Gjest Gjest Skrevet 6. januar 2006 #3 Skrevet 6. januar 2006 hvitsaus med karri? (til fiskeboller etc) buljongbasis med jevning og karri? (til kinesisk)
Nelle Skrevet 6. januar 2006 #4 Skrevet 6. januar 2006 Aprikossaus: 1 hakket løk 1 fedd hvitløk 1 ss olje 2 laurbærblader 2 ss karri 4 ss aprikossyltetøy 3 ss eplemost 1 dl hønsebuljong 1 dl matfløte 4 ss creme fraiche salt pepper Løk, hvitløk og laurblærblader surres i oljen i 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene og la koke noen minutter. Sil av. Smak til med salt og pepper. ----------- Den heter aprikossaus, men smaker mye karry - og er helt HIMMELSK!! Men; passer ikke til fiskeboller hvis det var det du var ute etter. Smaker best til litt orientalske retter, med ris og f.eks hvitt kjøtt. Jeg pleier å lage den til det følgende: Kalkunbryst med bacon og rosmarin, stekt i leirgryte (blir utrolig saftig) Mangochutney (lager min chutney selv) Basmatiris Bananskiver littegrann stekt sammen med cashewnøtter Himmelsk godt! - og perfekt med appelsin- og rosmariniskrem til dessert.
Arkana Skrevet 6. januar 2006 #5 Skrevet 6. januar 2006 Karrisaus 1 finhakket sjalottløk 1 hvitløksbåt 1 ss karri 2 ss kokosmelk 1 eple i små biter ½ banan i biter ½ liter hønsebuljng noen stilker av friske urter (rosmarin, timian, persille) 1 ts tomatpuré litt crème fraîche salt/pepper Fres løk blank i litt smør. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt crème fraîche og kok til sausen tykner. Avkjøl litt og kjør glatt i foodprocessor. Sil sausen, pisk inn noen skjeer crème fraiche og smak til med salt og pepper. Kremet karrisaus (ca 6 dl) 1 stor finhakket løk en klatt smør 2 knuste hvitløksfedd 1 ss karripulver 3 dl hønse- eller grønnsaksbuljong 3 dl kremfløte 1,5 dl kokosmelk en skvett limesaft salt Stek løk og hvitløk mykt i smøret. Tilsett karri og stek 5-6 minutter til. Tilsett buljong og kok opp. La småkoke til det er redusert til halvparten. Tilsett fløte og la koke 10-15 minutter. Tilsett kokosmelk, kok opp. Smak til med salt og pepper. Sil sausen og server. Mild karrisaus (4-6 pers.) 1 hakket løk 1 hakket selleristang 1 knust hvitløksfedd 1½ ss hvetemel 1 ts sukker ½ ts karri 3,75 dl fiskebuljong ¼ ts sambal oelek 2 flådde tomater, hakkede 1 ss tomatpuré ½ hakket rød paprika ½ hakket grønn paprika 125 g frosne erter 1 ss hakket koriander Stek løk, selleri og hvitløk mykt i smør. Rør inn mel, sukker og karri. Rør inn buljong og sambal oelek og la småkoke 20 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré, paprika og erter og la småkoke 2 minutter. Rør inn koriander.
Gjest Gjest Skrevet 6. januar 2006 #6 Skrevet 6. januar 2006 Det blir aller best hvis man ikke bruker karrikrydder, men blander en karri selv. (Karri er egentlig en betegnelse på en blanding av krydder, og det er sjelden to karrier er like!) Men da blir det vel ikke enkelt?
Rosenrød Skrevet 6. januar 2006 #7 Skrevet 6. januar 2006 Hvilken av de tre sausene dine synes du er best, Arkana?
Arkana Skrevet 6. januar 2006 #8 Skrevet 6. januar 2006 (endret) Hvilken av de tre sausene dine synes du er best, Arkana? ← Det er litt varierende. Jeg er ikke så glad i kokosmelk, og bytter det ofte ut med fløte/crème fraîche e.l. , eller bare sløyfer det. Den siste er vel den jeg lager oftest, men bytter ut fiskebuljong med hønsebuljong (lager den til kjøtt og ikke fisk), og bruker mer karri da jeg liker den hot. Veldig godt til kylling! Endret 6. januar 2006 av Arkana
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå