Gå til innhold

Bremykt eller meierismør i oreokake?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Leser at noen bruker bremykt isteden for meierismør i oreokake for å unngå at bunnen blir steinhard. Tips? 

Anonymkode: 99eec...6d6

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker meierismør og opplever ikke at bunnen blir steinhard. Hard ja, men ikke så man får vondt i tennene liksom. 

Har ingen erfaring med å bruke Bremykt, men det er jo en type smør som er ganske hardt om det står i kjøleskapet?

Anonymkode: 16fd6...2d1

Skrevet

Jeg bruker meierismør. Tar ut kaka i god tid før den skal serveres, minst 30 min, da er ikke bunnen så hard. 

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker aldri noen sinne meierismør. 

Bremykt går helt fint i bunnen av oreokaken. Men jeg ville kanskje styrt unna den som heter Bremykt mykere, og gått for den vanlige. Den som heter mykere kan bli FOR myk, så bunnen begynner å bli soggy i romtemperatur (klok av skade etter å ha brukt den i julekaker som i teorien skulle være sprø.... vanlig bremykt går fint). 

Anonymkode: 153e1...bda

  • Liker 1
Gjest Anonymus Notarius
Skrevet

Jeg bruker meierismør, men smelter det ikke. Setter det i romtemperatur noen timer før baking, da kan det bare jobbes inn i den knuste kjeksen, og bunnen blir ikke for hard.

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (51 minutter siden):

Leser at noen bruker bremykt isteden for meierismør i oreokake for å unngå at bunnen blir steinhard. Tips? 

Anonymkode: 99eec...6d6

Jeg er baker og bruker konsekvent meierismør. Men for at bunnen ikke skal bli steinhard, så må du ikke ha alt for finmalt kjeks og du må unngå å trykke den veldig tett sammen. Da blir den stein hard. Fordel massen utover, men ikke trykk den hardt ned i bunnen av formen, det er det folk som oftest gjør feil med oreokake.

Anonymkode: 71fa0...a27

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Oi! Her var det ulike meninger 🫣

 

hmmmm

 

ts

Anonymkode: 99eec...6d6

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (26 minutter siden):

Jeg er baker og bruker konsekvent meierismør. Men for at bunnen ikke skal bli steinhard, så må du ikke ha alt for finmalt kjeks og du må unngå å trykke den veldig tett sammen. Da blir den stein hard. Fordel massen utover, men ikke trykk den hardt ned i bunnen av formen, det er det folk som oftest gjør feil med oreokake.

Anonymkode: 71fa0...a27

Aha! Kanskje det er det som gjerne er utfordringen! Da tror jeg at jeg går for romtemperert meierismør, og passer på å ikke trykke bunnen for hardt ned. Takk 🤗

Anonymkode: 99eec...6d6

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Leser at noen bruker bremykt isteden for meierismør i oreokake for å unngå at bunnen blir steinhard. Tips? 

Anonymkode: 99eec...6d6

Bremykt er nesten ren margarin og ikke smør. 

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (19 minutter siden):

Aha! Kanskje det er det som gjerne er utfordringen! Da tror jeg at jeg går for romtemperert meierismør, og passer på å ikke trykke bunnen for hardt ned. Takk 🤗

Anonymkode: 99eec...6d6

Det er lurt å smelte smøret før du blander det med kjeksen, for hvis smøret bare er romtemperert så må du automatisk jobbe mer for å fordele massen i bunnen og da blir den lett for hard.

Lykke til! Det blir sikkert veldig bra 🌸

Anonymkode: 71fa0...a27

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Det er lurt å smelte smøret før du blander det med kjeksen, for hvis smøret bare er romtemperert så må du automatisk jobbe mer for å fordele massen i bunnen og da blir den lett for hard.

Lykke til! Det blir sikkert veldig bra 🌸

Anonymkode: 71fa0...a27

Nå siterer jeg meg selv. Jeg mente smelte og avkjøle det ganske mye. Ikke kokende smør liksom 😅

Anonymkode: 71fa0...a27

Skrevet
Snok1 skrev (24 minutter siden):

Bremykt er nesten ren margarin og ikke smør. 

Feil.

Bremykt er meierismør iblandet rapsolje. Ikke margarin.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
Snok1 skrev (5 timer siden):

Bremykt er nesten ren margarin og ikke smør. 

Du tenker på Brelett, kanskje?

Anonymkode: 64722...35f

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Du tenker på Brelett, kanskje?

Anonymkode: 64722...35f

Nei. Så veldig enkelt er det å google: https://bremykt.no/produkter

INGREDIENSER
  • Meierismør
  • 30 % rapsolje
  • Vann
  • Vitamin D

Anonymkode: 153e1...bda

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Nei. Så veldig enkelt er det å google: https://bremykt.no/produkter

INGREDIENSER
  • Meierismør
  • 30 % rapsolje
  • Vann
  • Vitamin D

Anonymkode: 153e1...bda

Arg, leste feil, ble jo bare helt teit hele innlegget... Men altså, den som sier at bremykt er meierismør med rapsolje har rett. 

Anonymkode: 153e1...bda

Skrevet
Blizz1 skrev (5 timer siden):

Feil.

Bremykt er meierismør iblandet rapsolje. Ikke margarin.

 

AnonymBruker skrev (55 minutter siden):

Arg, leste feil, ble jo bare helt teit hele innlegget... Men altså, den som sier at bremykt er meierismør med rapsolje har rett. 

Anonymkode: 153e1...bda

Jeg var nok for kjapp på labben der. 
Takk for korreksjon!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...