Gå til innhold

Hvordan lege karry saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Kan noen gi meg en god og enkel oppskrift?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

hvitsaus med karri? (til fiskeboller etc)

buljongbasis med jevning og karri? (til kinesisk)

Skrevet

Aprikossaus:

1 hakket løk

1 fedd hvitløk

1 ss olje

2 laurbærblader

2 ss karri

4 ss aprikossyltetøy

3 ss eplemost

1 dl hønsebuljong

1 dl matfløte

4 ss creme fraiche

salt

pepper

Løk, hvitløk og laurblærblader surres i oljen i 10 minutter. Ha i resten av ingrediensene og la koke noen minutter. Sil av. Smak til med salt og pepper.

-----------

Den heter aprikossaus, men smaker mye karry - og er helt HIMMELSK!! Men; passer ikke til fiskeboller hvis det var det du var ute etter. Smaker best til litt orientalske retter, med ris og f.eks hvitt kjøtt. Jeg pleier å lage den til det følgende:

Kalkunbryst med bacon og rosmarin, stekt i leirgryte (blir utrolig saftig)

Mangochutney (lager min chutney selv)

Basmatiris

Bananskiver littegrann stekt sammen med cashewnøtter

Himmelsk godt! - og perfekt med appelsin- og rosmariniskrem til dessert.

Skrevet

Karrisaus

1 finhakket sjalottløk

1 hvitløksbåt

1 ss karri

2 ss kokosmelk

1 eple i små biter

½ banan i biter

½ liter hønsebuljng

noen stilker av friske urter (rosmarin, timian, persille)

1 ts tomatpuré

litt crème fraîche

salt/pepper

Fres løk blank i litt smør. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt crème fraîche og kok til sausen tykner. Avkjøl litt og kjør glatt i foodprocessor. Sil sausen, pisk inn noen skjeer crème fraiche og smak til med salt og pepper.

Kremet karrisaus (ca 6 dl)

1 stor finhakket løk

en klatt smør

2 knuste hvitløksfedd

1 ss karripulver

3 dl hønse- eller grønnsaksbuljong

3 dl kremfløte

1,5 dl kokosmelk

en skvett limesaft

salt

Stek løk og hvitløk mykt i smøret. Tilsett karri og stek 5-6 minutter til. Tilsett buljong og kok opp. La småkoke til det er redusert til halvparten. Tilsett fløte og la koke 10-15 minutter. Tilsett kokosmelk, kok opp. Smak til med salt og pepper. Sil sausen og server.

Mild karrisaus (4-6 pers.)

1 hakket løk

1 hakket selleristang

1 knust hvitløksfedd

1½ ss hvetemel

1 ts sukker

½ ts karri

3,75 dl fiskebuljong

¼ ts sambal oelek

2 flådde tomater, hakkede

1 ss tomatpuré

½ hakket rød paprika

½ hakket grønn paprika

125 g frosne erter

1 ss hakket koriander

Stek løk, selleri og hvitløk mykt i smør. Rør inn mel, sukker og karri. Rør inn buljong og sambal oelek og la småkoke 20 minutter. Tilsett tomater, tomatpuré, paprika og erter og la småkoke 2 minutter. Rør inn koriander.

Skrevet

Det blir aller best hvis man ikke bruker karrikrydder, men blander en karri selv. (Karri er egentlig en betegnelse på en blanding av krydder, og det er sjelden to karrier er like!) Men da blir det vel ikke enkelt? :sjenert:

Skrevet

Hvilken av de tre sausene dine synes du er best, Arkana?

Skrevet (endret)
Hvilken av de tre sausene dine synes du er best, Arkana?

Det er litt varierende. Jeg er ikke så glad i kokosmelk, og bytter det ofte ut med fløte/crème fraîche e.l. , eller bare sløyfer det. Den siste er vel den jeg lager oftest, men bytter ut fiskebuljong med hønsebuljong (lager den til kjøtt og ikke fisk), og bruker mer karri da jeg liker den hot. Veldig godt til kylling!

Endret av Arkana

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...