AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #1 Skrevet 3. mai 2023 Hei! Jeg er på jakt etter den perfekte kanelbolla, og lurer på hvordan DU lager fyllet? Min beste så langt er 250 gr meierismør 3 dl sukker 6 ss kanel blandes sammen og smøres utover. Håper på mange innspill🙌 Anonymkode: 220d1...e0a
Hunter7 Skrevet 3. mai 2023 #2 Skrevet 3. mai 2023 På slump*: Brunet smør som har fått stå i kjøleskapet for å bli stivt. Halvt om halvt med brunt og finkornet hvitt sukker. Halvt om halvt med Cassia- og Ceylon-kanel. Ei raus klype havsalt (Skvett med enten lys sirup eller lønnesirup - førstnevnte med pekannøtter, sistnevnte med grovhakkede valnøtter i fyllet) (Ristede og grovhakkede valnøtter eller pekannøtter) Reduserer også sukkermengdene noe hvis jeg bruker sirup. *Hvor mye fyll jeg lager, avhenger av hvor stor oppskrift jeg bruker. Smaker den til underveis, og det som ikke brukes, fryses ned. 2 1
Gibralfaro Skrevet 3. mai 2023 #3 Skrevet 3. mai 2023 Har ikke noen oppskrift tilgjengelig, men jeg følger kanelbolleoppskrift, så erstatter jeg fyll av margarin, sukker og kanel, med fyll av marsipan og friske, moste blåbær. Kan bli litt klissete om man har for mye fyll, men fy flate så godt! 1
Magrat Skrevet 3. mai 2023 #4 Skrevet 3. mai 2023 (endret) Min oppskrift 😊 500 gr hvetemel 75 gr sukker 1/2 pk gjær 75 gr smør 3 1/4 dl melk 1 ts hel kardemomme knust med morter 1 ts kanel 1 ts vaniljesukker - elte 10 minutter - heve 1 time 100 gr smør 80 gr sukker 2 ss kanel 1 ts kardemomme (finmalt) - heve 40 minutter - 220 grader 10 minutter Endret 3. mai 2023 av Magrat
Badebuksa2.0 Skrevet 3. mai 2023 #5 Skrevet 3. mai 2023 200g smør 2 dl sukker 3ss malt kanel Oooog! En liten klype salt😱 1
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #6 Skrevet 3. mai 2023 Bytt ut hvitt sukker med brunt!! Anonymkode: 484f6...917 1
Brunhilde Skrevet 4. mai 2023 #8 Skrevet 4. mai 2023 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Bytt ut hvitt sukker med brunt!! Anonymkode: 484f6...917 Hvis man tilsetter et par ss med malte mandler i tillegg, så blir fyllet litt fastere. 1 ss maizena kan gjøre samme nytten, for vi vil jo ha alt det gode inni bollene, ikke på stekeplata. 1
Arkana Skrevet 5. mai 2023 #10 Skrevet 5. mai 2023 Kardemommefyll er kjempegodt. Til en oppskrift på to brett med snurrer bruker du 175 g revet marsipan, 5 g smeltet smør og 2 ts kardemomme.
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2023 #11 Skrevet 5. mai 2023 Smør, brunt sukker og litt kanel. Smelt alt sammen i panne og sett til avkjøling Anonymkode: fac43...0b8
Mt3 Skrevet 5. mai 2023 #12 Skrevet 5. mai 2023 Synes bestandig det blir best om en kjevler fyllet inni. Altså smører det på, bretter dobbelt, kjevler ut igjen også smører på mer før en bretter og snurrer.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå