Gjest Belinda B Skrevet 17. mai 2023 #1 Del Skrevet 17. mai 2023 Påstand: Fjordland er ikke et ernæringsmessig fullverdig alternativ Kjør debatt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #2 Del Skrevet 17. mai 2023 Alt handler om å spise variert. Det er heller ingenting annet som vil være ernæringsmessig fullverdig alene. Men jeg synes ikke fjordland er det verste som er å få kjøpt når man likevel skal ha noe raskt og enkelt. Anonymkode: e2d5b...aad 9 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Phoenix Heart Skrevet 17. mai 2023 #3 Del Skrevet 17. mai 2023 Å spise Fjordland en sjelden gang, tenker jeg er helt greit. Verre å proppe i seg hamburger og pølser. 5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #4 Del Skrevet 17. mai 2023 Idiotisk påstand. Debatt over. Anonymkode: 473cb...1d5 21 1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 17. mai 2023 #5 Del Skrevet 17. mai 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Alt handler om å spise variert. Det er heller ingenting annet som vil være ernæringsmessig fullverdig alene. Men jeg synes ikke fjordland er det verste som er å få kjøpt når man likevel skal ha noe raskt og enkelt. Anonymkode: e2d5b...aad Fjordland er jo mange forskjellige retter. Ta kjøttkakene da! Om du skal spise kjøttkaker, hvordan skal du lage de annerledes selv ? Det er kjøttdeig som det lages kjøttkaker av, noen poteter og litt erterstuing. Ville du klart å lage disse "sunnere" selv ? Neppe. Så er det laget som en porsjon, og av hensyn til kalorier så er det jo en god ting å spise en porsjon, i stedet for 2 eller 3 om man lager dette her selv. Så Fjordland om man varierer typer av dette, sammen med annen sunn mat er en billig og helt grei middag. 19 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #6 Del Skrevet 17. mai 2023 Ikke en spesielt kontroversiell påstand, men ikke rart Fjordland er populært i Norge. For nordmenn flest er de viktigste parameterne når det kommer til mat at den koster minst mulig, smaker minst mulig og tar kortest mulig tid å tilberede. Anonymkode: 78abd...17e 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #7 Del Skrevet 17. mai 2023 Mange vet ikke hva sous vide er. Anonymkode: b43bb...51a 8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Egenskap Skrevet 17. mai 2023 #8 Del Skrevet 17. mai 2023 Belinda B skrev (8 minutter siden): Påstand: Fjordland er ikke et ernæringsmessig fullverdig alternativ Kjør debatt! Fra første inntak av maten så oser det fabrikkptodudert mat. Unner ingen det. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #9 Del Skrevet 17. mai 2023 Du bør underbygge påstanden din med noe. Fakta eller synsing, men ha i det minste ett argument når du forsøker å starte en debatt. Anonymkode: 73772...4da 6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jegern Puahate Skrevet 17. mai 2023 #10 Del Skrevet 17. mai 2023 7 minutter siden, Athena Freyja said: Å spise Fjordland en sjelden gang, tenker jeg er helt greit. Verre å proppe i seg hamburger og pølser. Jeg vil påstå at en hamburger med rent kjøtt er langt sunnere enn et syntetisk Fjorlandmåltid. Pølser kommer vel an på typen. 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 17. mai 2023 #11 Del Skrevet 17. mai 2023 Jegern Puahate skrev (3 minutter siden): Jeg vil påstå at en hamburger med rent kjøtt er langt sunnere enn et syntetisk Fjorlandmåltid. Pølser kommer vel an på typen. Syntetisk Det er ferdig prosessert mat, men det kan man også si om kjøttdeigen du bruker også til andre ting. Om du da ikke kjøper kjøtt og kverner det opp og lager det fra bunnen av. De aller fleste gjør jo ikke det. Potetene er kokt og vakumpakket. Neppe verre om du koker de selv. Det samme med ertestuingen. Så er det ikke sikkert at din "kjøttdeig" blir bedre om du kverner kjøttet selv! Det avhenger hva du har i blandingen av fett og salt. Så at Fjordland er det verste er bare tull! Det er mye annen mat som er mye verre. Veldig mye fett fordi dette er billig å hive inn i rettene, det samme med salt og hvetemel. Så er det ikke sikkert at dette er det som er mest usunt! Vet du hva som er aller mest usunt! At du spiser mer en du forbrenner! Og det gjelder uansett hva mat du spiser. Og lager du middag i større porsjoner er det ekstremt lett for mange å spise for mye. Fjordland er porsjonert og vanskelig å overspise om du kjøper bare en porsjon. Når du skal lage dette selv er det vanskelig å bare lage akkurat nok til deg. 18 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 17. mai 2023 #12 Del Skrevet 17. mai 2023 Jegern Puahate skrev (9 minutter siden): Jeg vil påstå at en hamburger med rent kjøtt er langt sunnere enn et syntetisk Fjorlandmåltid. Pølser kommer vel an på typen. Det er ikke mulig å lage en hamburger av rent kjøtt. Den blir dårlig ! Du må ha litt fett for å få smak på det hele, krydder, bindemiddel som holder dette sammen. Ellers blir det bare graps og lite smak i. Tipper at de aller fleste som lager dette selv fort vil lage minst like usunne burgere som de som er ferdig fremstilt. 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #13 Del Skrevet 17. mai 2023 I følgje testane er fjordland omtrent like næringsrikt som heimelaga, tilsvarende middag. Ein må sjølvsagt kjøpe fjordland med mykje grønnsaker framfor graut feks, men ernæringsmessig er det ikkje dårlige produkter. https://www.aftenposten.no/foreldreliv/i/K3rOx5/ernaeringstest-av-ferdig-husmannskost-flere-av-disse-kunne-absolutt-vaert-sunnere https://www.fjordland.no/om-oss/baerekraft/ernaering/like-naeringsrik-som-hjemmelaget Anonymkode: e2284...4e9 19 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #14 Del Skrevet 17. mai 2023 Tydeligvis at enkelte ikke har peiling på mat når de påstår at Fjordland er så fryktelig prosessert. 14 minutter siden, Jegern Puahate said: Jeg vil påstå at en hamburger med rent kjøtt er langt sunnere enn et syntetisk Fjorlandmåltid. Pølser kommer vel an på typen. Herregud. Anonymkode: e6427...b38 8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cisco Skrevet 17. mai 2023 #15 Del Skrevet 17. mai 2023 Fjordland er for eldre og for folk som bor i Tangerudbakken borrettslag. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jegern Puahate Skrevet 17. mai 2023 #16 Del Skrevet 17. mai 2023 1 minutt siden, Antiviruset said: Det er ikke mulig å lage en hamburger av rent kjøtt. Den blir dårlig ! Du må ha litt fett for å få smak på det hele, krydder, bindemiddel som holder dette sammen. Ellers blir det bare graps og lite smak i. Tipper at de aller fleste som lager dette selv fort vil lage minst like usunne burgere som de som er ferdig fremstilt. Er bare å se på hva slags tilsetningsstoffer som er brukt, og der 'vinner' Fjordlandprodukter med god margin. Burgern kan så stekes i litt kaldpresset olivenolje og tilsettes krydder etter smak, begge to langt sunnere enn alskens E-hva-enn bevaringsmidler de bruker. For all del, om du vil være Fjorlandfanboy så vær min gjest, men ikke fordrei fakta her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
velociraptor Skrevet 17. mai 2023 #17 Del Skrevet 17. mai 2023 Antiviruset skrev (27 minutter siden): Fjordland er jo mange forskjellige retter. Ta kjøttkakene da! Om du skal spise kjøttkaker, hvordan skal du lage de annerledes selv ? Det er kjøttdeig som det lages kjøttkaker av, noen poteter og litt erterstuing. Ville du klart å lage disse "sunnere" selv ? Neppe. Så er det laget som en porsjon, og av hensyn til kalorier så er det jo en god ting å spise en porsjon, i stedet for 2 eller 3 om man lager dette her selv. Så Fjordland om man varierer typer av dette, sammen med annen sunn mat er en billig og helt grei middag. I kjøttkaker man lager hjemme: Selve kjøttkakene: kjøttdeig/karbonadedeig, egg, salt, krydder, løk. Potet. Saus: hvetemel, meierismør, kraft kokt av kraftbein av det dyret kjøttdeigen er fra (oftest ku eller elg for min del), salt, pepper. Ertestuing: erter, meierismør, kraft, salt, pepper. i fjordland sine: Kjøttkaker i brun saus (47 %): 52 % kjøttkaker (65 % norsk storfekjøtt, vann, potetstivelse, melkeprotein, salt, kostfiber, laktose, tørrløk, krydder, emulgator (mono- og diglyserider av fettsyrer)), 48 % saus (vann, hvetemel, rapsolje, aroma, modifisert maisstivelse, tomatpuré*, salt, farge (brunet sukker), bestrålt krydder). Ertestuing (27 %): 92 % grønne erter*, smør, salt, sukker, bestrålt krydder. Poteter (26 %): poteter, salt. * Totalt 25 % grønnsaker. Så ja. Potetstivelse, melkeprotein, rapsolje, modifisert maisstivelse, emulgator, potetstivelse, kostfiber (hva nå de mener med det), sukker,… ikke vet jeg hva de mener med laktose heller, siden det står laktose og melkeprotein hver for seg, men ikke melk. Høres ekstremt ultraprosessert ut. 2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jegern Puahate Skrevet 17. mai 2023 #18 Del Skrevet 17. mai 2023 10 minutter siden, AnonymBruker said: Tydeligvis at enkelte ikke har peiling på mat når de påstår at Fjordland er så fryktelig prosessert. Herregud. Anonymkode: e6427...b38 Glimrende argumentert. https://dinside.dagbladet.no/okonomi/slik-skjuler-bransjen-e-stoffer-i-norsk-ferdigmat/61015791 Så kan en bare sammenligne næringsinnholdet: https://www.fjordland.no/kjott/kjottkaker-med-ertestuing-605-g vs https://nordfjordkjott.no/produkter/big-beef-burger Det burde ikke komme som noe sjokk på noen at billig hurtigmat er mindre sunt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Antiviruset Skrevet 17. mai 2023 #19 Del Skrevet 17. mai 2023 Jegern Puahate skrev (3 minutter siden): Er bare å se på hva slags tilsetningsstoffer som er brukt, og der 'vinner' Fjordlandprodukter med god margin. Burgern kan så stekes i litt kaldpresset olivenolje og tilsettes krydder etter smak, begge to langt sunnere enn alskens E-hva-enn bevaringsmidler de bruker. For all del, om du vil være Fjorlandfanboy så vær min gjest, men ikke fordrei fakta her. Joda men da forutsetter du at de tilsetningsstoffene er farlige, og at det du putter i burgerne dine ikke er det. Har du noen vitenskapelige beviser og grunnlag for å hevde det ? Nei det hjelper ikke å ha noe olivenolje i burgerne og tro at de bare henger sammen og smaker godt. Du må inn med litt egg og potetmel i alle fall for at de skal få en god konsistens. Jeg spiser ikke fjordland ofte, så dette er ikke noen fane sak for meg. Men det går an å være litt mer edruelig. Det er ikke innholdet som er det store problemet med middagen egentlig. Det er mengden. Fordi dette er det måltidet man får i seg aller mest kalorier. Og fedme er et langt større problem en næringsinnholdet i en Fjordland middag. Med den er du i alle fall sikret mot å spise alt for mye til middag Det er en porsjon og thats it. 7 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 17. mai 2023 #20 Del Skrevet 17. mai 2023 Antiviruset skrev (21 minutter siden): Fjordland er jo mange forskjellige retter. Ta kjøttkakene da! Om du skal spise kjøttkaker, hvordan skal du lage de annerledes selv ? Det er kjøttdeig som det lages kjøttkaker av, noen poteter og litt erterstuing. Ville du klart å lage disse "sunnere" selv ? Neppe. Så er det laget som en porsjon, og av hensyn til kalorier så er det jo en god ting å spise en porsjon, i stedet for 2 eller 3 om man lager dette her selv. Så Fjordland om man varierer typer av dette, sammen med annen sunn mat er en billig og helt grei middag. På en måte så ville det nok blitt ernæringsmessig bedre om man laget det samme selv. Det er fordi man ofte kanskje har andre ingredienser. Hvis jeg lager brunsaus selv så bruker jeg f.eks. litt smør, melk og fløte i dette. I ertestungen kanskje også litt smør og en skvett fløte. Fjordland er i større grad sparsomme på melkeprodukter og bruker heller f.eks. rapsolje og andre stoffer for å oppnå det samme, eventuelt kun vann. Det har jo å gjøre med å koste produksjonskostnader pr produkt, samt sikkert også holdbarhet på produktene. Så kan man selvfølgelig tenke at vegetabilsk olje er bedre enn melkefett og slikt. Men ernæring handler ofte om hvor bredt spekter av innhold det er i maten. Tar man ut melkeproduktene så har man fjernet en "trekant" i kostholdssirkelen der. Anonymkode: e2d5b...aad Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå