AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #1 Skrevet 5. mai 2023 Eller ville dere kastet siden det er 3 dager siden siste forbruksdag Anonymkode: 4d6a5...640
uglejenta Skrevet 5. mai 2023 #2 Skrevet 5. mai 2023 Ville kastet! Stor forskjell på best før og siste forbruksdag 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #3 Skrevet 5. mai 2023 Ville kastet det når det er kvernet kjøtt. Hadde det vært renskåret oksekjøtt hadde jeg luktet på det (og det hadde trolig vært helt fint). Anonymkode: 8149f...514
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #5 Skrevet 5. mai 2023 Kvernet kjøtt er jeg forsiktig med. Så tror jeg vilme kastet det Anonymkode: ed7c8...c1f
Einus Skrevet 5. mai 2023 #6 Skrevet 5. mai 2023 Bare tull. Den stekes jo. Så lite over dato går helt greit 👍 4
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 5. mai 2023 #7 Skrevet 5. mai 2023 3 dager er jo ingenting. Det hadde jeg brukt uten å blunke. Har brukt kjøttdeig som har gått ut på dato mange ganger. Det har alltid smakt helt normalt og ingen har blitt syke. Ikke rart det er mye matsvinn om det er vanlig å kaste kjøttdeig som har gått 3 dager over datoen
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #8 Skrevet 5. mai 2023 Har selv brukt kjøttdeig utgått for noen dager siden. Den er jo oppbevart kjølig og steker den i tillegg godt. Anonymkode: 42495...718 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #9 Skrevet 5. mai 2023 Hadde stekt og brukt det om det ser og lukter greit ut. Anonymkode: 7819c...388 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #10 Skrevet 5. mai 2023 https://www.matvett.no/brukopp-leksikon/storfekjott Anonymkode: 8149f...514 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #11 Skrevet 5. mai 2023 SE ! LUKT ! SMAK!!!!!! Anonymkode: 7a6c7...cf0 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #12 Skrevet 5. mai 2023 Om den hadde luktet som normalt så hadde jeg stekt den. Den skal jo gjennomstekes, så null problem. Har gjort det mange ganger og det har gått helt fint. Anonymkode: 448bc...ac5 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #13 Skrevet 5. mai 2023 uglejenta skrev (9 minutter siden): Ville kastet! Stor forskjell på best før og siste forbruksdag Blir maten oppbevart kjølig, kan "siste forbruksdag" utmerket spises lenge etter siste dato; jeg har spist Fjordland-ferdigmiddager to måneder etter dato uten at noe har skjedd, og REMA til under hundrelappen-middagene som jeg avslutter nå, gikk ut på dato i januar. Noe helt annet er om pakningen er åpen - da må den spises innen rimelig tid. Anonymkode: 8cdae...39f 2
enkefru Skrevet 5. mai 2023 #14 Skrevet 5. mai 2023 Så lenge det lukter greit, og du vet det har vært oppbevart riktig, ja! 2
Arild37 Skrevet 5. mai 2023 #15 Skrevet 5. mai 2023 Lukter den friskt, så er det null problem. Åpne, la den lufte noen sekunder, lukter det rart da, så kast 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #16 Skrevet 5. mai 2023 Da åpner jeg og lukter. Steker godt. Takk for svar Anonymkode: 4d6a5...640 3
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #17 Skrevet 5. mai 2023 Ikke rart det er stort matsvinn. Det går helt fint, om det ser og lukter greit ut. Spiste igår pølser som hadde siste forbruksdato 27 april, luktet, så og smakte helt fint - og ble ikke dårlig. Anonymkode: b6d5f...396 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #18 Skrevet 5. mai 2023 Så lenge den lukter greit så hadde jeg ikke hatt noen betenkeligheter med å spise det. Du lukter det veldig fort når kjøtt har blitt dårlig. Anonymkode: 09b76...e6a 2
Arkana Skrevet 5. mai 2023 #19 Skrevet 5. mai 2023 Hvis kjøttet lukter normalt ville jeg brukt det. Det skal uansett stekes godt. Jeg ser at du allerede har skrevet at du skal bruke kjøttet og det er fint. Vi kaster altfor mye mat i Norge og mat vet ikke hvilken dato det er og blir ikke umiddelbart dårlig straks best før-/siste forbruksdag-datoen inntreffer. 3
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #20 Skrevet 5. mai 2023 Uåpnet og grei lukt: null problem! La den stå ca 30min i romtemp før bruk....du skal jo gjennom steke den. Gjort dette selv mange ganger, 1uke gammel kjøttdeig for eks. Aldri opplevd noe problemer. Men kjøper kun hele kjøttstykker nå, for da kan man bruke det til alt Kverne selv osv.. Anonymkode: 4e67b...8e0 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå