Gå til innhold

Hodekål


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Stekt kål er veldig godt. Jeg har dessverre ikke oppskriften i hodet, men det er ganske enkelt; skjær kål i ganske tynne strimler og stek den i en wok eller stor stekepanne sammen med strimlet løk og paprika, hakket hvitløk og revet, fersk ingefær. Salt og evt. pepper etter smak. Stekt kål sammen med f.eks. svinefilet, ris og en dæsj soyasaus er en nydelig middag, men det funker også fint sammen med kjøtt- eller fiskekaker.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699632
Del på andre sider

Kålgryte (4 pers.)

6-7 dl finsnittet hodekål

1 purre

3 tomater

2 epler

2 ss smør

1 ts karve

1,5 dl vann eller buljong

2 ss sitronsaft

salt/pepper

hakket persille

Skjær purren i tynne ringer og tomatene i båter. Skrell og rens eplene og skjær dem i biter. Fres kål, purre, epler og tomater i litt smør 3-4 minutter. Tilsett karve. Hell over vann og sitronsaft og kok til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper og server med persilledryss. Server med grovt brød eller kokte poteter.

Amerikansk coleslaw (6 porsj.)

½ rødt kålhode

½ grønt kålhode

2 gulrøtter

1 løk

2 dl majones

3 ss sukker

1½ ss hvitvinseddik

1 krm løkpulver

1 krm hvitløkspulver

1 krm sennepspulver

1 krm pepper

½ ts salt

1 ss sitronsaft

(Du kan selvsagt bruke bare vanlig grønn hodekål om du vil.)

Skyll rødkålen godt, ellers farger den salaten rød. Riv kål, gulrøtter og løk. Bland sammen majones, sukker, eddik, krydder og sitronsaft og bland med grønnsakene.

Kjøttkaker m/stuet kål

500 g kjøttdeig

1 ½ ts salt

¼ ts pepper

¼ ts revet muskat

1 krm ingefær

2 ½ ss potetmel

2 dl melk

½ kg snittet hodekål

1 ss smør

2 ss hvetemel

3 dl melk

salt

revet muskat

Bland kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær, potetmel og melk til en farse. Form til boller. Stek først og la trekke i buljong i ca 10 minutter.

Kok kålen i lettsaltet vann. La renne godt av. Lag hvitsaus som får småkoke i 10 minutter. Tilsett kål og kok opp.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699695
Del på andre sider

Tja, du kan jo godt lage surkål nå også. Det er ikke noe problem å fryse den ned. Selv vurderer jeg å kjøpe et par rødkålhoder til mens jeg enda har litt ribbefett som jeg kan slenge oppi. Fint til noen påskemiddager.

Ellers er kålstuing undervurdert av mange synes jeg.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2699924
Del på andre sider

Annonse

Deilig kålsalat:

Skjær kålen i tynne strimler.

Bland med tyttebærsyltetøy og rosiner etter smak.

Kjempegodt til karbonader e.l. Og koteletter. Eller hva du vil!

Jeg lagde med appelsinfileter i stedet for tyttebærsyltetøy en gang, til svinekoteletter. Også veldig godt!

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717180
Del på andre sider

Gjest Gjest_trådstarter_*

Hei igjen!

Jeg lagde Nilmas stekte kål som tilbehør til kyllingfilet og ris, og det var nydelig (til tross for at jeg manglet både hvitløk og ingefær, jeg brukte bare litt mer soyasaus). :)

Kålsalat neste, men det er litt vrient å snitte kålen fint nok.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/167490-hodek%C3%A5l/#findComment-2717209
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...