AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #1 Skrevet 13. mai 2023 Hvorfor gjør dere det? Det å skjære ost på høykant (kortsida eller langsida) er mer økonomisk, da du slipper en stor, slapp osteskalk til slutt, men heller ender opp med en liten, slapp osteskalk. Anonymkode: 7abbf...7b9 4 1
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #2 Skrevet 13. mai 2023 Jeg er enig i at det er mer praktisk å skjære på kortsidene, men på hvilken måte er det mer økonomisk? Anonymkode: adb1d...4fd 2
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #3 Skrevet 13. mai 2023 Fordi vi serverer frokost på et bord, og da ligger osten på en fjøl. Skalken brukes uansett i matlaging, ofte lenge før det bare er litt igjen. Så det er ikke noe svinn. Anonymkode: d55e3...6a9 3 1
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #4 Skrevet 13. mai 2023 Gjør begge delene, men kjøpte meg ny ostehøvel fra Bunnpris. Seriøst, 59 kr og den var superfin, skjærte tykke fine skiver. Beste ostehøvelen jeg har hatt. ( og neida, jobber ikke på Bunnpris) Anonymkode: f81c3...56c 1
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #5 Skrevet 13. mai 2023 Fordi jeg er lært opp til det og derfor har det blitt en vane. Mindre økonomisk er det ikke da siden jeg bruker revet ost i en del mat så skalken blir brukt uansett. Bruker vel ost mer i mat enn som skivet pålegg. Anonymkode: 51a95...64a 3
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #6 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Gjør begge delene, men kjøpte meg ny ostehøvel fra Bunnpris. Seriøst, 59 kr og den var superfin, skjærte tykke fine skiver. Beste ostehøvelen jeg har hatt. ( og neida, jobber ikke på Bunnpris) Anonymkode: f81c3...56c Hvorfor vil du ha tykke skiver? Gulost skal ha tynne skiver 😍 Anonymkode: 51a95...64a 1 1
MyMichelle Skrevet 13. mai 2023 #7 Skrevet 13. mai 2023 Fordi samboeren liker å høvle på bredsiden. Han er vant til det fra da han spiste hjemmelaget ost. Vi kaster ikke noe. Skjærer «skalken» i strimler, og spiser den.
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #8 Skrevet 13. mai 2023 Jeg gjør som flere her, bruker skalken til matlaging så null fare for vaste her 👍🏻 Anonymkode: 5a10d...2b5
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #9 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg gjør som flere her, bruker skalken til matlaging så null fare for vaste her 👍🏻 Anonymkode: 5a10d...2b5 Vaste? https://naob.no/ordbok/vaste Anonymkode: 80b83...427 1 3
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #10 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvorfor gjør dere det? Det å skjære ost på høykant (kortsida eller langsida) er mer økonomisk, da du slipper en stor, slapp osteskalk til slutt, men heller ender opp med en liten, slapp osteskalk. Anonymkode: 7abbf...7b9 Hva er forskjellen på en stor, slapp ost og en liten, slapp ost? Anonymkode: 80b83...427 3
Lula Skrevet 13. mai 2023 #11 Skrevet 13. mai 2023 Høvler alltid på bredsiden. Rester rives og legges i fryseren ferdig til bruk på feks pizza
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #12 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Gjør begge delene, men kjøpte meg ny ostehøvel fra Bunnpris. Seriøst, 59 kr og den var superfin, skjærte tykke fine skiver. Beste ostehøvelen jeg har hatt. ( og neida, jobber ikke på Bunnpris) Anonymkode: f81c3...56c Jeg hater tykke osteskiver. Liker tynne skiver, og heller flere av dem. Smaken er forskjellig. Anonymkode: ed817...04e 2
Gjest Belinda B Skrevet 13. mai 2023 #13 Skrevet 13. mai 2023 Osten ligger gjerne på en fjøl når man høvler og da er det upraktisk å måtte snu den hele tiden.
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #14 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (1 time siden): Hvorfor vil du ha tykke skiver? Gulost skal ha tynne skiver 😍 Anonymkode: 51a95...64a Liker det best:) Anonymkode: f81c3...56c
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2023 #15 Skrevet 13. mai 2023 Høvler alltid på bredsiden, det er den riktige måten her i hus. Skalkene som blir igjen rasper vi og bruker på taco, pizza og slikt. Ingenting går vekk. Anonymkode: 836bf...c13 1
Mezzosoprena Skrevet 13. mai 2023 #16 Skrevet 13. mai 2023 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Hvorfor gjør dere det? Det å skjære ost på høykant (kortsida eller langsida) er mer økonomisk, da du slipper en stor, slapp osteskalk til slutt, men heller ender opp med en liten, slapp osteskalk. Anonymkode: 7abbf...7b9 Kan du ikke bare passe på deg selv, og la folk gjøre det de finnes mest praktisk? Jeg høvler på bredsiden - den "slappe osteskalken" rives opp og brukes på ting som skal ha smelta ost på seg...
AnonymBruker Skrevet 14. mai 2023 #17 Skrevet 14. mai 2023 Min far høvler på bredsida. Og osteklokka hans holder osten så godt fast at man kan høvle til skalken er tynn nok til pålegg. Anonymkode: e0520...ff4
AnonymBruker Skrevet 14. mai 2023 #18 Skrevet 14. mai 2023 Jeg kjøper ferdig skivet. Alltid gjort. Aldri svinn Anonymkode: 374bb...d81
AnonymBruker Skrevet 14. mai 2023 #19 Skrevet 14. mai 2023 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Jeg kjøper ferdig skivet. Alltid gjort. Aldri svinn Anonymkode: 374bb...d81 Hvordan legger man inn bilde? Anonymkode: 374bb...d81
AnonymBruker Skrevet 14. mai 2023 #20 Skrevet 14. mai 2023 Jeg legger skalkene i frysen. Så brukes de til for eksempel til pizza og lasagne senere. Anonymkode: a02d1...22f
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå