Gå til innhold

Karamellpudding hjelp


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg har laget karamellpudding hundre ganger før, den blir alltid vellykket, så når jeg lagde min for to dager siden ofret jeg egentlig ikke en tanke på at det kunne mislykkes. 

Da jeg flyttet på den i dag tidlig (stått i form i kjøleskapet siden tirsdag kveld) var det akkurat som om det knaste når jeg holdt under i formen - som om det er hardt sukker i bunnen der fortsatt. Det har piplet litt karamellsaus oppover kantene så det er da noe flytende karamell, men jeg fikk på følelsen av at det var hardt sukker i bunnen. 

Hvordan kan det ha skjedd evt 😱 Jeg er ekstremt nøye med å smelte sukkeret på lav  varme og bruker laang tid og lav varme så det ikke skal bli brent - det fungerer "alltid" men muligens ikke denne gangen. 

Denne skal egentlig serveres i kveld, jeg hadde dårlig tid til jobb og hadde ikke tid til å finne noe å velte den over på før jeg dro. 

Noen som har opplevd dette og hva pokker har skjedd?

Anonymkode: 2e1cd...4ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg har også opplevd det en gang. Sukkeret krystalliserte seg når jeg lagde karamell. 

Jeg ville laget ekstra karamell og helt oppå, fordi karamellen som er hard blir aldri myk (jeg prøvde å varme den opp uten hell) 

Anonymkode: c5069...7bc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Kan det være litt vel kaldt i kjøleskapet bare, at sausen har fryst litt? Du må bare vente å se. Evt kjøp noe alternativ dessert og ha på lur hvis det er veldig krise om den har skjært seg. 

Anonymkode: 6e21a...2e6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Jeg har også opplevd det en gang. Sukkeret krystalliserte seg når jeg lagde karamell. 

Jeg ville laget ekstra karamell og helt oppå, fordi karamellen som er hard blir aldri myk (jeg prøvde å varme den opp uten hell) 

Anonymkode: c5069...7bc

Så når du snudde formen så var det et lag med hard karamell på toppen? Og gikk det greit å bare fjerne den? 

Jeg lagde to former, smeltet sukkeret i to omganger, og må ha gjort samme feil to ganger - helt utrolig kjedelig 🤯

Anonymkode: 2e1cd...4ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det har skjedd meg også, men den usmeltede karamellen har blitt sittende fast i formen, og puddingen og resten av karamellen har kommet fint ut. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Viktualia skrev (26 minutter siden):

Det har skjedd meg også, men den usmeltede karamellen har blitt sittende fast i formen, og puddingen og resten av karamellen har kommet fint ut. 

Og smaken på selve puddingen var fin likevel? 

Leste akkurat en oppskrift på Trines matblogg og hun skriver "dersom det sitter karamell igjen i formen etter at av du har  hvelvet den over på fatet, kan du smelte den var sette formene noen minutter i varmt vann. " 

Da kan det ikke være krise, høres jo ut som om dette er sånt som kan skje *puster lettet ut*

Dette gir meg håp om god karamellpudding til feiring i kveld🥳

Anonymkode: 2e1cd...4ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Og smaken på selve puddingen var fin likevel? 

Anonymkode: 2e1cd...4ef

Ja, hvis du ser at det pipler opp saus, så har den nok helt sikkert blitt god. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tenker at du får en helt perfekt karamellpudding! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...