte melange. Men syntes det virket litt tørt da jeg hadde blandet det sammen så kanskje det ble for lite smør ja

Anonymkode: f8f6d...b0d

Jeg pleier også bruke melange, og det funker helt fint. Så kanskje du har hatt for lite, ja. 

Anonymkode: 5aaeb...2a2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Enig i at det høres ut som du har brukt for lite smør. Og ikke bruk Melange, det smaker pyton (og er heller ikke smør).

Anonymkode: 56469...ad4

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Enig i at det høres ut som du har brukt for lite smør. Og ikke bruk Melange, det smaker pyton (og er heller ikke smør).

Anonymkode: 56469...ad4

Du bruker a?😅

Anonymkode: f8f6d...b0d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Du bruker a?😅

Anonymkode: f8f6d...b0d

Ikke meg du spør, men jeg bruker tine meierismør og det blir som betong 😅

Anonymkode: 39b40...31d

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Meierismør = smør

Melange = margarin

Vanlig å bruke smør i kaker, ikke Margarin (Melange)

Anonymkode: 35a11...adf

  • Liker 4
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg brukte melange. Men syntes det virket litt tørt da jeg hadde blandet det sammen så kanskje det ble for lite smør ja

Anonymkode: f8f6d...b0d

Melange er IKKE smør. 
du har brukt for mye kjeks. 200g kjeks, 100 g SMØR.

Anonymkode: f9b65...1b6

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg brukte melange. 

Anonymkode: f8f6d...b0d

🤮

Taluno skrev (10 timer siden):

For meg høres det ut som det er for lite smør. 
Jeg bruker vanligvis 2 deler kjeks, og 1 del smør. 

Dette.

Anonymkode: 844b9...8a0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

🤮

Dette.

Anonymkode: 844b9...8a0

😂😂😂

Anonymkode: f8f6d...b0d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Min oppskrift har 225 gram kjeks til 100 gram smør. 

Anonymkode: 62562...80e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (15 timer siden):

Meierismør = smør

Melange = margarin

Vanlig å bruke smør i kaker, ikke Margarin (Melange)

Anonymkode: 35a11...adf

Nei. Det er helt normalt å bruke margarin til baking. Det er godt egnet, og gir god smak. 

Både jeg og moderen er "kakebakere", som blir bedt om å bake til alle anledninger. Og vi bruker begge melange. Så rart at folk igjen og igjen ber oss om å bake, om kakene våre smaker dritt.... 

Anonymkode: 5aaeb...2a2

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg bruker konsekvent margarin og at på til flytende i ostekakebunn, nettopp fordi meierismør eller annet ekte smør blir så hardt at du må dele opp kaka med slegge. 

Får forøvrig stadig bestillinger på den kaka så det er tydelig at folk liker den. 

 

Men ja, høres ut som det er for lite i bunnen 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 31.5.2023 den 10.41):

Nei. Det er helt normalt å bruke margarin til baking. Det er godt egnet, og gir god smak. 

Både jeg og moderen er "kakebakere", som blir bedt om å bake til alle anledninger. Og vi bruker begge melange. Så rart at folk igjen og igjen ber oss om å bake, om kakene våre smaker dritt.... 

Anonymkode: 5aaeb...2a2

Kakene deres smaker nok ikke dritt, men de smaker hundre ganger bedre med ekte smør. 
At folk spør om man kan bake er ikke ensbetydende med at de spør pga kvaliteten. Mange kan føle på plikt til å spørre, eller de spør for å slippe å bake selv fordi de enten ikke har tid, ikke gidder eller ikke kan bake selv. 
At folk sier kaken er god trenger heller ikke være en sannhet. Folk er høflige, og de færreste vil krenke eller skuffe andre.

Anonymkode: f9b65...1b6

  • Liker 1
  • Nyttig 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Kakene deres smaker nok ikke dritt, men de smaker hundre ganger bedre med ekte smør. 
At folk spør om man kan bake er ikke ensbetydende med at de spør pga kvaliteten. Mange kan føle på plikt til å spørre, eller de spør for å slippe å bake selv fordi de enten ikke har tid, ikke gidder eller ikke kan bake selv. 
At folk sier kaken er god trenger heller ikke være en sannhet. Folk er høflige, og de færreste vil krenke eller skuffe andre.

Anonymkode: f9b65...1b6

Dagens😂😂

Anonymkode: f8f6d...b0d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (På 31.5.2023 den 10.41):

Nei. Det er helt normalt å bruke margarin til baking. Det er godt egnet, og gir god smak. 

Både jeg og moderen er "kakebakere", som blir bedt om å bake til alle anledninger. Og vi bruker begge melange. Så rart at folk igjen og igjen ber oss om å bake, om kakene våre smaker dritt.... 

Anonymkode: 5aaeb...2a2

Normalt og normalt. De fleste foretrekker nok å bruke ekte smør når de baker kaker, nettopp fordi smaken blir så mye bedre. Jeg bakte også med melange før, og kakene ble helt ok (bortsett fra kaker med melange i glasuren, de ble selvsagt pyton). Nå som jeg kun baker med smør, er det så mye bedre smak på kakene og gjærbaksten. 

Anonymkode: 01ca2...ae2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...