Gjest Maikana Skrevet 5. januar 2006 #1 Skrevet 5. januar 2006 Ja, hvor mye skal jeg lage? Og hva? Har tenkt på: -marinerte kyllingvinger -chilli-, og hvitløkskjøttboller Ja, det er så langt jeg er kommet foreløpig. Trenger tips til noen grønnsakstapas og noen flere med kjøtt. Hva pleier dere servere? På forhånd takk! :bukke:
salsera Skrevet 5. januar 2006 #2 Skrevet 5. januar 2006 Aioli og guacamole er en sikker vinner, sammen med litt brød (du kan bruke pariserloff, men hvis du har tid, kan du jo lage en stor deg og dele i tre emner og lage en vanlig loff, en med oliven og en med soltørkede tomater). Paprika kan grilles, flås og marineres med hvitløk/olivenolje, det samme med auberginer.
Gjest Gjest Skrevet 5. januar 2006 #3 Skrevet 5. januar 2006 Jeg syns du bør ha en sjømatrett også, ikke bare kjøtt. F.eks gravlaks, marinerte scampi, stekte fiskespyd, kamskjell/blåskjell Av grønnsaker lager jeg alltid marinert avocado, en toamtsalsa(ikke sånn texmex, men mer som en tomatsalat), marinerte sjampinjonger og div. marinerte oliven. Tapas med kjøtt så er alltid bacondadler poppis, spekeskinke. Spiser lite kjøtt så på den fronten har jeg ikke så mage tapasforslag. Pulverheksa ii
Gjest Anneli Skrevet 5. januar 2006 #4 Skrevet 5. januar 2006 Tapas - nam nam Gir noen forslag på hva som er vanlig i spania: - Ost fungerer bra (Manchego --> spansk ost f.eks) - Iberia skinke/ spekemat - Hvitløksmarinerte scampi - Poteter, enten med Aioli saus eller sterk tomatsaus (kalles patatas bravas) - Omeletter - Kjøttboller, litt mer krydret enn dem man er vant til i Norge (ser du allerede har nevnt dem ja... ) - Gresk salat - Fisk i en eller annen form, om det så er sardiner eller steinbittbiter i saus... Ser også mange gode forslag over her, marinerte sjampinjonger etc. Tapas kan være så mangt og kan tilpasset etter smak og behag. Vet du hva gjestene dine liker da? God vin til er også en fordel
Gjest Gjest Skrevet 5. januar 2006 #5 Skrevet 5. januar 2006 Hva med gode oliven, ost i terninger, artisjokker på glass (veldig godt), hummus, kryddrede kjøttboller, spareribs.....
-Fisken- Skrevet 5. januar 2006 #6 Skrevet 5. januar 2006 Istedenfor loff ville jeg ha laget foccacia. Passer godt til tapas.
Gjest Maikana Skrevet 6. januar 2006 #7 Skrevet 6. januar 2006 Tusen takk for tips! Masse godt å velge i her, det blir nok: *oliven (store, fylte, marinerte grønne) *noe sjømat (marinert baby-octopus) *brød: har ikke tid til å bake, så jeg stikker på gourmatbakeriet og skaffer noe godt, pluss kjøper et tyrkisk brød som jeg rister lett i ovnen *noen gode dipper *krydrete kjøttboller *sopp: tenker litt på å gjøre det enkelt og kjøpe button-mushrooms på glass *marinert paprika *sterk pølse og kanskje noe mer..får se hvor kreative vi er i morgen.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå