Gå til innhold

Karbonadedeig, siste forbruksdag 02.05. Bruke i taco i kveld hvis den lukter greit?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Eller ville dere kastet siden det er 3 dager siden siste forbruksdag 

Anonymkode: 4d6a5...640

Skrevet

Ville kastet! Stor forskjell på best før og siste forbruksdag

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Ville kastet det når det er kvernet kjøtt. 

Hadde det vært renskåret oksekjøtt hadde jeg luktet på det (og det hadde trolig vært helt fint). 

Anonymkode: 8149f...514

AnonymBruker
Skrevet

Kvernet kjøtt er jeg forsiktig med. Så tror jeg vilme kastet det 

Anonymkode: ed7c8...c1f

Skrevet

Bare tull. Den stekes jo. Så lite over dato går helt greit 👍

  • Liker 4
Gjest Anonymus Notarius
Skrevet

3 dager er jo ingenting. Det hadde jeg brukt uten å blunke. Har brukt kjøttdeig som har gått ut på dato mange ganger. Det har alltid smakt helt normalt og ingen har blitt syke.

Ikke rart det er mye matsvinn om det er vanlig å kaste kjøttdeig som har gått 3 dager over datoen :o 

AnonymBruker
Skrevet

Har selv brukt kjøttdeig utgått for noen dager siden. Den er jo oppbevart kjølig og steker den i tillegg godt.

Anonymkode: 42495...718

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Hadde stekt og brukt det om det ser og lukter greit ut. 

Anonymkode: 7819c...388

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

SE ! LUKT ! SMAK!!!!!!

Anonymkode: 7a6c7...cf0

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Om den hadde luktet som normalt så hadde jeg stekt den. Den skal jo gjennomstekes, så null problem. Har gjort det mange ganger og det har gått helt fint.

Anonymkode: 448bc...ac5

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet
uglejenta skrev (9 minutter siden):

Ville kastet! Stor forskjell på best før og siste forbruksdag

Blir maten oppbevart kjølig, kan "siste forbruksdag" utmerket spises lenge etter siste dato; jeg har spist Fjordland-ferdigmiddager to måneder etter dato uten at noe har skjedd, og REMA til under hundrelappen-middagene som jeg avslutter nå, gikk ut på dato i januar.

Noe helt annet er om pakningen er åpen - da må den spises innen rimelig tid.

Anonymkode: 8cdae...39f

  • Liker 2
Skrevet

Så lenge det lukter greit, og du vet det har vært oppbevart riktig, ja!

 

  • Liker 2
Skrevet

Lukter den friskt, så er det null problem. Åpne, la den lufte noen sekunder, lukter det rart da, så kast

  • Liker 2
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Da åpner jeg og lukter. Steker godt. Takk for svar :)

Anonymkode: 4d6a5...640

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Ikke rart det er stort matsvinn.

 

Det går helt fint, om det ser og lukter greit ut.

 

Spiste igår pølser som hadde siste forbruksdato 27 april, luktet, så og smakte helt fint - og ble ikke dårlig.

Anonymkode: b6d5f...396

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Så lenge den lukter greit så hadde jeg ikke hatt noen betenkeligheter med å spise det. Du lukter det veldig fort når kjøtt har blitt dårlig.

Anonymkode: 09b76...e6a

  • Liker 2
Skrevet

Hvis kjøttet lukter normalt ville jeg brukt det. Det skal uansett stekes godt. Jeg ser at du allerede har skrevet at du skal bruke kjøttet og det er fint. Vi kaster altfor mye mat i Norge og mat vet ikke hvilken dato det er og blir ikke umiddelbart dårlig straks best før-/siste forbruksdag-datoen inntreffer. :) 

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Uåpnet og grei lukt: null problem! La den stå ca 30min i romtemp før bruk....du skal jo gjennom steke den. Gjort dette selv mange ganger, 1uke gammel kjøttdeig for eks. Aldri opplevd noe problemer.

Men kjøper kun hele kjøttstykker nå, for da kan man bruke det til alt Kverne selv osv..

Anonymkode: 4e67b...8e0

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...