AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #2 Skrevet 15. mai 2023 Reker er jo ganske lett å like? Hummer eventuelt? Om du liker det eller ikke kommer jo mye an på hva slags type rett du tenker å lage. Anonymkode: d3bc5...0de
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #3 Skrevet 15. mai 2023 Jeg får brekninger av hummer. Kan klare å spise et par reker, men det stopper der. Anonymkode: 5be4b...627 1
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #4 Skrevet 15. mai 2023 AnonymBruker skrev (48 minutter siden): Jeg får brekninger av hummer. Kan klare å spise et par reker, men det stopper der. Anonymkode: 5be4b...627 Jeg også. Jeg kan spise noen få reker på en loffskive, om jeg kjører på med masse tilbehør. Hummer har jeg presset i meg en gang, med tårer i øynene og masse brekninger som jeg prøvde mitt beste for å skjule. Scampi liker jeg bare om de er fritert og dyppet i chilimajones. Men jeg liker tomatisert blåskjellgryte og stekte kamskjell (til en viss grad, det er nok med maks to i en forrett). Anonymkode: 644c4...a9d
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #5 Skrevet 15. mai 2023 Snøkrabbe er sykt digg. Anonymkode: 22633...348
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #6 Skrevet 15. mai 2023 Kamskjell er veldig nøytralt i smaken. Anonymkode: 3832a...801 1
Summeer Skrevet 15. mai 2023 #7 Skrevet 15. mai 2023 Hvorfor skal det tvinges på noen? Jeg spiser så og si alt bortsett fra skalldyr. Takler ikke konsistensen. Og et eller annet med smaken. Og ja, jeg har virkelig prøvd. Har en nær venn som er kjøkkensjef på en anerkjent sjømatrestaurant og har fått mye som skal være veldig, veldig godt. Men nei. Takler det ikke! 1
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #8 Skrevet 15. mai 2023 Rå reke eller snøkrabbe smaker søtt. Fritert scampi smaker ingenting, så en av disse tre er sikkert valg. Kombiner med avokado, agurk og litt sursøt saus feks. Anonymkode: 38108...715
Ænema Skrevet 15. mai 2023 #9 Skrevet 15. mai 2023 reker, scampi, kreps (hummer er godt men er dyrt og nært truet så bør ligge unna)
AnonymBruker Skrevet 15. mai 2023 #10 Skrevet 15. mai 2023 Scampi er lettest, tror jeg. Kjøp rå scampi, rens dem, surr olivenolje med finhakket hvitløk og chili og stek til slutt scampiene i dette, server med godt brød til å moppe opp oljen med (gambas al pil pil, mange oppskrifter på nett). Eller ha scampi i sterk curry/suppe, eller fritert. Sjøkreps er min favoritt. Sjøkreps og kongekrabbeklør har ganske mild smak og fin konsistens. Gratinerte sjøkreps med hvitløk- og urtesmør er helt nydelig. Anonymkode: 6b395...342
Taluno Skrevet 15. mai 2023 #11 Skrevet 15. mai 2023 Hva er det som gjør at personen tror den ikke liker skalldyr? Har den prøvd? Er det smak eller konsistens? Jeg unngikk skalldyr til jeg var nærmere 30, fordi jeg kun hadde smakt reker og det smaker høgg... Så fikk jeg blåskjell, det var fantastisk! Og kamskjell! Og scampi! Men østers går ikke ned, og jeg klarer absolutt ikke vanlige reker. Det er mye skalldyr som kan tilberedes slik at man kamuflerer smak, hvis det er det som er vanskelig. Scampi eller blåskjell laget med hvitvin, hvitløk, chili og ingefær f.eks.
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2023 #12 Skrevet 16. mai 2023 Hvis hen liker fiskesuppe så kan du prøve med litt reker i. Eller reker/kreps som garnityr i annen suppe som gulrotssuppe. Blåskjell er sært for noen, men man kan lage blåskjellsuppe med mange ulike smaker. Hvis hen liker karri, kokosmelk, chili, thai eller ammet så kan suppen baseres på det. Krabbe (hvitt kjøtt) på godt brød. Masse majones eller aioli. Pepper på toppen kan være godt. Sjøkreps med estragonsaus Pannestekt kamskjell med ertepure og sprøstekt chorizo. Pasta med reker Reker i salat Surf and turf Gambas al pil pil Friterte akkarringer, reker, scampi med diverse dressinger til. Anonymkode: 48fbd...9b0 1
Brunhilde Skrevet 16. mai 2023 #13 Skrevet 16. mai 2023 AnonymBruker skrev (16 timer siden): Hvis hen liker fiskesuppe så kan du prøve med litt reker i. Eller reker/kreps som garnityr i annen suppe som gulrotssuppe. Blåskjell er sært for noen, men man kan lage blåskjellsuppe med mange ulike smaker. Hvis hen liker karri, kokosmelk, chili, thai eller ammet så kan suppen baseres på det. Krabbe (hvitt kjøtt) på godt brød. Masse majones eller aioli. Pepper på toppen kan være godt. Sjøkreps med estragonsaus Pannestekt kamskjell med ertepure og sprøstekt chorizo. Pasta med reker Reker i salat Surf and turf Gambas al pil pil Friterte akkarringer, reker, scampi med diverse dressinger til. Anonymkode: 48fbd...9b0 Dårlig gjort! Så og si alt du ramser opp her er noe av det beste jeg vet og nå ble jeg sulten. (Liker selve innmaten i krabba også da, nesten bedre en det hvite kjøttet fra klør og hus).
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2023 #14 Skrevet 16. mai 2023 Reker eller kreps. Anonymkode: 50d2e...b6d
Tiuren Skrevet 16. mai 2023 #15 Skrevet 16. mai 2023 Lag en asiatisk vri, frityr og chili endrer opplevelsen av skalldyr.
AnonymBruker Skrevet 16. mai 2023 #16 Skrevet 16. mai 2023 Kreps er mildest synes jeg. Anonymkode: 7bd1e...13b
Luckiness Skrevet 16. mai 2023 #17 Skrevet 16. mai 2023 Hvis det er en annen enn deg selv du vil skal smake sjømat så bør du la det være opp til den personen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå