Gå til innhold

Hvis man blir forgiftet av ris og pasta som har stått i romtemperatur, når er det vanlig å få de første symptomene?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg glemte meg helt og spiste litt..

Anonymkode: 30ebd...41f

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvor lenge gadde det stått framme?

Anonymkode: 188b1...900

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (40 minutter siden):

Hvor lenge gadde det stått framme?

Anonymkode: 188b1...900

Fra i går kveld til 09 i morges

Anonymkode: 30ebd...41f

AnonymBruker
Skrevet

1-24 timer.

Anonymkode: c9d88...cde

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (10 timer siden):

Jeg glemte meg helt og spiste litt..

Anonymkode: 30ebd...41f

Mat blir ikke automatisk bedervet av å stå et døgn i romtemperatur. Og når den blir fordervet både ser, lukter og smaker du at maten ikke er spiselig. Hvis maten smaker og lukter ok, er det som regel ok å spise den også.

Hvor ofte hører du egentlig om folk som har blitt matforgiftet? 

Anonymkode: fad70...42e

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Mat blir ikke automatisk bedervet av å stå et døgn i romtemperatur. Og når den blir fordervet både ser, lukter og smaker du at maten ikke er spiselig. Hvis maten smaker og lukter ok, er det som regel ok å spise den også.

Hvor ofte hører du egentlig om folk som har blitt matforgiftet? 

Anonymkode: fad70...42e

Det du skriver, gjelder ikke pasta og ris. Les deg opp. 

Anonymkode: d5efd...de1

  • Liker 6
  • Hjerte 1
  • Nyttig 4
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 minutter siden):

Mat blir ikke automatisk bedervet av å stå et døgn i romtemperatur. Og når den blir fordervet både ser, lukter og smaker du at maten ikke er spiselig. Hvis maten smaker og lukter ok, er det som regel ok å spise den også.

Hvor ofte hører du egentlig om folk som har blitt matforgiftet? 

Anonymkode: fad70...42e

Tror ikke du skal rådgi når du ikke vet noe om oppbevaring av ris og pasta:

https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037

Anonymkode: 2b2d4...5f1

  • Liker 5
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Tror ikke du skal rådgi når du ikke vet noe om oppbevaring av ris og pasta:

https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037

Anonymkode: 2b2d4...5f1

En riktig fornøyelig skrekkhistorie kokt på en spiker som består av ett tilfelle som er registrert i Sveits og et par tilfeller i Belgia.

Det er ikke vanlig at ris og pasta blir dødelig av å stå over natta på kjøkkenbenken. Det er ikke uvanlig engang. Når det skjer, er det så oppsiktsvekkende at eksperter skriver forskningsrapporter om det.

Og så plukkes saken opp av sensasjonshungrige journalister: Du kan DØ av å spise ris! UÆÆÆÆ! 

Og folk kobler ut fornuften og tror på historien som den skjære sanning. Det er jo en ekspert som har sagt det til og med!

Hjelpe og trøste. 

Anonymkode: fad70...42e

  • Liker 7
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet
19 minutter siden, AnonymBruker said:

En riktig fornøyelig skrekkhistorie kokt på en spiker som består av ett tilfelle som er registrert i Sveits og et par tilfeller i Belgia.

Det er ikke vanlig at ris og pasta blir dødelig av å stå over natta på kjøkkenbenken. Det er ikke uvanlig engang. Når det skjer, er det så oppsiktsvekkende at eksperter skriver forskningsrapporter om det.

Og så plukkes saken opp av sensasjonshungrige journalister: Du kan DØ av å spise ris! UÆÆÆÆ! 

Og folk kobler ut fornuften og tror på historien som den skjære sanning. Det er jo en ekspert som har sagt det til og med!

Hjelpe og trøste. 

Anonymkode: fad70...42e

Det er vel ingen som tror at TS er i livsfare, men hun kan bli matforgiftet av å spise ris som har stått i romtemperatur i 12+ timer.

Sensasjonshungrige journalister er ikke det jeg forbinder med forskning.no. Hvis linken gikk til VG så skulle jeg vært enig med deg.

Anonymkode: c9d88...cde

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Har ikke tall på hvor ofte jeg har gjort dette, i løpet av de 30 årene jeg levde lykkelig uvitende om at det kunne være farlig. Gikk bra 100 % av gangene. Skal ikke bagatellisere og si at det bare er å kjøre på, men sjansen er ganske liten om uhellet er ute 😊

Anonymkode: de0d7...365

  • Liker 1
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Ja jeg har og spist spagetti og ris i gryteretter som har stått på komfyren en natt, og har spist det dagen etterpå uten at jeg har oppdaget noe. Men dette var og for 20 år siden da jeg ikke visste det var farlig engang. Satse på det går bra.

Anonymkode: a267e...386

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Ja jeg har og spist spagetti og ris i gryteretter som har stått på komfyren en natt, og har spist det dagen etterpå uten at jeg har oppdaget noe. Men dette var og for 20 år siden da jeg ikke visste det var farlig engang. Satse på det går bra.

Anonymkode: a267e...386

Jada. Og min onkel har røykt 30 sigaretter om dagen i 50 år. Han lever fremdeles. Min mor setter på vaskemaskin og oppvaskmaskin om natta mens hun sover. Huset har ikke brent ned - foreløpig. 

Det går alltid bra. Så spis pasta som har vært oppbevart i romtemperatur i mange timer. Røyk massevis av sigaretter. Sett på alt av elektronikk på natta mens du sover. Vi satser på at det går bra. 

Anonymkode: d5efd...de1

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (44 minutter siden):

Jada. Og min onkel har røykt 30 sigaretter om dagen i 50 år. Han lever fremdeles. Min mor setter på vaskemaskin og oppvaskmaskin om natta mens hun sover. Huset har ikke brent ned - foreløpig. 

Det går alltid bra. Så spis pasta som har vært oppbevart i romtemperatur i mange timer. Røyk massevis av sigaretter. Sett på alt av elektronikk på natta mens du sover. Vi satser på at det går bra. 

Anonymkode: d5efd...de1

Ro ned, ingen som oppfordret til å gjøre det 😄

Anonymkode: de0d7...365

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg fikk noe dårlig mat på en restaurant en gang. Kylling og pasta, litt usikker på hva som var dårlig, og da reagerte jeg med oppkast allerede på vei hjem. Vil si et par timer for min del.

Anonymkode: 052a2...a42

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det er vel ingen som tror at TS er i livsfare, men hun kan bli matforgiftet av å spise ris som har stått i romtemperatur i 12+ timer.

Sensasjonshungrige journalister er ikke det jeg forbinder med forskning.no. Hvis linken gikk til VG så skulle jeg vært enig med deg.

Anonymkode: c9d88...cde

Forskning.no er et statseid propagandaorgan med eneste formål å verne om konsensus.

Mye interessant der om naturvitenskap, men når det kommer til forskning på helse, er det legemiddelindustrien som bestemmer agendaen, akkurat som i FHI og Helsedirektoratet. 

Anonymkode: fad70...42e

AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar dere. I natt begynte jeg å få diare og den vedvarer enda selv om den har roet seg litt. Det kjipe er at det kommer totalt ut av det blå og da renner det skikkelig og er slimete..

Men formen ellers er jo helt fin så da vil det vel sannsynligvis ikke bli noe verre enn dette?

TS

Anonymkode: 30ebd...41f

AnonymBruker
Skrevet
13 hours ago, AnonymBruker said:

Forskning.no er et statseid propagandaorgan med eneste formål å verne om konsensus.

Mye interessant der om naturvitenskap, men når det kommer til forskning på helse, er det legemiddelindustrien som bestemmer agendaen, akkurat som i FHI og Helsedirektoratet. 

Anonymkode: fad70...42e

Å ja du er konspi-type! Det burde jeg skjønt. Vi må for all del passe oss for konsensus! :ironi:

Anonymkode: c9d88...cde

AnonymBruker
Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Takk for svar dere. I natt begynte jeg å få diare og den vedvarer enda selv om den har roet seg litt. Det kjipe er at det kommer totalt ut av det blå og da renner det skikkelig og er slimete..

Men formen ellers er jo helt fin så da vil det vel sannsynligvis ikke bli noe verre enn dette?

TS

Anonymkode: 30ebd...41f

Det går sannsynligvis over i løpet av et døgn.

https://www.fhi.no/nettpub/smittevernveilederen/sykdommer-a-a/bacillus-cereus-matforgiftning/

Anonymkode: c9d88...cde

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (18 timer siden):

En riktig fornøyelig skrekkhistorie kokt på en spiker som består av ett tilfelle som er registrert i Sveits og et par tilfeller i Belgia.

Det er ikke vanlig at ris og pasta blir dødelig av å stå over natta på kjøkkenbenken. Det er ikke uvanlig engang. Når det skjer, er det så oppsiktsvekkende at eksperter skriver forskningsrapporter om det.

Og så plukkes saken opp av sensasjonshungrige journalister: Du kan DØ av å spise ris! UÆÆÆÆ! 

Og folk kobler ut fornuften og tror på historien som den skjære sanning. Det er jo en ekspert som har sagt det til og med!

Hjelpe og trøste. 

Anonymkode: fad70...42e

Jeg har blitt matforgiftet av ris som har stått fremme og jeg kan bare fortelle at det anbefales ikke. Jeg ble syk ca 8-9 timer etter å ha inntatt måltidet. Jeg var syk i over 4 uker, måtte legges inn på sykehuset for å få antibiotika IV. Jeg gikk ned 17 kg, mistet barnet jeg bar på og var nær ved å miste livet flere ganger. 

Dette er ikke bare en skrekkhistorie tatt i løse lufta. De fleste er riktig nok ikke så uheldige som jeg var. Men jeg gidder ikke å teste det ut en gang til. Her går ris/pasta som ikke er spist opp i søpla. 

Anonymkode: 53be9...7e1

  • Hjerte 1
Skrevet

Jeg lagde altfor mye pasta bolognese i går. Glemte å sette det i kjøleskapet, så tok ikke sjansen 🙈 Følte meg  fornuftig, men nå føler jeg meg bare dum :ler:

KG er virkelig stedet for dype tema :knegg:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...