Gjest cabbagehead Skrevet 4. januar 2006 #1 Del Skrevet 4. januar 2006 Hjelp meg med oppskrifter på retter med masse hodekål i! Jeg handlet masse kål før jul for å lage hjemmelaget surkål, men jeg endte opp med ferdigkjøpt likevel...Har masse kål jeg må lage noe av. Har du en god salat/middagsoppskrift? På forhånd takk! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 4. januar 2006 #2 Del Skrevet 4. januar 2006 Fårikål er jo det første man kommer på, da... Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699613 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. januar 2006 #3 Del Skrevet 4. januar 2006 Stekt kål er veldig godt. Jeg har dessverre ikke oppskriften i hodet, men det er ganske enkelt; skjær kål i ganske tynne strimler og stek den i en wok eller stor stekepanne sammen med strimlet løk og paprika, hakket hvitløk og revet, fersk ingefær. Salt og evt. pepper etter smak. Stekt kål sammen med f.eks. svinefilet, ris og en dæsj soyasaus er en nydelig middag, men det funker også fint sammen med kjøtt- eller fiskekaker. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699632 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 4. januar 2006 #4 Del Skrevet 4. januar 2006 Kålgryte (4 pers.) 6-7 dl finsnittet hodekål 1 purre 3 tomater 2 epler 2 ss smør 1 ts karve 1,5 dl vann eller buljong 2 ss sitronsaft salt/pepper hakket persille Skjær purren i tynne ringer og tomatene i båter. Skrell og rens eplene og skjær dem i biter. Fres kål, purre, epler og tomater i litt smør 3-4 minutter. Tilsett karve. Hell over vann og sitronsaft og kok til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper og server med persilledryss. Server med grovt brød eller kokte poteter. Amerikansk coleslaw (6 porsj.) ½ rødt kålhode ½ grønt kålhode 2 gulrøtter 1 løk 2 dl majones 3 ss sukker 1½ ss hvitvinseddik 1 krm løkpulver 1 krm hvitløkspulver 1 krm sennepspulver 1 krm pepper ½ ts salt 1 ss sitronsaft (Du kan selvsagt bruke bare vanlig grønn hodekål om du vil.) Skyll rødkålen godt, ellers farger den salaten rød. Riv kål, gulrøtter og løk. Bland sammen majones, sukker, eddik, krydder og sitronsaft og bland med grønnsakene. Kjøttkaker m/stuet kål 500 g kjøttdeig 1 ½ ts salt ¼ ts pepper ¼ ts revet muskat 1 krm ingefær 2 ½ ss potetmel 2 dl melk ½ kg snittet hodekål 1 ss smør 2 ss hvetemel 3 dl melk salt revet muskat Bland kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær, potetmel og melk til en farse. Form til boller. Stek først og la trekke i buljong i ca 10 minutter. Kok kålen i lettsaltet vann. La renne godt av. Lag hvitsaus som får småkoke i 10 minutter. Tilsett kål og kok opp. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699695 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 4. januar 2006 #5 Del Skrevet 4. januar 2006 Tja, du kan jo godt lage surkål nå også. Det er ikke noe problem å fryse den ned. Selv vurderer jeg å kjøpe et par rødkålhoder til mens jeg enda har litt ribbefett som jeg kan slenge oppi. Fint til noen påskemiddager. Ellers er kålstuing undervurdert av mange synes jeg. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699924 Del på andre sider Flere delingsvalg…
loffen Skrevet 4. januar 2006 #6 Del Skrevet 4. januar 2006 Deilig kålsalat: Skjær kålen i tynne strimler. Bland med tyttebærsyltetøy og rosiner etter smak. Kjempegodt til karbonader e.l. Og koteletter. Eller hva du vil! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699974 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 8. januar 2006 #7 Del Skrevet 8. januar 2006 Deilig kålsalat: Skjær kålen i tynne strimler. Bland med tyttebærsyltetøy og rosiner etter smak. Kjempegodt til karbonader e.l. Og koteletter. Eller hva du vil! Jeg lagde med appelsinfileter i stedet for tyttebærsyltetøy en gang, til svinekoteletter. Også veldig godt! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717180 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_trådstarter_* Skrevet 8. januar 2006 #8 Del Skrevet 8. januar 2006 Hei igjen! Jeg lagde Nilmas stekte kål som tilbehør til kyllingfilet og ris, og det var nydelig (til tross for at jeg manglet både hvitløk og ingefær, jeg brukte bare litt mer soyasaus). Kålsalat neste, men det er litt vrient å snitte kålen fint nok. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717209 Del på andre sider Flere delingsvalg…
skrue Skrevet 8. januar 2006 #9 Del Skrevet 8. januar 2006 Finsnittet kål: Du kan prøve med ostehøvel. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717225 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_trådstarter_* Skrevet 8. januar 2006 #10 Del Skrevet 8. januar 2006 Det var smart, Skrue! Takk! Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717241 Del på andre sider Flere delingsvalg…
nostalgia Skrevet 20. oktober 2006 #11 Del Skrevet 20. oktober 2006 Her var det mange oppskrifter som må prøves ser jeg Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-3875284 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå