Gå til innhold

Hvilken annen chili?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skal lage mexicansk kyllingsuppe til mange mennesker og ser etter alternativer som gjør at jeg kan spare tid på kutting og prepping. Hvilke alternativer har jeg til chili? Finnes det ferdig kuttet? 

Anonymkode: b3e79...63d

Skrevet

Jeg bruker kun ferdig knust chili eller chili paste.

Men Sambal Oelek er jo også stort sett bare knust chili.

AnonymBruker
Skrevet
Taluno skrev (1 time siden):

Jeg bruker kun ferdig knust chili eller chili paste.

Men Sambal Oelek er jo også stort sett bare knust chili.

Er disse tilsatt noe, slik at de er mildere eller sterkere enn ren, kuttet chili? Hvor mye skal jeg bruke for å erstatte 1 stk chili?

Anonymkode: b3e79...63d

AnonymBruker
Skrevet

Habanero er fin 

Anonymkode: 56ee9...283

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (5 minutter siden):

Er disse tilsatt noe, slik at de er mildere eller sterkere enn ren, kuttet chili? Hvor mye skal jeg bruke for å erstatte 1 stk chili?

Anonymkode: b3e79...63d

Du klarer ikke å kutte en chili?

Anonymkode: ae7a6...169

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Du klarer ikke å kutte en chili?

Anonymkode: ae7a6...169

Jo jeg klarer det, men skal lage mat til  mange og ønsker å spare tid. Du forstår sikkert at det mer enn en chili når det skriver at det er mat til mange.

Anonymkode: b3e79...63d

AnonymBruker
Skrevet

Coop pleier å ha Habanero, kjempegodt og sterkt.

Anonymkode: 189d4...ec4

Skrevet

Sambal olek synes jeg har en veldig god chilismak. Bruker ofte det. Men hvor sterkt det er i forhold til vanlig chili synes jeg er vanskelig å svare på, hivar bare oppi litt og smaker.

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Er disse tilsatt noe, slik at de er mildere eller sterkere enn ren, kuttet chili? Hvor mye skal jeg bruke for å erstatte 1 stk chili?

Anonymkode: b3e79...63d

De fleste er bare tilsatt litt olje. Noen er tilsatt lime eller annet også.

Hvor mye man bruker for å erstatte en chili kommer an på hvilken man velger. Jeg smaker meg frem til mengde, så har aldri tenkt på erstatningsforholdet. Men en teskje ren paste vil nok ofte kunne erstatte en teskje finhakket chili.

AnonymBruker
Skrevet
Taluno skrev (42 minutter siden):

De fleste er bare tilsatt litt olje. Noen er tilsatt lime eller annet også.

Hvor mye man bruker for å erstatte en chili kommer an på hvilken man velger. Jeg smaker meg frem til mengde, så har aldri tenkt på erstatningsforholdet. Men en teskje ren paste vil nok ofte kunne erstatte en teskje finhakket chili.

Takk for svar!

Anonymkode: b3e79...63d

AnonymBruker
Skrevet

Det finnes mange forskjellige chilityper med stor variasjon på scovilleskalaen og med forskjeller i smak osv.
Men det er jo ikke det du lurer på, så jeg da jeg leste innlegget ditt.

Man får forskjellige chili-paster og sauser man kan bruke. Akkurat hvilken du skal bruke, kommer jo an på hva du liker.
 

Anonymkode: ccfad...4df

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...