AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #1 Del Skrevet 3. mai 2023 Jeg har begynt å støte på artikler i media som sier at salt er viktig for kroppen. Jeg har vokst opp med at salt er store satan i kosten og at det bør unngås for enhver pris, akkurat som fett. Er saltet friskmeldt? Anonymkode: 9775f...f9f 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #2 Del Skrevet 3. mai 2023 Salt ER viktig i en viss mengde så en ikke skal skylle ut viktige salter og mineraler, men det saltforbruket vi har i dag er enormt. Pga sykdom må jeg spise mindre enn 2 gram salt om dagen, jeg kan love deg at det er faktisk en urfordring om jeg ikke lager alt selv fra bunn. Anonymkode: 279be...949 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 3. mai 2023 #3 Del Skrevet 3. mai 2023 Salt er veldig viktig for væskebalanse i kroppen. Men salt er mye mer enn brodsalt også, og mengden er selvfølgelig av betydning. For mye salt er fortsatt ikke bra, og for mye fett er ikke bra. Men litt salt og litt fett er nødvendig. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hensatt Skrevet 3. mai 2023 #4 Del Skrevet 3. mai 2023 Både salt og fett er bra og viktig i et balansert kosthold. Jeg spiser f.eks kun fett og protein til 2 av dagens måltider. Det du bør styre unna er sukker og tomme kalorier. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #5 Del Skrevet 3. mai 2023 AnonymBruker skrev (21 minutter siden): Salt ER viktig i en viss mengde så en ikke skal skylle ut viktige salter og mineraler, men det saltforbruket vi har i dag er enormt. Pga sykdom må jeg spise mindre enn 2 gram salt om dagen, jeg kan love deg at det er faktisk en urfordring om jeg ikke lager alt selv fra bunn. Anonymkode: 279be...949 Hva har saltet i maten å gjøre med "viktige mineraler og salter"? Saltet vi spiser er renset for annet enn natrium og klor. Taluno skrev (1 minutt siden): Men salt er mye mer enn brodsalt også Er det det for folk flest i maten? Det meste av saltet i vi spiser er allerede tilsatt i maten vi kjøper. I det saltet er det bare natrium og klor. Anonymkode: 9775f...f9f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Taluno Skrevet 3. mai 2023 #6 Del Skrevet 3. mai 2023 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Hva har saltet i maten å gjøre med "viktige mineraler og salter"? Saltet vi spiser er renset for annet enn natrium og klor. Er det det for folk flest i maten? Det meste av saltet i vi spiser er allerede tilsatt i maten vi kjøper. I det saltet er det bare natrium og klor. Anonymkode: 9775f...f9f Natriumklorid er kun ett av mange typer salter, og mye mat inneholder helt naturlig salt, i tillegg til eventuelt tilsatt salt. Og fortsatt uansett ikke farlig, om man ikke overskrider anbefalt mengde. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Badebuksa2.0 Skrevet 3. mai 2023 #7 Del Skrevet 3. mai 2023 AnonymBruker skrev (47 minutter siden): Jeg har begynt å støte på artikler i media som sier at salt er viktig for kroppen. Jeg har vokst opp med at salt er store satan i kosten og at det bør unngås for enhver pris, akkurat som fett. Er saltet friskmeldt? Anonymkode: 9775f...f9f Alt er farlig i perioder. Før var egg farlig. Så var fett farlig. Så var salt farlig. Så var sukker farlig. Så var hvetemel farlig. Så var kjøtt farlig. Bare tull, alt med måte. Alle har forskjellige kropper som behøver forskjellig mat. Noen tåler enkelte matvarer bedre enn andre. Noen tåler alt, noen tåler ingenting. Eneste som er sikkert er at du blir veldig syk hvis du drikker 1L med sterkt saltvann. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #8 Del Skrevet 3. mai 2023 Før kjøleskap var vanlig, spiste man saltet og røkt kjøtt. For mye av dette er farlig, bl.a. kan man få kreft i magen, derfor ble salt ansett som farlig. Men vi skal ha salt. Det er en balansegang, ikke for mye, ikke for lite. Anonymkode: 30510...78e 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #9 Del Skrevet 3. mai 2023 Taluno skrev (4 minutter siden): mye mat inneholder helt naturlig salt, Hva i all verden er "helt naturlig salt" og hvilken mat finnes det i? Anonymkode: 9775f...f9f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #10 Del Skrevet 3. mai 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Hva i all verden er "helt naturlig salt" og hvilken mat finnes det i? Anonymkode: 9775f...f9f Salter finnes i mye mat, Google Anonymkode: 70ede...f32 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #11 Del Skrevet 3. mai 2023 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Før kjøleskap var vanlig, spiste man saltet og røkt kjøtt. For mye av dette er farlig, bl.a. kan man få kreft i magen, derfor ble salt ansett som farlig. Men vi skal ha salt. Det er en balansegang, ikke for mye, ikke for lite. Anonymkode: 30510...78e Kreft i magen av salt? Noen sier man får kreft i magen av lettbrus. Mange sier man får ødelagte tarmer av fiber. Anonymkode: 70ede...f32 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hedda-78 Skrevet 3. mai 2023 #12 Del Skrevet 3. mai 2023 Det meste vi spiser er farlig hvis vi spiser for mye av det, men sunt hvis vi spiser litt av det. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
I Grosny Skrevet 3. mai 2023 #13 Del Skrevet 3. mai 2023 Badebuksa2.0 skrev (7 minutter siden): Alt er farlig i perioder. Før var egg farlig. Så var fett farlig. Så var salt farlig. Så var sukker farlig. Så var hvetemel farlig. Så var kjøtt farlig. Bare tull, alt med måte. Alle har forskjellige kropper som behøver forskjellig mat. Noen tåler enkelte matvarer bedre enn andre. Noen tåler alt, noen tåler ingenting. Eneste som er sikkert er at du blir veldig syk hvis du drikker 1L med sterkt saltvann. Mulig noe mat er farlig, ikke vet jeg, men jeg vet at dersom man varierer kostholdet så vil variasjonen føre til at det farligste inntas i mindre mengder. Jeg har stor tro på variert kosthold. Angående farlig mat så er jeg forsiktig med sukker , salt og hvetemelprodukter. Forsiktig, men jeg spiser det i moderate mangder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #14 Del Skrevet 3. mai 2023 Jeg så et intervju med Dr. James DiNicolantonio for noen år siden, og jeg innså at salt ikke nødvendigvis er "den store stygge ulven" som jeg har vokst opp med. Har vurdert å kjøpe boka The Salt Fix, men har ikke kommet så langt. Anonymkode: b9457...f1e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Badebuksa2.0 Skrevet 3. mai 2023 #15 Del Skrevet 3. mai 2023 I Grosny skrev (5 minutter siden): Mulig noe mat er farlig, ikke vet jeg, men jeg vet at dersom man varierer kostholdet så vil variasjonen føre til at det farligste inntas i mindre mengder. Jeg har stor tro på variert kosthold. Angående farlig mat så er jeg forsiktig med sukker , salt og hvetemelprodukter. Forsiktig, men jeg spiser det i moderate mangder. Noe er farlig, men det er så individuelt i dagens samfunn der vårt degenererte DNA gir oss allergier og intoleranser. Nøtter er jo veldig sunt for oss, men ikke for en med nøtteallergi. Jeg tror også på et variert kosthold, men det er enkelte matvarer man bør styre unna. Soya f.eks., det tilfører ikke kroppen noe særlig. Hormonforstyrrende vomfyll - lett å unngå. Mange har hatt suksess med å følge enkelte skreddersydde kosthold for din kropp - eller din kropps tilstand. Det finnes ulike grupper i sosiale medier som fremmer slik tenkning. Suksesshistoriene er mange, noe som underbygger påstanden om at alle har forskjellige behov. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket behov ens egen kropp har, men i mellomtiden er variasjon fint, ja. 1 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Andro Skrevet 3. mai 2023 #16 Del Skrevet 3. mai 2023 (endret) Alle friske nordmenn får nok salt i vanlig kosthold, og er derfor fraråda å salte noe særlig ekstra. Vi trenger ikke å strø på mye ekstra, med mindre man inntar veldig mye væske. Folk som har problemer med nyrene får raskt problemer med for mye salt, og det kan vi få ved andre tilstander også - hormonforstyrrelser f.eks. som gir "vannovervekt" i kroppen. Endret 3. mai 2023 av Andro Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
aksase Skrevet 3. mai 2023 #17 Del Skrevet 3. mai 2023 Kroppen trenger et stort spekter av stoffer for å fungere. Vi trenger både fett, proteiner, karbohydrater, vann, salt, jern, sink, kobber, mangan, kalsium, selen, jod samt diverse vitaminer og andre ting. Alt får vi stort sett naturlig gjennom matvarene i passe doser når vi har et variert kosthold. Har man et ensidig kosthold, derimot, da kan det være nødvendig med ekstra tilskudd av vitaminer og mineraler, ofte i form av tabletter. Ingenting av dette er farlig eller giftig i seg selv, men alt kan bli farlig om man får for mye av det. Vann er f.eks. noe som kroppen trenger mye av, men det er faktisk også mulig å bli syk og dø av å drikke for mye vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2023 #18 Del Skrevet 3. mai 2023 Andro skrev (Akkurat nå): Alle friske nordmenn får nok salt i vanlig kosthold, og er derfor fraråda å salte noe særlig ekstra. Derfor trenger man ikke å strø på mye ekstra, med mindre man inntar veldig mye væske. Hvis man spiser mye industrimat, ja. Spiser man derimot rene råvarer så bør man salte ekstra Anonymkode: f7b19...050 2 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
I Grosny Skrevet 3. mai 2023 #19 Del Skrevet 3. mai 2023 Badebuksa2.0 skrev (19 minutter siden): Noe er farlig, men det er så individuelt i dagens samfunn der vårt degenererte DNA gir oss allergier og intoleranser. Nøtter er jo veldig sunt for oss, men ikke for en med nøtteallergi. Jeg tror også på et variert kosthold, men det er enkelte matvarer man bør styre unna. Soya f.eks., det tilfører ikke kroppen noe særlig. Hormonforstyrrende vomfyll - lett å unngå. Mange har hatt suksess med å følge enkelte skreddersydde kosthold for din kropp - eller din kropps tilstand. Det finnes ulike grupper i sosiale medier som fremmer slik tenkning. Suksesshistoriene er mange, noe som underbygger påstanden om at alle har forskjellige behov. Det kan være vanskelig å finne ut hvilket behov ens egen kropp har, men i mellomtiden er variasjon fint, ja. Jeg er stort sett enig med deg, men at soya er feil? Du snakker Herbalife midt imot. Det er fullt mulig at du har rett, men det er altså nytt for meg. PS: Jeg spiser ikke Herbalife fordi det ikke frister og fordi jeg ikke vil betale over 100 kroner for en boks med kraftforpulver. Jeg foretrekker god mat og å ta inn noe som ikke er godt gir meg ikke nok glede pr kalori. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. mai 2023 #20 Del Skrevet 7. mai 2023 AnonymBruker skrev (På 3.5.2023 den 8.35): Salt ER viktig i en viss mengde så en ikke skal skylle ut viktige salter og mineraler, men det saltforbruket vi har i dag er enormt. Pga sykdom må jeg spise mindre enn 2 gram salt om dagen, jeg kan love deg at det er faktisk en urfordring om jeg ikke lager alt selv fra bunn. Anonymkode: 279be...949 Men hvorfor skulle det være en utfordring å lage all mat fra bunnen? Saltet er da det minste problemet med hel- og halvfabrikata. AnonymBruker skrev (På 3.5.2023 den 9.06): Hva har saltet i maten å gjøre med "viktige mineraler og salter"? Saltet vi spiser er renset for annet enn natrium og klor. Er det det for folk flest i maten? Det meste av saltet i vi spiser er allerede tilsatt i maten vi kjøper. I det saltet er det bare natrium og klor. Anonymkode: 9775f...f9f Du får snakke for deg selv, det er ikke alle som lever på søplete ferdigmat. Jeg tilsetter maldon-salt, himalayasalt eller ha salt i drikkevannet mitt for å få i meg nok salt, og bortsett fra ost kan jeg ikke komme på en eneste ting jeg kjøper som er tilsatt salt. Andro skrev (På 3.5.2023 den 9.41): Alle friske nordmenn får nok salt i vanlig kosthold, og er derfor fraråda å salte noe særlig ekstra. Vi trenger ikke å strø på mye ekstra, med mindre man inntar veldig mye væske. Folk som har problemer med nyrene får raskt problemer med for mye salt, og det kan vi få ved andre tilstander også - hormonforstyrrelser f.eks. som gir "vannovervekt" i kroppen. Helt feil, de fleste som lager mat selv og spesielt om man trener en del, må huske å få i seg nok salt. Anonymkode: fe9f7...be1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå