AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #1 Skrevet 4. mai 2023 Til 17. mai så skal jeg servere pavlova, jeg har aldri laget pavlova i mitt liv, har ikke så veldig lyst til å prøvebake, men er generelt flink til å lage mat og bake (så jeg satser på at dette går bra) 1. Er det noen triks når det kommer til røra og stekingen? Jeg har et rundt kakefat så jeg skal ha en rund pavlova som passer fatet mitt. Eser pavlovaen ut når den steker? Er den lett å flytte på fat? 2. Jeg tenker å lage vaniljekremen av piano vaniljekrem og pisket kremfløte. Kan denne lages kvelden før eller bør kremfløten piskes samme dag den skal brukes for å være luftig? 3. Slik jeg har forstått det så bør pavlovaen monteres samme dag som den skal spises, stemmer dette? Og har dere enda flere flotte tips og triks? 😁 Anonymkode: 363b8...f86
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #2 Skrevet 4. mai 2023 Kremen piskes når kaka ferdigstilles rett før den skal spises. Hvis ikke blir marengsen myk. Anonymkode: 67263...db9 4
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #3 Skrevet 4. mai 2023 Aiai, pavlova-triksene mine får du aldri, det er på nivå med moltesteder🤓 Men den er lett å løfte over på fat, kremen både piskes og legges på rett før servering. Den eser ikke ut under stekingen. Anonymkode: 23031...85d 1
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #4 Skrevet 4. mai 2023 Toropavlova Toro ferdig sammenpisket pavlovakrem Bær. ellers; legg alt i lag rett før servering. Mitt triks; lag mange små pavlova bunner i stedet for 1, så slipper du mye gris og søl Anonymkode: 8b946...893 2
Bondenisse Skrevet 4. mai 2023 #5 Skrevet 4. mai 2023 1. ikke ta den ut av ovnen. Bare skru av og vent til neste morgen flr du åpner døra. 2. bruk finkornet sukker. Bytt gjerne ut 30% med melis. 3. ta litt eddik på tørkepapir og tørk over bollen før du pisker egg 4. pisk eggehvitene stive før du forsiktig pisker inn sukkeret Etter min mening går det helt fint å lage kremen dagen før og la den stå i kjøleskapet til kaken skal monteres. Her er trikset å ha kjøleskapstemperatur på vaniljekremen, få kremen litt stiv. Og så skjærer du den inn med slikkepotten. 5 2
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #6 Skrevet 4. mai 2023 Mitt topptriks: Lag noe annet enn pavlova. Noe som faktisk er godt. Anonymkode: 53def...7c4 4 1
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #7 Skrevet 4. mai 2023 Mitt tips er å ha kandisert sitronskall og noen mynteblader sammen med bærene på toppen. Både dekorativt og veldig godt. Kandisert sitronskall lager man fort og kan lages et par dager før 17. mai. Når det gjelder bunnen så mener jeg at det er Tv2-Wenches oppskrift jeg har hatt best suksess med. Anonymkode: d3132...aa2 3
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #8 Skrevet 4. mai 2023 Takk for tips folkens 😊 Det hadde vært betydelig lettere å stivpiske kremfløten og vende inn vaniljekremen kvelden før istedenfor å sjonglere med kjøkkenmaskinen og oppvask i bunad Mynte var også lurt! ts Anonymkode: 363b8...f86 2
AnonymBruker Skrevet 4. mai 2023 #9 Skrevet 4. mai 2023 AnonymBruker skrev (38 minutter siden): Takk for tips folkens 😊 Det hadde vært betydelig lettere å stivpiske kremfløten og vende inn vaniljekremen kvelden før istedenfor å sjonglere med kjøkkenmaskinen og oppvask i bunad Mynte var også lurt! ts Anonymkode: 363b8...f86 Kremen kan du fint lage på morningen f.eks å legge i en egen boks, for så å legge på bunnen før servering 😊 Anonymkode: ce021...0d3 2
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #10 Skrevet 5. mai 2023 AnonymBruker skrev (10 timer siden): Kremen kan du fint lage på morningen f.eks å legge i en egen boks, for så å legge på bunnen før servering 😊 Anonymkode: ce021...0d3 Frokosten (der pavlovaen skal serveres) starter kl 08 da 😅 ts Anonymkode: 363b8...f86
MarianneE Skrevet 5. mai 2023 #11 Skrevet 5. mai 2023 Istedenfor vaniljekrem er lemoncurd helt nydelig på pavlova. Lemoncurd og så krem oppå. 1 1
anepane85 Skrevet 5. mai 2023 #12 Skrevet 5. mai 2023 Jeg bruker bringebæreddik i oppskriften til marengsen og ofte granateple i toppingen, for å tilføre litt syrlighet til resten av bærene 1
smurfebuss Skrevet 5. mai 2023 #13 Skrevet 5. mai 2023 Ta litt av marengsen i en sprøytepose. Når du har fordelt resten av marengsen utover bakepapiret tar du sprøyteposen og lager dotter rundt kanten på hele marengsbunnen. Da får bunnen en kant som gjør at all kremen og pynten ikke sklir av ved montering/servering. 2 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #14 Skrevet 5. mai 2023 Jeg har hvitvinseddik i marengsen, og heller slt over på stekeplate og smører utover selv slik at jeg får akkurat den formen jeg vil ha, marengs sklir ikke utover i ovnen. Kremen skal ikke på før rett før servering, ellers blir alt soggy. Pavlova er kjempeenkelt å lage, du kan lage både marengsbunn og kremen dagen i forveien 😊 Anonymkode: 3fbb2...aed 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #15 Skrevet 5. mai 2023 Ikke åpne døra på stekovnen under steking. Da kan marengsen falle sammen på midten. Anonymkode: e8b7a...d8a 1
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #16 Skrevet 5. mai 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Frokosten (der pavlovaen skal serveres) starter kl 08 da 😅 ts Anonymkode: 363b8...f86 Da lager du den på kvelden. Anonymkode: cdf94...dec
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #17 Skrevet 5. mai 2023 Bak en "øvebunn" god tid i forveien. Det er mitt beste tips. 😅 Anonymkode: 4a0e7...367
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #18 Skrevet 5. mai 2023 tps://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Du lager Nigella Lawson sin med sjokolade og bringebær. Anonymkode: 3afa9...0d2 1
ElisabethS65 Skrevet 5. mai 2023 #19 Skrevet 5. mai 2023 AnonymBruker skrev (2 timer siden): tps://www.nigella.com/recipes/chocolate-raspberry-pavlova Du lager Nigella Lawson sin med sjokolade og bringebær. Anonymkode: 3afa9...0d2 Eller hennes sitronpavlova (https://www.nigella.com/recipes/lemon-pavlova) med denne sitronkremen (https://www.youtube.com/watch?v=5wqtrF3ampo) - NydEliG!!!! 👌
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #20 Skrevet 5. mai 2023 Bruker alltid denne oppskriften. Perfekt hver gang: https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/pavlovakake-til-17.mai Trikset er lang steketid og lav varme. Hardt stekte pavlova er stusselig! Anonymkode: 7f360...3c7
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå