Gå til innhold

Fyll i kanelbolle/kanelsnurr/skillingsbolle osv


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

Jeg er på jakt etter den perfekte kanelbolla, og lurer på hvordan DU lager fyllet?

Min beste så langt er 

250 gr meierismør 

3 dl sukker

6 ss kanel

blandes sammen og smøres utover.

 

Håper på mange innspill🙌

Anonymkode: 220d1...e0a

Skrevet

På slump*:

  • Brunet smør som har fått stå i kjøleskapet for å bli stivt. 
  • Halvt om halvt med brunt og finkornet hvitt sukker. 
  • Halvt om halvt med Cassia- og Ceylon-kanel.
  • Ei raus klype havsalt
  • (Skvett med enten lys sirup eller lønnesirup - førstnevnte med pekannøtter, sistnevnte med grovhakkede valnøtter i fyllet)
  • (Ristede og grovhakkede valnøtter eller pekannøtter)

Reduserer også sukkermengdene noe hvis jeg bruker sirup.

*Hvor mye fyll jeg lager, avhenger av hvor stor oppskrift jeg bruker. Smaker den til underveis, og det som ikke brukes, fryses ned.  

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Har ikke noen oppskrift tilgjengelig, men jeg følger kanelbolleoppskrift, så erstatter jeg fyll av margarin, sukker og kanel, med fyll av marsipan og friske, moste blåbær. Kan bli litt klissete om man har for mye fyll, men fy flate så godt!

  • Liker 1
Skrevet (endret)

Min oppskrift 😊

500 gr hvetemel
75 gr sukker
1/2 pk gjær
75 gr smør
3 1/4 dl melk
1 ts hel kardemomme knust med morter
1 ts kanel
1 ts vaniljesukker 

- elte 10 minutter
- heve 1 time

100 gr smør
80 gr sukker
2 ss kanel
1 ts kardemomme (finmalt)


- heve 40 minutter 
- 220 grader 10 minutter 

 

Endret av Magrat
Skrevet

200g smør

2 dl sukker

3ss malt kanel

Oooog! En liten klype salt😱

  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Bytt ut hvitt sukker med brunt!!

Anonymkode: 484f6...917

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Marsipan  :)

Anonymkode: 7e08b...0f8

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (9 timer siden):

Bytt ut hvitt sukker med brunt!!

Anonymkode: 484f6...917

Hvis man tilsetter et par ss med malte mandler i tillegg, så blir fyllet litt fastere.  1 ss maizena kan gjøre samme nytten, for vi vil jo ha alt det gode inni bollene, ikke på stekeplata.

  • Hjerte 1
Skrevet

Kan også fylle med karamelliserte epler.

Skrevet

Kardemommefyll er kjempegodt. Til en oppskrift på to brett med snurrer bruker du 175 g revet marsipan, 5 g smeltet smør og 2 ts kardemomme.

AnonymBruker
Skrevet

Smør, brunt sukker og litt kanel. Smelt alt sammen i panne og sett til avkjøling :) 

Anonymkode: fac43...0b8

Skrevet

Synes bestandig det blir best om en kjevler fyllet inni. Altså smører det på, bretter dobbelt, kjevler ut igjen også smører på mer før en bretter og snurrer.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...