Gå til innhold

Er brød kreftfremkallende?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Ultraprossesert mat dobler risikoen for kreft viser en ny norst studie.

https://www.nrk.no/vestland/forskarar-viser-at-industrimat-gjev-kreftfare_-_-ma-bli-ein-storre-del-av-kosthaldsdebatten-1.16417422

"Ein tommelfingerregel er at om det er meir enn fem ingrediensar ein ikkje bruker på eit vanleg kjøkken, er maten ultraprosessert."

Jeg tok en titt på innholdet i kneip-brødet jeg kjøpte i dag tidlig. Og det er minst 5 ting der som ikke er vanlig å ha hjemme på kjøkkenet. Betyr det at brød er ut?

Anonymkode: fce89...011

  • Nyttig 4
Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Vi har kjøpt oss en brødbakemaskin som gjør det enkelt å bake selv. Deilig å våkne opp til nybakt brød hver morgen. Vi tok dette valget fordi vi gir barna våre brød hver dag. Da er det godt å vite hva vi gir dem

Anonymkode: 437db...2e1

  • Liker 4
  • Nyttig 2
AnonymBruker
Skrevet

Det enkle svaret er Nei.

Overvekt er derimot kreftframkallende. 

Anonymkode: f5ea5...68f

  • Liker 2
  • Hjerte 2
  • Nyttig 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (32 minutter siden):

Ultraprossesert mat dobler risikoen for kreft viser en ny norst studie.

https://www.nrk.no/vestland/forskarar-viser-at-industrimat-gjev-kreftfare_-_-ma-bli-ein-storre-del-av-kosthaldsdebatten-1.16417422

"Ein tommelfingerregel er at om det er meir enn fem ingrediensar ein ikkje bruker på eit vanleg kjøkken, er maten ultraprosessert."

Jeg tok en titt på innholdet i kneip-brødet jeg kjøpte i dag tidlig. Og det er minst 5 ting der som ikke er vanlig å ha hjemme på kjøkkenet. Betyr det at brød er ut?

Anonymkode: fce89...011

Blir ikke alt som er stekt og som inneholder stivelse kreftfremkallende, da det kreftfremkallende stoffet akrylamid oppstår?

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Å leve er livsfarlig. Man kan dø av det.

Anonymkode: 00833...fe9

  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (42 minutter siden):

Ultraprossesert mat dobler risikoen for kreft viser en ny norst studie.

https://www.nrk.no/vestland/forskarar-viser-at-industrimat-gjev-kreftfare_-_-ma-bli-ein-storre-del-av-kosthaldsdebatten-1.16417422

"Ein tommelfingerregel er at om det er meir enn fem ingrediensar ein ikkje bruker på eit vanleg kjøkken, er maten ultraprosessert."

Jeg tok en titt på innholdet i kneip-brødet jeg kjøpte i dag tidlig. Og det er minst 5 ting der som ikke er vanlig å ha hjemme på kjøkkenet. Betyr det at brød er ut?

Anonymkode: fce89...011

Betyr vel at man bør redusere totalen av ultraprosessert mat. Om man spiser litt i ny og ne er ikke så ille, men hvis mesteparten av kostholdet ditt er ultraprosessert brød så kan det sikkert være lurt å kutte ned.

Anonymkode: fdbee...9cf

  • Liker 1
Skrevet

Det er ikke så mye dritt i brødene vi produserer her i Norge, står det på benken begynner det jo å mugne ganske fort. I USA derimot, der har jeg stor tro på at brødet du kjøper i butikken har mye skummelt i seg. E282, konserveringsmiddel som ofte brukes i brød, skal være trygt å konsumere og er mye forsket på. Det beste er vel å bake det selv, kan fint fryse ned brød. 

Skrevet
23 minutter siden, AnonymBruker said:

Det enkle svaret er Nei.

Overvekt er derimot kreftframkallende. 

Anonymkode: f5ea5...68f

Alle typar kroppar kan få kreft da. Mange er og feite på innsida, men ikkje overvektige.

Eg tolke det som eit svakt ja, det spørst på brødet. Brød er ikkje berre brød. Det finnest tusenvis av brød liksom.

  • Liker 1
  • Nyttig 5
AnonymBruker
Skrevet

Det er vel også noe med at alt som stekes, og dermed brunes eller brennes utvikler akrylamider som kan være kreftfremkallende.

Egentlig bør man kun spise det myke i brødet uten skorpe, eventuelt koke eller dampe brøddeigen istedenfor å steke.

Anonymkode: ae8cd...10d

AnonymBruker
Skrevet

Tror at gjærdeig er usunt. Men mye annet man kan bake!

Anonymkode: e9d90...029

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det enkle svaret er Nei.

Overvekt er derimot kreftframkallende. 

Anonymkode: f5ea5...68f

ditt enkle svar er altfor enkelt....

Anonymkode: 84363...bb5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Ultraprossesert mat dobler risikoen for kreft viser en ny norst studie.

https://www.nrk.no/vestland/forskarar-viser-at-industrimat-gjev-kreftfare_-_-ma-bli-ein-storre-del-av-kosthaldsdebatten-1.16417422

"Ein tommelfingerregel er at om det er meir enn fem ingrediensar ein ikkje bruker på eit vanleg kjøkken, er maten ultraprosessert."

Jeg tok en titt på innholdet i kneip-brødet jeg kjøpte i dag tidlig. Og det er minst 5 ting der som ikke er vanlig å ha hjemme på kjøkkenet. Betyr det at brød er ut?

Anonymkode: fce89...011

Det betyr vel bare at akkurat det brødet du har der er ultraprosessert. Det sier ikke noe om andre brød. Det går jo an å finne brød som ikke er ultraprosessert.

Og det sier ingenting om det totale innholdet av ultraprosesserte matvarer i ditt kosthold.

Anonymkode: 84363...bb5

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Etter å ha sett flere veldig spreke og sunne mennesker bli kreftsyke så tror jeg alle kan bli rammet av kreft uansett hvor sunt man lever. At alkohol, tobakk, overvekt og sol øker sjansen for kreft vet vi så det bør man naturligvis unngå, men bortsett fra det er dessverre mye overlatt til tilfeldighetene og gener. 

 

Anonymkode: 664b9...2c5

  • Liker 3
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (2 minutter siden):

Etter å ha sett flere veldig spreke og sunne mennesker bli kreftsyke så tror jeg alle kan bli rammet av kreft uansett hvor sunt man lever. At alkohol, tobakk, overvekt og sol øker sjansen for kreft vet vi så det bør man naturligvis unngå, men bortsett fra det er dessverre mye overlatt til tilfeldighetene og gener. 

 

Anonymkode: 664b9...2c5

javel. Men poenget her er jo at ultraprosessert mat nettopp er en slik faktor som øker sjansen for kreft, som de alkohol tobakk og sol som du nevner, altså ikke en tilfeldighet, så jeg forstår ikke hvor du vil med resonnementet ditt?

Anonymkode: 84363...bb5

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Brød inneholder i alle fall ikke noe du trenger, med mindre kostholdet ellers består av bare drittmat og godteri. Jeg synes en grei regel er å ikke spise mat som gir hull i tennene.

Anonymkode: 81343...148

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Ultraprossesert mat dobler risikoen for kreft viser en ny norst studie.

https://www.nrk.no/vestland/forskarar-viser-at-industrimat-gjev-kreftfare_-_-ma-bli-ein-storre-del-av-kosthaldsdebatten-1.16417422

"Ein tommelfingerregel er at om det er meir enn fem ingrediensar ein ikkje bruker på eit vanleg kjøkken, er maten ultraprosessert."

Jeg tok en titt på innholdet i kneip-brødet jeg kjøpte i dag tidlig. Og det er minst 5 ting der som ikke er vanlig å ha hjemme på kjøkkenet. Betyr det at brød er ut?

Anonymkode: fce89...011

Du kan jo fint bake selv, uten e-stoffer og rapsolje. Alt med rapsolje er FY.

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Å få feks kreft handler i stor grad om uflaks.

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
Badebuksa2.0 skrev (4 minutter siden):

Du kan jo fint bake selv, uten e-stoffer og rapsolje. Alt med rapsolje er FY.

fordi?

Anonymkode: 84363...bb5

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...