Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noe jeg må gjøre annerledes enn med andre kjøttkaker?

Har aldri laget av elg før :sjenert:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Elg er veldig magert kjøtt og jeg syns kjøttkaker av elg lett kan virke tørre. Vet ikke hva som kan "motvirke" dette...

Skrevet (endret)

Det kan være lurt å blande elgkjøttdeig med vanlig kjøttdeig for å få litt fett i. skal se om jeg kan finne en grei blanding i boka.

Nei der fant jeg ikke. Men jeg pleier som regel å ta to pakker elgkjøttdeig og en pakke vanlig kjøttdeig. Så da blir det vel ca. en halv kilo vanlig til en kg elg.

Endret av vimselims
Skrevet

Har ikke vanlig kjøttdeig..

Gjest Gjesta
Skrevet

Hva med å ha litt olje oppi? eventuelt mer egg?

Skrevet

Får vel bare prøve meg frem. Ble litt lite med bare elgsteka, så må ha noe mer ved siden av. :)

Skrevet

Da har jeg følgende oppskrift:

1kg elghakk

3ts salt

4kr,mål pepper

4dl vann

Blandes først sammen.

Bland så i:

4ss potetmel

4ts bakepulver

2egg

Bland til sist i:

8ss hvetemel

4ss revet løk(kan kanskje være litt lite, men det ser du når det blandes ut)

3-4dl melk

Håper den kan være nyttig

Skrevet
Da har jeg følgende oppskrift:

1kg elghakk

3ts salt

4kr,mål pepper

4dl vann

Blandes først sammen.

Bland så i:

4ss potetmel

4ts bakepulver

2egg

Bland til sist i:

8ss hvetemel

4ss revet løk(kan kanskje være litt lite, men det ser du når det blandes ut)

3-4dl melk

Håper den kan være nyttig

Tusen takk! :)

Skrevet

Mamma bruker alltid Farris i steden for vann, det binder vist bedre. Hun har lært det av "pølsemakeren" hjemme

Skrevet

Mine ble hvertfall skikkelig ikke gode :forvirret:

Skal aldri lage elg mer...

Skrevet
Mine ble hvertfall skikkelig ikke gode :forvirret:

Skal aldri lage elg mer...

Tuller du? Med min gode oppskrift?

Skrevet
Tuller du? Med min gode oppskrift?

Fulgte den og de ble bare skikkelig ekkle :tristbla: ble altfor mye væske, så måtte droppe endel av det da.. merkelig konsistens.

Skrevet

Uff!!! Får ta opp en kg hakk jeg, og prøve, har ikke brukt den på mange år, og da virket den... Håper dere ble mette i alle fall :sjenert:

Gjest Fruktfat
Skrevet

har aldri laget kjøttkaker av elg før, men karbonader. da har jeg i egg, salt, pepper (og kanskje potetmel?), bruker å bli bra de, får jeg høre.

(et annet tips til utradisjonelle "kjøttkaker":

lagde elg-rull-klumper på tannpirker i sommer, de smakte visst veldig bra;

hadde i egg, samba oelek, loff, jalapenos, chili, pepper, rulla til eggformede klumper, rulla rundt bacon, festa med tannpirker og grillet.

varierte litt med hva jeg hadde i, tok det jeg følte for.

jeg eter ikke elg, men hørte at de var veldig gode.)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...